Петро Порошенко: България е част от войната (С ВИДЕО)

България е част от войната, защото това, което прави Путин е срещу Европа и НАТО. Оръжията за Украйна са най-прекият път към мира в Европа. Това заяви в ефира на „Тази сутрин“ по БТВ петият президент на Украйна Петро Порошенко.  „Стискаме палци, уважаваме депутатите, искаме да поздравим ГЕРБ и Бойко Борисов и разчитаме на президента ви да подпише подкрепата“, каза Порошенко за вчерашното решение на Народното събрание страната ни да даде тежки оръжия Украйна, с които Киевската фашистка хунта да избива все повече както руски войници, така и свои граждани.

По думите на Порошенко най-краткият път към мира в Европа е даване на военна и всякаква друга помощ за Украйна, това е инвестиция и за вашата държава, каза още той. „Бъдещето, включително и на България, сега се решава в Украйна. Това е решение в името на евроатлантическото единство, благодарим на всички българи от цялото си сърце.“, каза още той.

Според бившия украински президент, който подписа Минските споразумения за мир в Донбас, но по американско нареждане спря да изпълнява още на следващия ден, България вече е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа и НАТО.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Не вярвайте на Путин, не се страхувайте от Путин, обърна се към депутатите още Петро.

Той каза, че Украйна се нуждае от противовъздушна система, антидрон система и бойна авиация.

„Повече от 8 часа в Киeв нямаме електрическтво, в голяма част от държавата нямаме вода, но няма да отстъпим нито крачка назад. Нуждаем се от генератори и трансформатори, за да възстановим енергийната ни система.“, каза Порошенко и призова за още санкции срещу Русия.

Украинците искаме мир най-много на света, завърши най-лицемерно бившият президент.

ВИДЕО от 2014 г. Новоизбраният президент Порошенко говори как ще се разправи със своите сънародници в Донбас:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ПУТИН ЩЕ ВИ ИЗТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА БОКЛУЦИ,И НА НАШИТЕ ЩЕ ИМ ДОЙДЕ РЕДЪТ!!!

  2. СМЪРТ НА ФАШИСТКА УКРАЙНА ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  3. много внимателно с този хитър еврейн..той е бил захватен о време оно от руски служби и тъче на два стана…в киев му водят дело за измяна…определено и винаги съм го считал за скрита лимонка на кремъл…поддъра близки отношения и със съветнк на путин…играч от класа…запада не е решил какво да го прави,а той нехпрекъснато доказва лоясност с интервюта и пр..даже и с пушки позираше по улици и площади…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *