Президентът на ДНР: Най-висшите нацистки командири още са в „Азовстал“. Съдът в Донецк ще реши съдбата на пленените!

Лидерът на Донецката народна република Денис Пушилин заяви, че съдът в Донецк ще реши съдбата на пленените украински бойци в металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол. Пушилин каза още, че най-висшите командири на неонацисткия батальон „Азов“ все още не са излезли от тунелите под комбината. Той заяви, че сред тях има много военни престъпници, жестоко измъчвали и убивали цивилни, за които престъпления руската и донецката прокуратури имат много събранни данни. Някои от тези престъпления са толкова чудовищни, че присъдите за тях може да бъдат само смъртни.

Президентът на ДНР Денис Пушилин

По-рано днес руското министерство на отбраната съобщи, че от понеделник насам в рамките на последните три денонощия от бункерите под „Азовстал“ са излезли и са се предали общо 959 украински бойци, включително 80 ранени. 51 от пострадалите са настанени в болници под строга охрана в гр. Новоазовск на територията на Донецката народна република.

РИА Новости допълва, че всички предали се украински военнослужещи се разпитват от руски следователи, за да бъде установена тяхната самоличност и да се провери дали са съпричастни към извършваните в продължение на 8 години престъпления спрямо мирното население на ДНР. Припомняме, че от 2014 година в ДНР и ЛНР украинската армия уби 14 хиляди цивилни граждани.

МО на ДНР и Руската федерация неведнъж са заявявали, че смятат част от бойците в тунелите на „Азовстал“ не за войници, а за нацистки престъпници, които след залавянето им ще бъдат изключени от всякакъв обмен на военнопленници. Всяко от тези чудовища ще получи справедливо съдебно възмездие за делата си.

Затова въпреки бодрите заявленията на властите в Киев, че желаят да разменят пленените си бойци срещу руски военнопленници, това едва ли ще се случи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/tWRp9VPJ41E

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА или БЕЗСЛАВНИЯ КРАЙ НА ЕДНА СЛАВНА КАРИЕРА
    И най-сетне на 16 май интригата взе да се прояснява – от подземията на Азовстал излезе един американски адмирал – специалист по спец. операции и тактическо ядрено оръжие Ерик Олсън. Адмиралът, който е в течение на всички тайни американски операции до 2011 година, символ на американския спецназ, славата на американския спецназ, макар и вече пенсионер се оказа пленен, че и доста позорно, изпълзя от подземията, нахлупил ниско шапка. Видяхме го да върви зад руснака с онзи гаден знак Z. Американската легенда водеше колоната на предалите се в плен военни от ВСУ и батальона „Азов„.

  2. По-рано се твърдеше че сред укрилите се в Азовсал има много наемници и хора работили в биолаборатории. Къде са те?

  3. Великите дрисльовци излизат като плъхове,с бяло знаме!Непобедимите азовци,по скоро язовци,ще чукат камъни до живот,а някои ще имат смъръна присъда.Кака.Данка да му мисли,че накръстиха градинки.и наслагаха паметници на ос.райна!Боклуци продажни,и вие сте за Трибунал,лошото е че Гешев спи!СЛАВС НА ПУТИН!СЛАВА НА РУСИЯ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *