Проф. Иво Христов: БСП съчетава в себе си две неща – социалната и националната идея

„Живеем в страна, от която трябва да се срамуваме заради политическия режим в последните 12 години. Когато ГЕРБ не е на върха на хранителната верига, за функционерите му това е хаос. Борисов и хората му превърнаха България в срама на Европа във всяко едно отношение. Сега се дават икономически и политически верни аргументи колко сме деградирали в едно и друго отношение. За мен обаче най-потискащо е моралното разложение сред населението в страната. Нещо, за което виня изцяло хунтата на Борисов. Тя даде този пример и управлява така 12 години, а хората просто се адартираха към тази неморална управленска матрица“ , заяви проф. Иво Христов, водач на листата на „БСП за България“ в Пловдив-град за зрителите на „Думата е ваша“ по БСТВ.

Според проф. Христов „БСП съчетава в себе си две неща – социалната и националната идея. Изтъркано е на всеки 10 години да идва по един „спасител“, но нацията иска такъв захлас. Така беше с царя и Борисов. Разчитам на здравия разум на българина. В национален мащаб, ако някой разчита на някакъв Крали Марко, който със замах на сабята ще отмени земното притегляне, нещо се е объркал.“

Той фокусира вниманието върху част от основните проблеми на Пловдив и страната: „Голяма част от проблемите, които хората ни представиха на срещите с тях са от местен характер. Проблеми свързани с ВиК-системи, застрояване и други. Не може да се реши конкретен проблем, без да се реши цялостния. Пловдив е образец за това как се финансират скъпи проекти, а неща, които са толкова необходими като проблеми с комуникациите, водната инфраструктура, не се решават с години.

Голям проблем за Пловдив, както и за София и Черноморските ни общини, е огромното застрояване, което е узаконена, каменна корупция. Трябва да се възстанови държавността, трябва да се поставят сериозно въпросите, свързани със спазването на правовия ред. Премахването поне на най-драстичните форми на корупция е от изключителен приоритет. Вече на четвърта, пета генерация от нашите деца им се изтрива тази част от колективната памет, която прави от хората народ. Хората без памет стават стадо. Това не е случайно, а абсолютно целенасочен процес и не се случва от вчера. Всички проблеми с учебниците, начина по който се води образованието и финансирането му също.

Проблемите на здравеопазването в България не са проблеми на пари. Това е най-финансираната система в страната в момента. Към днешна дата непреките, косвени плащания от хора са 10 милиарда, в сравнение с 800 млн. през 2010 г. Деленето на частни, държавни и общински болници е в полза на едните, за сметка на другите и в разрез с Конституцията“.

Кандидатът за депутат изрази мнението си за листата на БСП в Пловдив-град: „Нашата листа е представителна извадка на институционалната памет на Пловдив и на онази България, която загубихме. Тук има хора, които са управлявали огромни икономически агломерации, хора, които са имали възможност да се конкурират с големи западни и източни компании. Тяхната институционална и икономическа памет трябва да бъде възпроизвеждана и да бъдат ползвани, защото са специалисти с уникален и реален опит. Трябва да се върне българската национална гордост.“ Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Начи,ние младити, убавити и красивити дет гласувами за Слави на тоа пруфесур нищу ни му разбирами кат говори. Ей за туй жа гласувами пак за нашия главатар Слави щот сичку му разбирами.Усобину кугат ни обяснява как Мандръсал баба си Вуна. Ай такъв човек ни требе на нас. Главен Мандръсач на бабички.

  2. проф. Иво Христов издаде две книги „НЕ ПОЖЕЛАХТЕ ДА ЧУЕТЕ“ И “ ПРАВО НА МОДЕРНОСТ“ такива книги рядко излизат на книжния пазар, това са анализи, в които всеки сравнително умен българин ще прозре големите истини на нашето съвремие и голямата трагедия, в която един пълен бандяга потопи страната, след като и други направиха същото преди него.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *