Протест пред американското посолство на 27 януари

Няколко организации се събират на протест пред американското посолство в София на 27 януари, събота. Те се обявяват срещу намесата на САЩ във вътрешните работи на страната ни, срещу въвличането ни в чужд военен конфликт и срещу изопачаването на историята и рушенето на паметници. Какво точно заявиха те – вижте в тяхната декларация, която публикуваме без редакторска намеса:

Декларация-призив за провеждане на митинг-протест пред посолството на САЩ на 27 януари 2024 г. от 14.00 ч.

Къде си, вярна ти любов народна?

Къде блестиш ти, искра любородна?

……………………………………………………….

Уважаеми българки и българи, драги сестри и братя, всички Вие честни хора на България, към Вас отправяме този призив.

В последно време сме свидетели как броят на въоръжените конфликти по света нараства всяко тримесечие. В същия момент в Конгреса на САЩ бе внесен Проектозакон S804, който обявява Черно море за зона на стратегическите американски интереси. На фона на военния сблъсък РУСИЯ-НАТО на украинска земя това означава, че Черноморско-Балканският регион се превръща не просто в прифронтова зона, но в бойно поле.

До днес се наблюдаваше процес на въвличане на нашата Родина във  въоръжения конфликт в Източна Европа чрез доставки на оръжие и боеприпаси, приемане и подкрепа на бежанци, закупуване на стоки, както и някои други. Сега, когато гледаме политиката, която водят т.нар. „некоалиционно мнозинство“ в Народното събрание, правителството на „сглобката“, а също така министърът на войната Тагарев, угрозата България да бъде включена чрез жива сила да участва в бойни действия, е повече от реална.

На цялото българско общество е ясно, че всички гореспоменати „български нотабили“ се подчиняват на волята на Посолството/-ата/. То/те/ решават накъде да върви Отечеството ни, а нашите „послушници“ само изпълняват. Ето защо Ви призоваваме да се съберем пред главното Посолство и да ги запитаме:

            От позицията на какъв човешки морал Вие господа настоявате „нашите нотабили“ да ни вкарват в месомелачниците на припламващите тук и там военни конфликти? Нима нашите синове са ни по-малко мили от Вашите? Нима забрадките на българските майки са по-малко черни от тези на вашите майки?

След като Вашите деди и бащи са се били заедно с руснаците против нацизма, на основата на какви ценности не само не спирате, но поощрявате неофашистки елементи в България да рушат паметниците на Червената армия, внесла огромен принос в разгрома на нацизма и фашизма?

Величието на една държава и нация се покои на честността, на ясно провежданата политика на уважение към ценностите и традициите на близки и далечни народи и общества. Ако Вие искате да покажете, че сте действително велика страна уважете волята на мнозинството българи да живеят в мир и разбирателство, да са в съгласие със своята съвест на страна-майка на Славяно-Православната Кирилска цивилизация.

Български Национален Съвет за мир                                 Сдружение „Брод за България“
Сдружение „Справедлива България“                                  Сдружение „Ляв поглед“
Сдружение „ Жени и майки за мир“                                   Обществен съвет „Войни за мир“

Сдружение „Ветерани на труда за мир“                              Антифашистки форум-България

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Колко от неатлантическите партии са заявили участието си в този мижав протест, приличащ повече на молба, отколкото на протест. Как ще бъде махнато от властта това правителство, окупацията на България е спешна и се прави по скоростна процедура. Нима с такъв мижав протест може да се премахне гилотината, която виси над врата на народа ни. ТРЯБВАТ ПО КАТЕГОРИЧНИ ДЕЙСТВИЯ. ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО С ТАГАРЕВ, БОЙКО, КИРЧО и ДОГАН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТО. За огромно съжаление президентът и той гледа безучастно на всичко, което се прави, бездушие престъпно.

  2. Каква е крайната цел и с какви стъпки ще бъде постигната?
    Какъв резултат се цели?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *