Путин изрази съболезнования на близките на загиналите в самолетната катастрофа

Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования на семействата на всички загинали при катастрофата на самолета Embraer, на борда на който се намираше ръководителят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, пише ТАСС.

„Що се отнася до самолетната катастрофа, преди всичко бих искал да изкажа искрени съболезнования на семействата на всички жертви. Това винаги е трагедия“, заяви руският лидер на среща с ръководителя на ДНР Денис Пушилин.

Според Путин първите получени данни сочат, че самолетът, който се разби в Тверска област, е превозвал членове на групировката „Вагнер“.

Ето и цялото изказване на Путин за Пригожин и останалите загинали в самолетната катастрофа:

„Първичните данни сочат, че там са били служители на компанията „Вагнер“. Това са хора, които имат значителен принос към общите ни усилия за борба с неонацисткия режим в Украйна. Ние помним това, знаем го и няма да го забравим.

Познавах Пригожин много отдавна – от началото на 90-те години на миналия век. Той беше човек със сложна съдба. Имаше сериозни грешки в живота си. Постигаше резултатите, от които се нуждаеше за себе си и когато го помолех да го направи за общата кауза, както през тези последни месеци.

Той беше талантлив човек, талантлив бизнесмен, работеше не само в нашата страна, работеше и в чужбина, по-специално в Африка. Занимаваше се с петрол, газ, благородни метали и камъни.

Точно вчера се върна от Африка и се срещна с някои служители тук. Но това, което е абсолютно сигурно, е, че, както ми съобщи тази сутрин ръководителят на Следствения комитет, те вече са започнали предварително разследване на инцидента. То ще бъде проведено в пълен обем и доведено до край, в това няма никакво съмнение. Ще видим какво ще кажат следователите в близко бъдеще.

А сега се извършва експертиза, техническа и генетична експертиза. Тя ще отнеме известно време.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *