Преди минути: Борисов Загроби България: Ще купуваме скъп US-втечнен газ, вместо евтиния руски! Всичко за Тайната Сделка на Бойко с американците Виж Тук:

Борисов Загроби България: Бастиса „Турски поток-2“. Сключи сделка с американците- ще купуваме скъп US-втечнен газ, вместо руски. Унгария и Сърбия – бесни: „Борисов ни предаде!“

„САЩ настъпиха яростно срещу руските проекти „Северен поток- 2 и „Турски поток“. „Време е да прекратим тези газови недоразумения“. Това заяви в типичния за янките арогантен стил американският министър на енергетиката Рик Пери при срещата си с унгарския президент Виктор Орбан.

През последните месеци Рик Пери обикаля държавите от Източна Европа, за да ги „агитира“ (разбира- натиска) да купуват американски втечнен газ вместо руския, който, по данни на ЕК, е с 40 % по- евтин. И няма никакъв вариант дори да се доближи до руските по-ниски цени.

А единственият аргумент на Вашингтон е, че Москва използва „синьото гориво“ като средство за политическо влияние в държавите от ЕС, особено в тези от Централна и Източна Европа.

Защо Пери се срещна с Орбан: Унгария, заедно с България, е част от евентуалното трасе на втората тръба на „Турски поток“. А на срещата си с Орбан в Будапеща, Пери здраво натискал и извивал ръцете на унгарския премиер, за да го откаже от този проект.

Преди няколко месеца руският президент Владимир Путин обяви окончателното си намерение втората тръба на „Турски поток“ да мине през България, Сърбия и Унгария. Предишният вариант – през Гърция към Италия отпадна- заради обтегнатите отношения между Атина и Москва. А те станаха такива пак заради натиска на САЩ, които за да маркират територията си, изградиха в Гърция две свои чисто нови военни бази.

Припомняме, че след обнадеждаващите думи на Путин, българското правителство изведнъж притихна. Допреди няколко месеца, министър- председателят Борисов умоляваше руския президент за втора тръба към България. Като по време на срещата им в Москва, молбите на Баце преминаха буквално в хленч. Но тогава властелинът на Кремъл запази студено мълчание.

Рик Пери обяснява на Орбан защо не трябва да строи „Турски поток“

Сега обаче пред страната ни се отвори втори шанс. Но… с агресивния и заплашителен рейд на американския енергиен министър из Източна Европа, САЩ показват, че този проект няма да го бъде. Както и който и да е друг руски енергиен проект. Защото те все някъде трябва да продават скъпия си и прескъп втечнен газ. А колониалния US-васал Борисов няма друг вариант, освен да се откаже от руската тръба, ако иска да остане на власт… или поне да не влезе в затвора. И така, от доскорошен енергиен фактор на Балканите, България се превръща в жалък консуматор на газ и ток, при това напълно зависим от Турция.

Нещо повече: Вече е 100 % сигурно, че Борисов е клекнал и ще купуваме скъпия втечнен американски газ през тръба от Гърция. Неслучайно още преди 2 г. правителството му се хвърли да строи ударно интерконектора с южната ни съседка – именно чрез него ще се осъществява преноса на американския втечнен газ. А съоръжението ще е готово до 2020 г.

И докато Борисов мишкува и крие истината за окаяното енергийно и икономическо бъдеще на България, то премиерите на Унгария и Сърбия Виктор Орбан и Александър Вучич обявиха, че ще работят за построяването на второто трасе на „Турски поток“ независимо от натиска на САЩ. Какви наивници само! За тяхно съжаление, про-американската мижитурка Борисов вече е предал проекта. Точно както през 2014 г. провали „Южен поток“, въпреки ентусиазма на останалите страни, по трасето след нас, да го реализират.

Жалко за цяла България, която заради една продажна мутра, тотално губи всякави надежди за икономическо развитие и просперитет! Защото без евтина енергия – няма бъдеще! По-скъп газ значи и по-скъпа крайна цена на произвежданите у нас стоки… което автоматично ги прави неконкурентноспособни на световния пазар. И обрича, и без това едва кретащата българска икономика, на смърт! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Танкер е доставил 140 000 м3 природен газ на Литва, втори танкер се очаква през септември. Доставки на американско синьо гориво ще има и за Естония, която също строи терминал от юни тази година.

    След като американците подписаха договори с прибалтийските републики, цената на „Газпром“ за тях падна с 50%, съобщават още от литовското Министерство на енергетиката. 21.08.2017

  2. Това е ужасна катастрофа за България ,ако е вярно!Но ще донесе пагубни последици и заБорисов и неговата власт !

  3. Чудя се до къде е възможно да стигнете с простотиите си? По- голяма глупост скоро не бях виждал да се върти из нета… За вас хигиена в говоренето не съществува. Вие сте генератор на простотии не кореспондиращи с реалностите..

  4. САЩ СПИРАТ ВСИЧКИ КОНТАКТИ НА СТРАНИТЕ ПО СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОРИ И ДОСТАВКА НА РУСКИ ГАЗ , А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЕ ГО КУПУВАТ ОТ РУСИЯ НА НИСКИ ЦЕНИ. ИМА ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ ВЕЧЕ В САЩ СА ДОСТАВЕНИ 3 КОРАБА С ВТЕЧНЕН РУСКИ ГАЗ. НЕ Е ЛИ ВЪЗМОЖНО АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НИ ПРОДАВАТ НА МНОГО ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ ГАЗА КОЙТО ВСЪЩНОСТ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ РУСКИ. САМО МОЖЕМ ДА БЛАГОДАРИМ НА ТАКИВА КАТО БОРИСОВ ДЕТО НИ ДОЗАКОПАВАТ ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ И В ЧУЖДА ИЗГОДА.

  5. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ

  6. Абе, анонимен, що не го гръмнеш ти! Народа ще ти издигне пометник. Или ти е шубе?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *