Президентът Радев: Борисов си гради образ на Спасител като Плаши народа с Трупове и Морги! (С ВИДЕО)

„Никога не съм казвал, че извънредните мерки трябва да паднат веднага, както твърди премиерът. Заявих, че със страх и паника по време на епидемия не бива да се управлява.  Именно това прави Борисов: гради си някакъв образ на спасител, като плаши населението с трупове и морги“. Това заяви президентът Радев в интервю пред БТВ.

„Нямам проблем с Борисов. Проблемите между нас са само в главата на премиера. Той спря да комуникира с мен, когато наложих вето върху закона за извънредното положение. Нямаше как да му позволя да унищожи свободата на словото. Показателно е, че най- авторитетното френско издание „Льо Монд“ посочи тъкмо това мое действие като положителен пример за демокрация по време на кризата“, коментира още президентът Радев.

Държавният глава похвали правителството за това, че е обявило извънредното положение навреме. Но все пак Радев не разбира защо въпреки че правителството му така драстично затегна контрола в държавата, Борисов яростно отказва да въведе масовите тестване за населението. „Тия тестове силно намалиха смъртността в Германия и Южна Корея. В момента в България се тестват само болните, които имат симптоми и пристигат в болниците, а заразените без симптоми въобще не се засичат. Радев припомни на Борисов, че освен да се поддържат мерките за изолация, СЗО съветват и за въвеждане на масовите тестове сред населението.

И попита: Как миналата година управляващите намериха пари и за самолети, и за газопроводи… а сега не искат да отпуснат една неголяма сума за масово тестване на населението. А уж имало 10 млрд. излишък в бюджета!

Липсват реални икономически и социални мерки срещу лавинообразно нарастващата безработица. Трябва да се помисли как малкия и среден бизнес да бъдат подпомогнати, тъй като в момента има опасност от масови фалити. Тези мерки са също толкова важни, както и санитарните мерки. Защото в един момент болестта ще започне да отстъпва и животът ще трябва да се върне в нормалния си ритъм. Ето за този критичен момент трябва да работи правителството, защото в това направление нещата са много по-сложни от простото обявяване на извънредно положение. Онзи ден аз попитах: „Какво ще правим след месец- два, когато броят на безработните се утрои?“. Точно тези мои думи бяха изкривени от Борисов и представени от него, че все едно искам незабавно вдигане на извънредното положение.

Аз не съм избран за президент, за да ръкопляскам и приветствам всяка недомислица на премиера Борисов. Избран съм да бъда коректив на властта му. И ако за това се сърди и избухва, си е негов проблем, категоричен бе Румен Радев.

Разбирам, че в момента Борисов иска да си гради образ на Спасител на фона на трагедията. Но трябва да помисли какво ще се случи след като епидемията отшуми и лъсне една крайно тежка икономическа и социална картина, заяви Радев.

„Искате ли да си поговорим малко за смъртността в България. Хората претръпнаха. Аз като президент не искам и не трябва да деля живота и смъртта. Не трябва да деля българите, починали от коронавирус, от останалите, починали от всевъзможни други болести“, посочи още Радев.

Той отчете, че средно-годишно в България умират около 2 хил. души от усложнения след грип.

„Това е основно през зимните месеци и на месец грубо прави по около 300 човека. От какво умират тези хора, защото те не умират пряко от вируса? Нека се замислим и за това. Няма ли да направим брифинг: Вчера в България починаха 300 човека, от тях 60 от онкологични заболявания, други от сърдечно-съдови заболявания, трети от глад, от студ, от липса на медикаменти, от липса на достъп до здравеопазване. Защо забравяме тези хора? И защо точно и само сега се присетихме за възрастните хора в България? Преди кризата не бяха много в нашия фокус. Ще мине и тази криза и ние пак ще забравим, че има възрастни хора“, каза още Радев.

ВИЖ ИНТЕРВЮТО С ПРЕЗИДЕНТА ТУК! ВИЖ ВИДЕОТО:


Разчитам много българския парламент да спре да изпълнява командите на Борисов. Вече чухме гласове за въвеждане на военно положение. Това е безумие.

Смятам, че правителството час по-скоро трябва да започне безвъзмездно да отпуска средства за социално слабите хора.

Пак ще повторя, че карантината трябва да се спазва, но мерките й трябва да се управляват. Трябва да си поставим ясна национална цел, защото при прекратяването на тези мерки може да се стигне до много по-голям хаос, от този, който беше при обявяването на извънредното положение.

Въпросът е, че трябва да се вземат решения, за да не се забавяме с излизането от кризата. Това ще доведе до намаляване на конкурентноспособността ни, ще доведе до бедност и безработица. Всичко това ще доведе до най-лошото – масово напускане на държавата и демографски срив. Не трябва да оставяме гладен човек. Ясно е, че безработицата носи със себе си престъпност, насилие, безпътица. Не трябва да допсукаме това“, каза още Радев.

Аз нямам нужда от личен говорител, който да обяви смъртта на моя баща. Борисов се самоназначи за такъв. Благодаря му, завърши той. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. НАРОДЕ. ГРАБВАЙ. СОПИТЕ. НЕ. СЕ. НАДУПВАЙ. КАТО. ПОПОВЕТЕ. НА. БОЙКОВИТЕ. ДЖАМИИ. ИЗЛИЗАЙ. ПО. ПЛАЩАДИТЕ. ЩЕ. ПУКНЕШ. ОТ. ГЛАД. СКРИТ. ПО. ДУПКИТЕ

  2. ИМАТЕ. ВСИЧКАТА. НИ. НАРОДНА. ОБИЧ. И. ДОВЕРИЕ. ЗА. ЧИСТА. И. СВЯТА. РЕПУБЛИКА. НАРОДЕН. ОБИЧАН. ИСТИНСКИ. БЪЛГАРСКИ. ГЕНЕРАЛ. ПРЕЗИДЕНТ. РУМЕН. РАДЕВ. БЪЛГАРСКИЯ. НАРОД. СЕ. ГОРДЕЕМ. С. ВАС.

  3. За всичко е прав президентът,само за тестовете не ми се вярва да е прав-та той не е лекар!И то не защото не е добронамерен-напротив!Мисля,че след като в последно време ваксинациите са крайно дискредитирани и хората бягат от тях,няма друг начин да ни ударят чипа,освен с тестовете и фактът ,че Бойко говори за милиони тестове,означава може би,че пак ще ни излъжат и ще ги използват за чипиране.Защото помислете, защо беше тази световна измама с този коронавирус,ако не да осъщетвят две от целите си-световен глад и чипиране!Световният глад вече са го постигнали,остава другата им цел-чипирането!

  4. ОСВЕН. ДЕЦАТА. И. РОДИТЕЛИТЕ. НИ. РОДИНАТА. ПРЕЗИДЕНТА. РУМЕН. РАДЕВ. И. БРАТСКА. РУСИЯ. НИЩО. ДРУГО. НЕ. НЯМА. ЗА. ОБИЧАНЕ

  5. С. КАКВО. ПРАВО. БОРИСОВ. ЩЕ. НИ. НАБУТВА. В. ЕВРОЗОНАТА. БЕЗ. РЕФЕРЕНДУМ. ТОЙ. ПИТАЛ. ЛИ. Е. НАРОДА. БЪЛГАРИЯ. БАЩИНИЯ. ЛИ. МУ. Е. НА. ТОЗИ. МАФИОТ. НИЕ. НАРОДА. БЕЗ. РЕФЕРЕНДУМ. СМЕ. НАБУТАНИ. КАТО. ОВЦЕ. В. НАТО. И. ЕС. НЯМАЛИ. КОЙ. ДА. ГО. ГРЪМНЕ. ТОЗИ. ПСИХОПАТ. И. НЕКАДЪРНИТЕ. МУ. МАЛОУМНИЦИ. ОТ.
    МАФИЯ. ГЕРБ. ВЪСТАВАЙ. НАРОДЕ. НА. 14. АПРИЛ. ДА. ИЗХВЪРЛИМ. ТИРАНИТЕ. ГЕРБ. ДАГО. ВКАРА. ГОСПОД. НА. МАЙКА. МУ. В. ГРОБА. МРЪСТНИК

  6. НЯМА. ЛИ. КОЙ. ДА. ВКАРА. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. НА. МАЙКА. МУ. В. ГРОБА. ЗА. ДА. ОЦЕЛЕЕ. НАРОДА. И. БЪЛГАРИЯ. БАЩИНИЯ. ЛИ. МУ. Е. ТОЙ. ПИТАЛ. ЛИ. Е. НАРОДА ДАЛИ. ИСКА. ЕВРОЗОНАТА. РЕФЕРЕНДУМ. ИМАШЕ. ЛИ. ХЕЙ. ВИЕ. ТАМ. 240. БАНДИТА. КАКВО. СЕ. ОСЛУШВАТЕ. ЩЕ. НИ. НАБУТВАТЕ. КАТО. ОВЦЕ. БЕЗ. ДА. ВИ. ИНТЕРЕСУВА. ДАЛИ. ИСКАМЕ. КАКВА. ЕВРОЗОНА. ЕС. СЕ. РАЗПАДА. НАТО. СЪЩО. НАБУТАХТЕ. НИ. НЕЗАКОННО. В. НАТО. И. ЕС. ПИТАХТЕ. ЛИ. НАРОДА. В. ЕВРОЗОНАТА. ТАКА. ЛИ. СЕ. БОРЯТ. С. КОРОНОВИРУСА. КАТО. ВАС. БАНДИТИ. КЪДЕ. СА. БЕЗПЛАТНИТЕ. МАСКИ. КЪДЕ. СА. БЕЗПЛАТНИТЕ. ТЕСТОВЕ. КЪДЕ. СА. БЕЗВЪЗМЕЗДНИТЕ. ПОМОЩИ. ОРГАНИЗИРАЙ. СЕ. НАРОДЕ. ДА. ПОИСКАМЕ. ПОМОЩ. ОТ. БРАТСКА. РУСИЯ. БЪЛГАРОУБИЕЦА. БОРИСОВ. СЕ. Е. ЗАЕЛ. ДА. НИ. ВКАРВА. УМРЕЛИ. ОТ. БЕДНОСТ. И. ГЛАД. В. ЕВРОЗОНАТА. ПОКОЙНИЦИ. ЛИ. ЩЕ. ВКАРВАШ. БЕ. ИЗВРАТЕН. ПСИХОПАТ. ТЕБ. НЯМА. ЛИ. КОЙ. ДАТЕ. ВКАРА. В. ЛУДНИЦА. ДО. КРАЯ. НА. АПРИЛ. ТИ. ТРЯБВА. ДА. СИ. ПОКОЙНИК. ЗА. ДА. ОЦЕЛЕЕ. НАРОДА. МАЛКО. ЛИ. НАРОД. ПРОКУДИ. УМОРИ. И. ИЗПОЗАСТРЕЛЯ. КЪДЕ. СИ. ХУКНАЛ. СЪС. 100. ЧОВЕКА. ОХРАНА. И. ВСЕКИ. ДЕН. ТВОРИШ. БЕЗОБРАЗИЯ. И. ГЕНОЦИД. НИЕ. НАРОДА. НЯМА. КАКВО. ДА. ГУБИМ. НЯМАМЕ. КЪЩИ. В. БАРСЕЛОНА. И. САЩ. НЯМАМЕ. СМЕТКИ. В. МИЛИАРДИ. В. РАЙСКИТЕ. БАНКИ. НА. КАЙМАНИТЕ. И. ПО. ЦЕЛИЯ. СВЯТ. ТЕЗИ. ПАРИ. СА. НАШИ. НАРОДНИ. СПРИ. СЕ. МЛЪКНИ. ОНЕМЕЙ. ЩЕ. ТЕ. ЗАСТРЕЛЯМЕ. КАТО. КУЧЕ. МАЙКАТИ. МРЪСНА. КУРВЕНСКА. ПИСНА. НИ. ОТ. ОТВРАТИТЕЛНАТА. ТИ. ТЪПА. МУТРА

  7. БОРИСОВ. МРЪСТНИКО. ТИ. ВИНАГИ. СИ. ЛЪГЪЛ. И. ПАК. ЛЪЖЕШ. ТИ. НЕ. СЕ. КЪЛНЕШ. ВЪВ. ВНУЦИТЕ. СИ. ТИ. СЕ. КЪЛНЕШ. ВЪВ. КОПЕЛЕТО. СИ. В. БАРСЕЛОНА. КОЕТО. МОЖЕ. ДА. ТИ. БЪДЕ. ВНУЧКА. А. МАЙКА. МУ. ДЪЩЕРЯ. ОТ. КОИТО. СЕ. ОТРИЧАШ. И. ПРОДЪЛЖАВАШ. ДА. НАЛИВАШ. НАРОДНИ. ПАРИ. В. БАРСЕЛОНА. КРАДЕЦО. ЩЕ. СИ. ПОКЙНИК. ПРЕДИ. ДА. НИ. НАБУТАШ. В. ЕВРОЗОНАТА. ЗАЩОТО. ЦЕЛИЯ. БЪЛГАРСКИ. НАРОД. НЕ. ИСКАМЕ. НИКАКВА. РАЗПАДАЩА. ЕВРОЗОНА. ИСКАМЕ. СИ. БРАТСКА. РУСИЯ

  8. Достоен човек, достоин български генерал и истински лидер с грижа за своя народ. Той не спира да гледа напред в бъдещето и се старае то да е по-добро. Ясно посочва, че трябва да се управлява със стратегическа мисъл, професионално и задължително да се активизираме, като народ и против волята на управляващите герберасти, на борба с корупцията по всички възможни начини.

  9. Абе Радев не можеш да ли направиш нещо повече стига това да си мека мара . СПРИ ЧУДОВИЩЕТО бойко брисов и хунтата му крадлива. Не се обяснявай с келемето хакимян…

  10. Няма как сбор от Пи ар ход от БСП и рядко случващо се изборно недоглеждане от страна на ГЕРБ, каквото е президентът в момента, да очакваме да притежава способности, хъс, визия, воля и независимост на лидер и то в политиката, където майсторлъкът е да се лавира между огромен брой интереси, доста често абсолютно противоположни. Не чакайте от Радев нещо повече от това да си изкара мандата с епизодични проблясъци на фона на общото му антиобеденително, антиконструктивно, антидържавническо и т.н поведение, като цяло антисъвместимо с Президентската институция.
    Каракачанов или Марешки биха били великани на Дондуков 2 в сравнение с нефелното, популистко и подчинено президентстване на Радев.

  11. Радев, започвам да се разочаровам в теб. Не само заради твоята евроатлантескоата привързаност, а също и за това че вече започваш да се оглеждаш. Миналото лято ти изкара народа на протест с твоето Мутри вън, макар че беше достатъно да изпратиш по един взвод от твоята гвардейска рота отсреща и в Съдебната палата да арестуват … знаеш кого. Ти позволи на главния прокурор да нахлуе в къщата ти и да прави там тараш. Нещо повече – ти не потърси отговорност от човека, който те нарече във крадец във всеослушание с репликата по твой адрес „Крадеца вика дръжте крадеца“. Тук не става въпрос за интерпретация както беше ладенов „…Станков…танкове…“ Той откито и ясно те нарече крадец пред целия народ. Защо не реагира, защо не му потърси отговорност? Ще си помисля преди да гласувам за тебе.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *