Проф. Атанас Семов: Последните 33 години са най- трагичните в историята на България!

Отминалите 33 години след 10 ноември 1989 са най- трагичните в цялата история на България!  Ние сме една самоубиваща се държава.

И нещо повече: аз си мисля, че в тези 33 години няма нито една значима положителна тенденция в развитието на страната ни. Бих бил щастлив, ако някой може да посочи поне една тенденция – не отделен факт, а тенденция, и то значима и положителна.
Вместо това имаме няколко изключително тревожни констатации:


За 33 години загубихме 33% от населението си – от 9 млн. се стопихме до под 6 млн. Не слушайте какво ви говорят яловите статистики, на територията на страната ни в момента живеят под 6 млн. души. При това сме и една от най-застаряващите нации в света, което вещае скорошен разпад на социално- осигурителната ни система… Скоро няма да говорим за увеличаване на пенсиите, а дали въобще ще е възможно изплащането на пенсии, както и на други социални плащания.

Здравният статус на българите днес е драматично влошен – ние сме на едно от първите места в света и по брой на инсулти и инфаркти на глава от населението.

Образованието ни днес е катастрофа – над 30 % от населението е функционално неграмотно, а близо 10% е напълно неграмотно. Да не говорим за чудовищното обезродяване на българското училище, което вече произвежда гастарбайтери без национална идентичност – такива, каквито ги иска западния трудов пазар за неграмотни несретници.

Икономиката – да, известно общо повишаване на стандарта на живот има, има някакво повишаване на БВП, но неравномерното разпределение на доходите е толкова голямо, че поне 50 % от живеещите в България българи днес живеят по-зле от връстниците си преди 35 години! Тук влизат огромна част от пенсионерите, огромна част от интелигенцията, музейните и читалищните дейци, които обикновено са забравени, свещениците на Българската православна църква мизерстват с изключително ниски възнаграждения…

И, разбира се, най-страшната констатация за провала на т. нар. „преход” – защото това не беше преход… – е състоянието на ценностната ни система като общество. В нашето общество в тези години се развиха три феномена, които нямат аналог никъде другаде в цивилизования свят, още по-малко пък трите заедно:

– посегателствата над лекари и учители,
– телефонните измами
– купуването на гласове и 100 %-овото фалшифициране на изборите.

Парламентарната ни демокрация е с все по-нисък процент доверие. Парламент, който се ползва с по-малко от 10% доверие, не може да бъде представителното учреждение на нацията ни.

Към това трябва да добавим и общата представа за състоянието на политическата ни класа. То е все по-лошо и все по-зависимо от Запада. Дори езикът на днешните политици е ужасен – и стенограмите на Народното събрание са „учебник” по български език и литература. С тежка неспособност да говорят нормален български език – такъв, дето да не се притесняваш да го слушаш в присъствието на децата си, каменоделен български език…

Нацията ни няма духовни водачи, а назначени от вън за елит сричащи малограмотни диваци.

И това е една от диагнозите на „прехода” – и една от причините за катастрофата му…
Не се боя да кажа, че тези 33 години са катастрофален период в историята на България.

Това съчетание на колониализъм, злоупотреба с власт и корупция, което се разви в България, го няма в нито една друга европейска държава в такива мащаби. И това си го направихме сами…
Включително защото интелигенцията ни бе овладяна, купена и подчинена отвън… и се смълча. Нашата интелигенция не говори по обществени въпроси. Преди 10-ти ноември, 89 г., когато като днес пак нямаше свобода на словото, интелигенцията казваше много повече, отколкото сега. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ЧЛЕНСТВОТО В НАТО И ЕС ЩЕ НИ УНИЩОЖИ НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ПЛАНЪТ РАНЪТ Е ИЗПЪЛНЕН УПРАВЛЯВАТ НИ МАЛОГРАМОТНИ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ПОБЕДА ЗА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ САМО ТЯ ЩЕ НИ СПАСИ

  2. Изключително правдиво становище.Заслужава поздравления.Но в същото време и някак непълно – едва ли може да се посочат в един кратък материал всички недостатъци на днескашното ни общество. Според мен най-важният пропуск е прословутата правосъдна система. Пълна липса – ние сме може би единствената държава в Европа където няма никакво правосъдие. Назначават ни европрокурори – и какво от това? Прокуратурата на Испания дава становище че една известна къща в тази страна е закупена с недекларирани пари от българския премиер! Нашата прокуратура обаче мълчи, мълчи не само за това а за още много работи. Сийка онемя съвсем дори не мърка а мълчи като лапнала нещото на „каскета“! Тридесет години повтаряма едно и също – няма правосъдие – няма държава! И какво от това? Продължаваме да си повтаряме едно и също. Професор Иво Хростов – друг голям интелектуалец е прав, когато казва, че в скоро време България ще изчезне като държава. Тогава един Соломон ще бъде щастлив с настъпилият край на православието. Малцината оцелели на тази територия ще станат поданници на Турция за да оживеят физически и това ще бъде края на нашето членство в Европа и Евросъюза. Тези които не са съгласни с тази прогноза – вижте съдбата на Кипър. Това ни чака!

  3. руснаците вече ни оставиха на турците..от неблагодарници и подлоги нямат нужда..за разлика от сърбите,които се оказаха по достойни и по умни от нас..а относно пътят ни в бъдеще..няма как да просперираме като сме прегърнали злото..тази отрицателна сила,енергия ни задушава и убива..не се ли откачи бг от примката на злото,оправия няма да има-всеки сам да си отговори кое е злото,което ни убива всеки ден..

  4. Да,всичко това е вярно и така ще стане само че,ние от северозападнала България ще преминем доброволно към Сърбия.И това е така,защото сме ,,революционери“само тук пред компютрите и вечер на масата,на две-три ракии и кило вино!
    Да се таковам в заспалият народ!

  5. Няма по-голямо предателство от предателството към българския език,род,православие и родина.Такива са прокажените от хищническа алчност,простотия и първичност в цялата им същност.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *