Проф. Иво Христов: ГЕРБ наложи Народняшка Диктатура в страната. Ето кой и с каква цел създаде проекта „Борисов“ (С ВИДЕО)

Въпреки масираните протести през последния месец срещу управляващата мафия, мисля че българите още не са прозрели що за система е монтирана в България. Режима на ГЕРБ, срещу който всички сега го раздават големи борци… дойде напълно закономерно като резултат от криминалния български преход. Неслучайно личният състав на тази псевдо-политическа организация се състои от гавазите на предишния режим. Като се започне от лидера им Борисов и се свърши със структурите им по места – ГЕРБ е една сбирщина от синовете и дъщерите на най-низшия ешелон на БКП- шофьори от УБО, партийни секретарки и военни с ниски чинове – посредствени хора, които преди 10-ти ноември, 89-та г. съвсем закономерно бяха част от най-ниското обслужващо ниво в йерархията на БКП. Това бяха нереализирани, комплексирани хора, които през 2007 г. в новосъздадения проект на Борисов провидяха своя шанс за кариера, власт и пари. Но гръбнакът на ГЕРБ са именно гавазите – бившите милиционери и ченгета, някои от които преди да пристанат на Борисов, обикаляха като цветарки из всички десни партии в България. Това каза депутатът от БСП проф. Иво Христов във видео във Фейсбук. Видеото можете да гледате под тази статия.

Именно на тия местни милиционерски и военни структури ГЕРБ дължи първата си изборна победа през 2009 г.. Режимът на ГЕРБ дойде тогава, когато завърши голямата приватизация. Той дойде с определена ясна цел – да охранява резултатите от прехода. Резултати, които се изчерпват с това, че бившият милиционерски елит заграби държавната икономика в своя частна полза и така труда на нашите бащи и дядовци за 45 години беше ограбен. Именно след тази криминална приватизация, новосформираният криминално-мутренски елит наложи в страната този режим – форма на някаква народняшка диктатура. 11-годишното мракобесно управление на ГЕРБ стана възможно по две причини – заради пълната политическа неграмотност на огромната маса от българския народ и второ- заради пълната политическа неграмотност на дотогавашния политически елит – ляв и десен. И едните, и другите изобщо не разбраха какво се случва. Което даде възможност на милиционерско-мутренската групировка ГЕРБ за нула време да овладее всички структури на държавната власт.

А когато народът и представителите на останалите политически партии най-сетне разбраха колко кръвожаден вълк са допуснали в кошарата си, вече беше прекалено късно, тъй като вратите за изход от ситуацията вече бяха затворени.

Но такъв тип авторитарни режими, като този на ГЕРБ не бяха монтирани само у нас, а и в редица други европейски страни. Подобна народняшка диктатура управлява в момента Полша, при цялата специфика на тази страна. Така е и в Унгария, но с уговорката, че Виктор Орбан действително е народен водач и ревностен защитник на страната и народа си. Орбан използва своя авторитаризъм преди всичко за защита на националните и икономически интереси на Унгария, а не за да ограбва населението, както прави Борисов у нас.

Политическата върхушка на ГЕРБ не е нищо друго, освен колониална администрация, назначена и оставена от западните си геополитически господари да опосква територията, срещу процент, който им дава. И единственото нещо, което умеят Борисов и хората му е да крадат и дерат по десет кожи от изпосталялото население.

Обърнете внимание кога започнаха яростните протести срещу авторитарния режим на ГЕРБ, които са на път да го катурнат?! Протестите започнаха тогава, когато част от онези 2,5 млн. българи, които бяха изгонени в чужбина, се върнаха тук заради корона-кризата. И България се превърна в тенджера под налягане, която ври с тенденция да се взриви. Защото се оказа, че икономиката ни се е свила и няма ресурс да поеме тези няколко стотин хиляди завърнали се от чужбина. И именно тези хора са гръбнакът на днешните протести.

Диктатурата на ГЕРБ се разпада пред очите ни по няколко причини: Ресурс в страната ни почти не е останал, защото ГЕРБ го изядоха и изпокрадоха. Икономически ресурс под формата на инвестиции, фондове, грантове и заеми вече не идва и отвън, защото ЕС и САЩ ги спряха по ситуативни политически и геоикономически причини… Затова от 2-3 години насам Борисов и Шайката му първо започнаха да изяждат олигархичната среда вътре в страната, която ги създаде и издигна (тези кражби на бизнеси ГЕРБ наричат за пред публикат „борба срещу олигархията и ревизия на резултатите от прехода“. Но всъщност пречупват някой олигарх и му взимат парите в своя частна полза). А след като ограбиха най-богатите и буквално опоскаха и унищожиха дребния и средния бизнес, ГЕРБ започнаха да се самоизяхдат помежду си. Този процес е описан в литературата отдавна. Проблемът е, че сега ние го преоткриваме на собствен гръб. И в момента присъстваме на последния акт на драмата, когато диктатурата на ГЕРБ се руши пред очите ни и то с бясна скорост. ГЕРБ със сигурност ще паднат от власт, защото се вижда как в момента режат клона, на който седят. И го правят с примитивизма, налаган от техния пръв държавен и партиен ръководител Бойко Борисов. ГЕРБ ще падне и заради отчайващата липса на финансов ресурс, който те да могат да разпределят. А разпределянето на средства е базисен момент за ГЕРБ. То е в основата на съществуването на самата партия, която е от клиентелистки тип. Ако нямат ресурс да раздават на своята клиентела по места, те не могат да си осигурят победа на изборите.

Ресурсът свърши и това е техният край. Сега могат да останат още малко на власт единствено като използват груба физическа сила. И виждаме, че те го правят. Но и да създадеш диктатура се изискват качества, каквито тия юнаци нямат. Сериозната диктатура се прави пак от умни хора, а тези са събрани шесто поколение милиционери от периферията. Следователно съвсем скоро режимът на Борисов ще падне. Поради две причини- изчерпване на вътрешния му ресурс – управленски, социален, икономически… и приключване на външната евро-американска подкрепа, която бе оказвана на Борисов цели 11 години. Защото без нея той нямаше как да се задържи на власт и да функционира. Когато се съберат тези два негативни фактора, се създава взривоопасна ситуация и в момента ние виждаме нейните резултати.

Но кръстът на ГЕРБ сложи оттегленото към него доверие от страна на американците. Защото въпреки гореописаните негативни фактори, с благоволението на Вашингтон Борисов можеше да се влачи, макар и по корем, още известно време във властта. Но забележете внезапния порив за свобода сред определени групи българи, който съвпадна с изявлението на Майк Помпео, че САЩ ще санкционират всяка държава, през чиято територия минат руските газопроводи „Турски поток“ и „Северен поток-2“. Изводите си ги направете сами. Skandalno.net

Записа: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Изводите сме си ги направили отдавна – не протестите ще съборят ГЕРБ, както това стана преди няколко години във Варна.ГЕРБ ще падне тогава когато наредят американските му господари.

  2. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *