Подоляк обвини Запада за липсата на успех на украинската контраофанзива

Забавянето на западните партньори в доставката на оръжия за Украйна даде време на руските сили да подготвят отбранителна линия, поради което широко обявеното контранастъпление не даде очакваните резултати. Това заяви съветникът на украинския президент, Михаил Подоляк, съобщава ТАСС.

„Времето винаги е важно. (…) Времето, прекарано в убеждаване на нашите партньори да предоставят необходимото оръжие, се отразява на специфичните руски укрепления, построени през този период, дълбоко вкопаната отбранителна линия и системата от минни полета. Сега, за да се пробие руският фронт, е необходим разумен и балансиран подход“, написа той на страницата си в Туитър и призова да не се чакат бързи резултати.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски призна, че контранастъплението на украинските войски „върви по-бавно, отколкото ни се иска“, и призова да не се възприема като зрелищен холивудски филм. Премиерът Денис Шмихал обясни липсата на видими резултати с желанието да се избегнат големи загуби сред украинските военнослужещи.

В същото време CNN, цитирайки двама представители на западни държави и високопоставен служител на Пентагона, съобщи, че украинската контраофанзива не оправдава възложените очаквания на западните партньори в нито една от областите.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинските войски правят неуспешни опити за настъпление от 4 юни. На 22 юни секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев заяви, че загубите на личния състав на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от началото на контранастъплението надхвърлят 13 хиляди. Руският президент Владимир Путин подчерта, че въоръжените сили на Украйна не са успешни в нито едно направление, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Наистина, защо арабите бягат в студена и негостоприемна Европа, когато на юг от тях се намират обширни територии на богати арабски страни, които говорят същия език, изповядват същата религия и климата там е по-поносим за тях от европейския? През 7О-те години на миналия век бях в някои от тези страни, – там е пълно с гастербайтери главно от Далечния изток: индийци, китайци, филипинци и др.

  2. Нацистки боклук, не си ли наясно, че на американските ви господари не им пука за вас. Вие сте пушечно месо и те ще се бият ДО ПОСЛЕДНИЯ украински нацист. Вие сте жертви на собствената си глупост и на плановете на краварите за световно господство. Колкото по бързо се избавите ФИЗИЧЕСКИ от еврейчето зеленски толкова по голям е шанса поне малко от вас да оцелеят.

  3. “ЗЕЛЕНСКИ: АКО ПАДНЕ КИЕВ, СЕ МЕСТИМ В СОФИЯ! ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВОДИМ ВОЙНАТА!! ТОВА КАЗА УКРАИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ!

    КАБИНЕТА Е ОБЕЩАЛ ПЪЛЕН ПОДСЛОН НА ВСУ В БЪЛГАРИЯ! ТОВА Е КАТО РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ!

    СПОДЕЛЕТЕ ДА ЗНАЕ НАРОДА КАКВО НИ ПОДГОТВЯТ!”

    Източник: suprotiva.eu

    • Тази женица е неспособна да напише повече от 2 изречения, очевидно информацията и е предназначена за телефонните герои от новото време, които са неспособни за асимилират по-дълги текстове :)
      –––––
      Бива някой да е светне, че България вече е във война с Русия и активно участва в избиването на народа, който ни е освободил от турско робство и помага на изродите мечтаещи от 1000 г. да заличат българският народ. Дали нарко-зелето ще дойде или не в софия няма значение, войната е неизбежна по много други причини.
      Дори само присъствието на нацистки знамена на всяка държавна и общинска сграда е гаранция за това.

      • Купи си букварче,иначе си прав

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *