Пица, рахат локум и тюрлюгювеч управляват България! Слагайте си калцуните и…вън!

Валери Симеонов сравни бюджета с добре аранжирана и богата на вкусове пица „Калцоне“.

Явно фантазията  на родните ни политици се простира до витрината на треторазрядна квартална пицария, а иначе наблюденията им и сравненията трябва да са с баничарница. Баничка с ориз, баничка без сирене, баничка с праз, баничка с айран, баничка с мляко и върхът на икономическото благополучие – баничка с боза и една кофичка мляко.

Но за родения в Долни чифлик политик пицата сигурно е върхът на благоденствието и само богатите могат да си я позволят.

Всъщност понятието пица, като мярка за охолство и добър живот, въведе Симеон Дянков.  При него обаче тя беше постна. Менда Стоянова също се  нареди на опашката и отбеляза прогреса на щанда. Според нея новият бюджет „пицата“  няма  да има луканка, обаче е обилно поръсена с пармезан.

Явно дамата – икономист рядко ходи на пазар и не знае, че пармезанът е по-скъп от луканката. Говорим за истинския, а не за ментетата, които се пробутват по магазините.

И докато патриотите ни захранват с български пици, а ГЕРБ с френско сирене, от ДОСТ пък обещаха много рахат-локум, ако има предсрочни избори и вземат, че ги спечелят.

БСП не са дали никакво обещание, но най-вероятно ще ни черпят със сладко от рози, ако мине вотът на недоверие.

ДПС искат оставката на правителството, но така или иначе винаги са във властта, затова ще направят един курбан за пред електората, за да отпразнуват победата. Каква победа и те не знаят.

Сините в момента са в насипно състояние, а ако има избори, най-вероятно манджата им ще е силно демократична, внесена направо от „Америка за България“. Което значи бургери и чипс на корем, обилно поляти с ГМО кетчуп и кока-кола.

И докато париите се карат за менюто, животът на електората заприличва все повече на тюрлюгювеч. За някои има мръвка, за други е позволено само да помиришат тавата.

Самата управляваща коалиция е гювеч от несъвместими продукти и все повече затъва в лъжи и обещания и собствените си далавери.

Не вярваме вече нито в пици, нито в гювечи.

Писна ни да ни лъжете от сутрин до здрач, че и по тъмно.

Слагайте си калцуните и се измитайте!

100 евро пенсия и 250 евро хипотетична заплата не стигат не само за пица, но и за хляб!

Искаме нормална държава и честни политици.

Макар че второто у нас е повече от невъзможно!

Той и Слави уж ги търси, ама не е намерил нито един.

Тогава – президентска република до времето, когато наистина ще се намерят честни хора.

Изчезвайте!

Не ви искаме пицата, искаме свободата и достойнството си!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. СЪС ТЕБЕ СМЕ СТАНИСЛАВА ПРЕЗИДАНТСКА РЕПУБЛИКА ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И БРАТУШКИТЕ БЕЗ БРАТСКА РУСИЯ БЪЛГАРИЯ Я ОТПИШЕТЕ ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ ОСВОБОДИ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЗАПОЧВАМЕ РЕЗИЛИПРОТЕСТИ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА И НАЙ МНОГО ОКОЛО Е Н Д К И ШИРОК ЦЕНТЪР СОФИЯ ВАРНА ПЛОВДИВ БУРГАС РУСЕ СТАРА ЗАГОРА БЛАГОЕВГРАД МОНТАНА И НАЙ МАФИОТСКИЯ ГРАД ДОБРИЧ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ УПРАВЛЯВАЛИТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ МАФИОТИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ ТЕ ИЛИ НИЕ ИЗБИРАЙТЕ

  2. ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В НАТО И ЕС СЕ ОКАЗА НАЙ ГОЛЯМОТО РОБСТВО БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ПОРОБЕНА СИЛОВОТО НАЛАГАНЕ НА ЛИЦА ЗА УПРАВЛЯВАЩИ ЧРЕЗ ВЛИЯНИЕ НА НАТО ЕС И САЩ СИЛОВО НАЛАГАНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БЕДНОСТА СРЕД НАРОДА И КОРУПЦИЯТА ПО ЕТАЖИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩАТА СИЛОВО НАЛОЖЕНА ВЛАСТ ДЕМОНИЗИРАНЕТО НА БРАТСКА РУСИЯ ВСИЧКО ТОВА ОТВРАТИ НАРОДА КОЙТО НЯМА ДОВЕРИЕ И НЕ ВИЖДА БЪДЕЩЕТО ЗА ДЕЦАТА НИ В ТОВА ЧЛЕНСТВО И СЪС ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ ЗАТОВА НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ 91% ПОДКРЕПЯМЕ ВОТА ЗА НЕДОВЕРИЕ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГЕРБ ТЕ ДОКАЗАХА ЧЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА

  3. БЪЛГАРИЯ Е ПУСТА РАЗРУХА И РОБСКА ДЪРЖАВА КОЯТО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ И ДЪРЖАВА НЯМА ДА Е СИЛОВО НАЛОЖЕНО ЧЛЕНСТВО БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ И ПОЯСНЕНИЯ СИЛОВО НАЛОЖЕНИ УПРАВЛЯВАЩИ НАРОДА ГИНЕ И СЕ ТОПИ КЪМ ТЕРМИНАЛ 2 И ГРОБИЩЕТО ОТ БЕДНОСТ НАЦИЯТА Е ОПРОСТАЧЕНА ЗА ДА НЕ ТЪРСИ ПРАВАТА СИ КРАДЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ СЕ РАЗХОЖДАТ НА СВОБОДА ПОД ЧАДЪРА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЦИГАНИТЕ УБИВАТ ДЕЦАТА НИ ИЗНАСИЛВАТ МАЙКИТЕ НИ И НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ ДА ПРЕВЪРНЕМ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО КАТО ШАНС ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ НИЩО НЕ ОТРАЗЯВАТ ДА ЗАПОЧВАМЕ ПРОТЕСТИ И РЕЗИЛИ БЕЗ ДА СПИРАМЕ ТАКА ДА ЧУЕ И ВИДИ ЕВРОПА И ЦЕЛИЯ СВЯТ РОБСТВОТО И ГЕНОЦИДА В БЪЛГАРИЯ И ДА РАЗБЕРАТ КОЙ НИ ПОСТАВИ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ– НАТО ЕС САЩ И ГЕРБ ДОЛУ ПАРЛАМЕНТА ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И БРАТСКА РУСИЯ

  4. ПРЕХОДА УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕ ПАРЛАМЕНТАРНА КОЧИНА КОЯТО СЕ ПРЕВЪРНА В ИНКУБАТОР НА КОРУПЦИЯ ПАРЛАМЕНТАРНОТО УПРАВЛЕНИЕ СЪЗДАДЕ КОРУПЦИЯТА И БЕДНОСТА ЧАДЪРАТ Ч ЕС НАТО И САЩ ПОТЯХНА ЗАПОВЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ МАФИОТИ СЪЗДАДОНА ТОЗИ НЕПОНОСИМ ХАУС КОЙТО УБИВА И ПРОКУЖДА НАРОДА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ МАФИЯ ГЕРБ ТЯЕ ВЯРНОТО КУЧЕ НА ВЪНШНИ ИНТЕРЕСИ РУШИ И УНИЩОЖАВА РОДИНАТА НИ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ НИЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ КЪДЕ ЩЕ ОСТАВИМ ДЕЦАТА СИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *