Проф. Иво Христов: САЩ ни натискат мощно за редовен кабинет! Ето кой ще го оглави:

Вкараха партията на ген. Янев в парламента с цел той да оглави редовен коалиционен кабинет, коментира социологът пред БНР.

„Резултатите от изборите бяха напълно очаквани. Новият парламент ще е крайно непредставителен, защото голяма част от гласоподавателите не участваха в този фарс“. Това каза пред БНР проф. Иво Христов. По думите му, ни „предстои да гледаме спектакъла „Многострадална Геновева“ в три действия – първи мандат, втори мандат… и при третия мандат една нищо незначеща малка партийка ще поеме тежкия кръст на това да спаси отечеството и всички ще се скрият зад гърба на ген. Янев“.

Той посочи, че никоя от политическите сили не е искала да спечели тези избори и да съставя кабинет. Причината е в тежките задачи, които после ще й постави да решава и изпълнява едно чуждестранно посолство. „Да съставиш правителство в такъв момент, значи да се съгласиш да понесеш тежки имиджови щети. Затова политическите партии са избрали втория вариант – да управляват в коалиция с мандата на някоя партия-еднодневка. Така отговорността им се размива, а те ще продължат да се възползват от благините на властта.. Има мощен натиск отвън, от Вашингтон – с оглед на това, че сме прифронтова територия, територията ни да бъде управлявана от редовен кабинет“, каза проф. Христов.

В предаването „12+3“ проф. Христов допълни, че случващото се с БСП е хроника на една предизвестена смърт: „Там отдавна се е осъществил разводът между левите идеи и лявата партия. Всеки сложен системен проблем, тъй като няма интелектуален капацитет той да бъде разбран, се преформулира като лична вина на някого. Корнелия Нинова е само закономерен израз на това пропадане“.

Според него ИТН са свършили каквото трябва, за което са били създадени: „И ПП свършиха работата, за която ги създадоха още в рамките на първите няколко месеца от управлението на Кирил Петков. Те изпълниха всички предварително поставени им отвън задачи, а на тези избори се явяват просто по инерция“.

Интервюто с проф. Иво Христов можете да чуете в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Хитрец е българинът, в едната ръка калпак в другата фес…
    Ако руснаците напредваха, „Възраждане“ щеше да има двоен резултат, обаче не е така и половината залегнаха, а половината завалят на английски. Като поогладнеят, пак ще напълнят кръчмата с революционери и така, докато и последната свещ угасне и настъпи вечен мрак.

  2. Янките фалшифицираха изборите, като избъзикаха машините, за да вкарат продажния български Лакей – Бастуна в управлението .
    Лайнарят доказан в слугинажа : „НАТО е България и България е НАТО“, някой да не е вдянал ?

  3. Който е гледал безсмисленото говорене на Янев с Христов за да си повдигне изборния резултат сега ще разбере задкулисните планове на Козяк,безкрайно тъпото и подло предложение на Боко и липсата на какъвто и да е положителен ефект от последното гласуване, за което 60% от избирателите не са гласували. Май допускането на Вацев че след украинците готвят и нас да ни хвърлят в пещта на настоящата война ще се сбъдне.

  4. ВДЯНАХМЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЧЕ ЯНЕВ ЩЕ ЗАНУЛИ ДОУБИЕ БЪЛГАРИЯ ПРОКЛЕТ ДА Е С ПОТОМСТВОТО МУ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *