Потвърдено: 60 НАТОвски Военни се крият като плъхове в тунелите под „Азовстал“ в Мариупол, сред тях има и US Генерал

Един от най-загадъчните епизоди от днешната война в Украйна е прякото участие в бойните действия на висши офицери, инструктури и разузнавачи на страни от Запада – както влизащи в НАТО, така и официално неутрални.

Официално и САЩ, и НАТО, и целият колективен Запад отричат непосредствено участие на военните си в украинския конфликт на страната на Киев. Публично се водят разговори и се вземат конкретни решения на редица западни страни за военна помощ за киевския режим, както с пари, така и с оръжие, включително настъпателно.

Официално западният принос на жива сила в украинската отбрана се ограничава до пращане там на чуждестранни наемници от цял свят, които се записват в Чуждестранния легион на ВСУ. Напливът към него обаче се сви силно след демонстративния разрушителен и убийствен удар на руските ВКС по полигона “Яворов” и още две бази за подготовка на чуждестранни легионери в западна и централна Украйна.

Освен това, редица страни, като Полша, повдигат въпроса НАТО да изпрати в Украйна миротворческа групировка, но ръководството на НАТО и командващите Алианса американци не бързат да дадат картбланш за такива действия и разрешиха на Варшава единствено ако желае, да си проведе частна полска операция на свой риск. Така при неизбежните ракетни удари на ВКС на Русия по полските градове това ще е главоболие за самата Полша, а съюзниците й от НАТО няма да се месят.

Въпреки това Русия говори за присъствието в Украйна на стотици НАТОвски офицери през всичките 8 години на конфликта в Донбас – западните инструктори преподават своя “ценен опит” на бойците от АТО – „Азов“, „Айдар“, „Десен сектор“ и пр. нацистки батальони. В Донбас на украинска страна воюват и бойци от западните ЧВК.

За първи път се заговори, че западните инструктори, военни съветници и разузнавачи са останали и воюват в Украйна с началото на мариуполската настъпателна операция на съюзните войски на РФ и ДНР, въпреки истеричните призиви за евакуация от средата на февруари в западните медии във връзка с приближаващото руско нахлуване. Информацията за висши натовски военни на терен в началото имаше формата на неясни слухове… придобиващи все повече плът, кръв и гарнирани с все повече подробности със свиването на пръстена около Мариупол и прочистването на града от ВСУ и бойците-нацисти от “Азов”.

Подозренията започнаха да крепнат, а след това да придобиват характер на ясна увереност, че това си е чиста истина, когато висшите западни лидери като отвързани от верига, един по един започнаха да изказват публично своята „загриженост“ за блокираните в Мариупол украински нацисти-главорези, буквално искайки от Москва да им осигури хуманитарен коридор за изтегляне от града.

Макрон, Шолц, Ердоган, после пак Макрон. Народът започна да се пита що за ценни за колективния Запад кадри са останали в града, за да се активират така истерично политици от такъв ранг. Нямаше да се грижат така за простосмъртни – били те редовни войници или бандити- главорези. Били те обикновени журналисти или сътрудници на американски НПО-та на терен.

Още по-странно започнаха да звучат настоятелните искания на западните лидери Русия да осигури хуманитарен коридор в момент, когато в Мариупол вече буквално не бяха останали цивилни граждани за евакуиране. Който беше поискал – се беше махнал отдавна от града, а над 98% от жилищните сгради вече бяха зачистени от нацистите и освободени.

Завесата на тази енигма се понадигна от добре информирания заради спецификата на професията си бивш генерал-разузнавач от СВР Леонид Решетников, който съобщи, че в Мариупол в тунелите под „Азовстал“ са  останали няколко десетки действащи офицери от страни от НАТО и Швейцария.

Най-малко хиляда украински нацисти (останалите вече са убити) са се укрепили в индустриалната зона на Мариупол в тунелите под “Азовстал”. На същото място, според многобройни източници, има чуждестранни наемници и редовни офицери от НАТО.

Сега се нанасят мощни удари по територията на индустриалната зона. Показват го редовните видео сводки от там на военния командир от ДНР Семьон Пегов. В същото време от два дни на територията на Азовстал работят и прочистват авангардните щурмови отряди на народната милиция на ДНР и на руските въоръжени сили.

Военният журналист Дмитрий Стешин потвърждава, че в предприятието има много чуждестранни съветници, „специалисти по тиха война“, които „трябва да бъдат измъкнати като плъхове от тунелите, в които са се свряли, за да бъдат показани по всички телевизионни канали на планетата“. Ето защо бяха предприети толкова много опити на Украйна да организира евакуация с хеликоптери.

„Мисля, че там седят куп съветници, специалисти по тиха война, офицери от разузнаването и бойни инструктури. Тези хора не са тук по волята на правителството на Украйна, а по линия на личните контакти на батальона „Азов“ с британското и американското разузнаване. Те трябва да бъдат спасени, много се надявам, че ще бъдат извадени от тунелите под “Азовстал” за яките и ще бъдат показани на света. Ще ги питаме какво правят тук и защо”, каза Стешин в студиото на журналиста Владимир Соловьов.

„Мисля си, че когато операцията в завода отиде към приключване, собствените им питомници – нацисти няма да ги оставят живи“, предположи водещият.

„Да видим, ще бъде още по-интересно. Честно казано, не съжалявам за никого там. След всички зверства в с мирното население в Донбас, армията на ДНР няма нерви, нито пък е склонна да прояви милост към тези изверги. Всеки от тези момчета от Донецк има да отмъщава за някой свой убит близък – жена, дете, майка…“, отговори журналистът.

Данните за чуждестранните НАТОвски инструктори се потвърждават и от политолога Сергей Марков.

„Води се последната битка, тя е на територията на завод “Азовстал”. Смята се, че там все още има живи военни съветници, и офицери от разузнаванията на САЩ, Великобритания и Франция.

  1. И основната цел на страните от НАТО с тази упорита и безсмислена съпротива в Мариупол е да изведат, да евакуират тези свои офицери, за да не се разкрие активното им участие в битките на страната на киевския режим.

2. Втората цел на западняците е да спечелят време, необходимо им да прехвърлят големи обеми оръжия в ръцете на въоръжените сили на Украйна за да могат да нанесат максимални щети на руската армия в бъдещите битки “, пише експертът.

Позовавайки се на свои източници, политологът Марат Баширов също потвърждава присъствието на висши офицери от НАТО в „Азовстал“. По думите му чужденците се опитват да преговарят директно за евакуацията си.

„НАТОвците се свързаха с нашето разузнаване чрез открит радиоканал и поискаха да им дадат възможност да се евакуират в Днепропетровск. Тази група включва полковници. Общият брой на западните военни е няколко десетки, може би към 60 човека. Преди това те се опитаха да отлетят с пратени им украински хеликоптери, но както си спомняме, вчера близо до Мариупол бяха свалени още два от тях. Тоест, и този прозорец беше затворен и сега те нямат никаква възможност за бягство. Затова и бяха принудени да се разкрият, свързаха се с нашето разузнаване с молба да им осигури коридор да преминат през нашите войски. Какво са обещавали и какви звезди са сваляли – това не знам“, каза Баширов.

Той даде за пример подобна история в Сирия, когато около 40 служители на “Мосад”, също обградени, искат коридор. Предоставен им е, а информацията не е публикувана. Експертът обаче е убеден, че в случая с Мариупол подобен компромис е изключен.

„Първо е необходимо да поискаме прехвърлянето на всички наши пленници при нас. На второ място трябва да ги покажем пред света в присъствието на наши и западни медии, както и на международни организации. Трето, да се запишат личните данни на офицерите, към кои звена са разпределени, както и какви задачи са изпълнявали. Със сигурност там има инструктори, но и по-важното – щабни офицери. Тъкмо от разпитите на последните ще докажем, че Западът е планирал военна операция срещу Русия.

И като бонус ще получим повратна точка в информационната война, водена срещу нас от Запада. Тази история ще бъде показана от всички, дори и най-русофобските телевизии и вестници. Впоследствие ще можем да ползваме тези офицери като свидетели в процеса срещу укро-нацистите, разяснява Баширов.

Генерал Роджър Л. Клутие (САЩ) в подземията на “Азовстал” в Мариупол

Генерал Роджър Л. Клутие

Усилват се упоритите слухове, че генерал-лейтенант от армията на Съединените щати Роджър Л. Клутие-младши е взет в плен в Мариупол. Докладите за това вървяха с връзка-линк към добре информирания портал на американските ветерани “Ветеранс Тудей” и бяха подхванати от много интернет ресурси, а по-късно и от журналисти от водещите американски медии- телевизии и вестници. Пентагонът обаче все още отговаря на всички запитвания на журналисти за залавянето на американски генерал в Украйна с мълчание, което не се вписва в типичния му модел на поведение.

Налага се единственият извод: Пентагонът мълчи, защото истината ще се превърне в нежелана сензация за американската администрация и ще повдигне силно съкрушителни въпроси.

Въпрос първи. Кога се е появи генерал Клутие в Украйна и по-специално в Мариупол? Ако пристигането му се е случило много преди началото на специалната военна операция, тогава това директно показва, че подготовката за настъплението на въоръжените сили на Украйна е извършена под ръководството на военните на САЩ / НАТО и в момента продължава да се командва от подземията на “Азовстал”. Каква ирония: Военната реалност се обърна за НАТО в неочаквана посока.

Въпрос втори. Колко съветници от НАТО е имало в екипа на генерала? Би било добре, ако в отговора на този въпрос изброят специалностите на „големите отвъдморски братя“: сухопътни операции, операции на ВВС, саботажи, информационни операции срещу Русия от територията на Украйна и т. н. След това молбите и пазарлъците на съветниците за получаване на коридор от Мариупол към Днипро (бившия Днепропетровск) трябва да бъдат отхвърлени. Тези войници са участвали във войната като представители на НАТО и трябва да бъдат задържани и разпитвани. Те са бойци и това е скандал.

Ситуацията трябва да се разглежда и от международно-правна гледна точка. Разбира се, не единствено с цел генералният секретар на Алианса Столтенберг да се изчерви.

Фактът че солидарният Запад едностранно и целенасочено тикаше отношенията си с Руската федерация към война, който досега беше внимателно маскиран от Вашингтон и Брюксел, трябва да бъде осветен с огромен прожектор. И ако този факт стане неопровержим, Русия ще има основания за отговор. Например за опустошителна ракетна атака срещу центъра за презареждане в полския град Жешов, през който сега масово се доставят западни оръжия в Украйна. Такъв удар ще постави всичко на мястото му. Както търсеха, това и ще получат. Много любопитна ще бъде и реакцията на удара от официална Варшава. Ще посмее ли НАТО да се намеси директно във войната в Украйна, или ще остави Полша сама да се пържи. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Не правете грешката на българските мръсни комунисти, които оставиха голямата част от българоубийците живи и за 30 г. без война избиха 50% от православните.
    Всеки изрод под ножа и то веднага-без прошка.

  2. А ДАНО ПОЛША САМА СЕ ПЪРЖИ И НАТО СЕ ВЪРНЕ ДО ГРАНИЦАТА НА 1997 ДА ФАШИСТИТЕ НА УКРАЙНА НАТО ЕС САЩ СОРОС ДА ПОЛУЧАТ ВЪЗМЕЗДИЕТО ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *