Полша иска от Канада нациста – кръволок, когото Зеленски поздрави с вдигнат юмрук (С ВИДЕО)

Полският министър на образованието Пшемислав Чарнек обяви мерки за евентуалното екстрадиране от Канада на Ярослав Хунка, ветеран от 14-та SS гренадирска дивизия „Галиция“, след скандала с удостояването му с почести в канадския парламент. Това съобщава ТАСС.

„С оглед на скандалните събития в канадския парламент, свързани с удостояването с почести на член на престъпното нацистко формирование SS „Галиция“ в присъствието на украинския президент Володимир Зеленски и премиерът на Канада Джъстин Трюдо, предприех мерки за възможното екстрадиране на този човек в Полша“, заяви той.

Преди дни по време на реч в парламента на Канада Владимир Зеленски приветства бивш боец от дивизията на SS . На една от снимките от речта на Зеленски той показва стиснат юмрук като поздрав към нацисткия военно-престъпник Хунка, а до него стои канадският министър-председател Джъстин Трюдо, който ръкопляска.

Посланикът на Полша в Канада Витолд Джиелски заяви, че Варшава иска извинение от Канада за това, че е поканила и почела Хунка – ветеран от 14-та SS гренадирска дивизия „Галиция“, извършила кървав геноцид в Западна Украйна, при който избива над 100 хил. поляци – предимно жени и деца. Той също така добави, че Полша никога няма да приеме „избелването на нацистки престъпници“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. И двамата нацисти – хунка и клоуна-наркоман трябва да бъдат съдени от един и същи трибунал.
    Смъртната присъда е много леко наказание за такива ИЗРОДИ.
    А заедно с тях трябва да бъдат съдени ВСИЧКИ, които пропагандират и аплодират нацизма.
    НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, казват Руснаците.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *