Пленен британски наемник: Не Видях Трупове в Буча (С ВИДЕО)

„Британският наемник Андрю, който 2 месеца е воювал на страната на украинската армия, след което е бил пленен от руските сили, разказа как е бил изпратен в покрайнините на Буча – градът, в който украинците организираха провокация – и районът изглеждал „недокоснат“ от сражения и обстрели, съобщава Russia Today, цитиран от „Труд“.

„Изпратиха ни в Буча, след оттеглянето на руснаците от там. В града разговарях с много местни жители. Не бяхме в самата Буча, а в нейните покрайнини. Разхождах се точно по улиците, на които впоследствиее показаха голям брой трупове. Когато аз се разхождах обаче там – трупове нямаше“, казва британецът пред RT.

Според него районът изглеждал „недокоснат“ – нямало следи от битка. Той уточни, че е било „някъде около 3-5 април“.

„Лично аз не видях никакви трупове, нищо подобно. Всичко изглеждаше недокоснато“, каза Андрю.

Както руският президент Владимир Путин каза по-рано на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, Москва знае „кой е авторът на провокацията в Буча, какви хора и с какви средства са работили по нея“, припомня руската агенция.

Днес ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин съобщи, че ведомството му е образувало наказателно дело след „украинската провокация“.

Според белоруския президент Александър Лукашенко пък, който цитира информация от беларуските разузнавателни служби, „британските организатори на провокацията в украинския град Буча са пристигнали там от Лвов, направили са снимки на трупове, докарани с камион и нахвърляни по пътя, след което заснетите видеоматериали бяха хвърлени в информационното пространство“, припомня RT.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/vrCFTVYdCEA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ОЩЕ В ПЪРВИЯ МОМЕНТ НА ЛЪЖЛИВИТЕ МЕДИИ НИКОЙ НЕ ПОВЯРВА ЗА УБИЙСТВА В БУЧА ТЕАТЪРА НА НАЦИСТИТЕ ЗАЩОТО НИЕ ПОЗНАВАМЕ РУСКАТА ЧИСТА СВЯТА ДУША

  2. Брех, да му се не види – всички пленени са или готвачи, или шофьори, или свързочници. Никой не е участвал в бойни действия. Ето и този си вдигнал трибуквеника чак от Англия да отиде в Украйна не за да се сражава. Сигурно и той е дошъл картофи да бели в кухнята.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *