Паси, Плевнелиев и Поптодорова: Да се впише в Конституцията 1) Членството ни в ЕС и НАТО 2) Забрана на Референдумите 3) Русия е Враг на България!!!

„Искаме да се подобрят определени текстове в Конституцията. На първо място – да се гарантира новият геополитически статут на страната ни. България е със статут на член и на НАТО, и на ЕС. Стана много модно да се обявяват референдуми, но те не трябва да са инструмент за допитване до народа по всички въпроси. Искаме да се направи разлика по кои въпроси може да има такова допитване, иначе на власт може да дойде нов Хитлер”.

Това заяви бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова пред NOVA NEWS.

Тя е един от обществениците, подписали писмо до лидерите на групи и шефове на комисии в 49-ото народно събрание с искане членството на България в ЕС и НАТО да бъде разписано в конституцията.

Освен нея писмото са разписали Соломон и Гергана Паси, Велизар Шаламанов и пр. евроатлантически отрепки.

В основния ни закон трябва да бъде забранено провеждането на референдуми за напускане на евро-атлантическите структури. А отношенията с държави, обявили страната ни за неприятелска (Русия), да се регулират със закон, е искането на въпросната сбирщина.

Конституцията е национален документ, той отразява реалностите в съответната държава, каза Поптодорова в обясни за идеята, която защитава. „Говорим за тематика и решения, които се взимат на базата на класифицирана информация. Няма как 400 000 души (какъвто е минимумът подписи, за да се проведе национално допитване) да са в течение на тази поверителна информация, която е не само национална, тя е и международна. Това е цялата абсурдност на провеждането на референдуми по въпроси, свързани с международни договори и с глобални геостратегически въпроси”, каза тя.

За откритото писмо, подписано и от нея, в което се казва, че националният ни суверенитет се гарантира от Въоръжените сили на България, както и от членството ни в НАТО и нейните командни структури, дипломатът каза, че това фигурира под чл. 9 в Конституцията.

Според чл. 9: „Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост. Дейността на въоръжените сили се урежда със закон. Тя припомни, че армията ни е пребивавала предимно в казармите. „Изключено е да бъдем нападнати от натовска държава”, категорична бе Елена Поптодорова. Тя даде пример, че Гърция и Турция не питаят голямо доверие една към друга, но съжителстват мирно. „В крайна сметка въпросът е да се гарантира мира на гражданите”, допълни дипломатът.

Запитана относно идеята от писмото до парламента относно това „знамената на НАТО и на ЕС да станат елементи, допълващи националната символика“, тя обясни, че не това е целта. Искането е знамената на двете международни организации да се показват по официални поводи, каза тя.

„Тук става въпрос за внушения. Всички искаме мир, въпросът е как той ще бъде най-добре защитен. В днешните условия той ще бъде най-добре защитен в колективна отбрана в съюзничество с армиите на НАТО и с ЕС. В другите конституции на държави от двете организации няма подобни текстове”, призна Поптодорова.

Припомняме – Членството на България в Европейския съюз и НАТО да се запише в Конституцията, а също така и изрично да се забранят референдуми за напускане на евроатлантическите структури. Такива идеи за промени в конституцията лансираха в отворено писмо до партиите президента Росен Плевнелиев, Соломон Паси, бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова и други общественици.

В отворено писмо, изпратено до лидерите на парламентарните групи и председателите на комисии в Народното събрание, те предлагат още знамената на Европейския съюз и НАТО да станат елементи от националната символика на България. Освен това отношенията с държави, обявили страната ни за неприятелска – например Русия, да се регулират законово.

Предложенията целят да се препотвърди членството ни в НАТО и ЕС чрез конкретизиране на определени текстове или изцяло нови формулировки в Конституцията, добавят вносителите на предложението.

Според тях членството на България в ЕС и НАТО днес е „атакувано както от външни неприятели, така и от техни вътрешни съюзници или неволни помагачи в България“.

Живеем в уникална за България информационна и пропагандна среда, трайно комплицирана от войната срещу Украйна и истеричните поддръжници на Путин у нас, добавят вносителите на промените до депутатите.

ЕТО КОМЕНТАРА ПО ТЕМАТА НА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ:

Ето какво написа по въпроса във фейсбук профила си журналистът и дипломат Велизар Енчев:

„Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова и група атлантици искат от парламента членството ни в ЕС и НАТО да е разписано в Конституцията. И още – законова забрана за провеждане на референдуми за напускане на евро-атлантическите структури…

Странна държава сме, обитавана от странни люде. В нея бивши комунисти са най-люти капиталисти. Софийските уши на КГБ днес са най-предани агенти на ЦРУ. Учителки по руски са първи русофобки, рушащи с кметски чук руски паметници. Преводачки на Тато са видни атлантици, преследващи с ярост червени еретици.

Канадски граждани гилотинират Трети март, щото мразят Русия. Щатски прислужнички ни сгодяват во веки веков с други държави и армии, щото обичат Америка. И анатемосват със закон усъмнилите се в правата вяра и генералната линия…

Това не е държава, а бананов протекторат. Нямаме си държавници, но се обзаведохме с образцови колониални чиновници. Не сме народ, а повратливо племе. То хапе ръката, която го храни и целува десницата, която го мачка. Мрази своите освободители, обича поробителите си, почита негодници с власт, боготвори тарикати, гласува за мутри и шарлатани.

Колко ли още ни остава?“

Велизар Енчев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. И кой го казва?! Една плюмка, едно недоразумение, пробутано преди време за „президент“, един евреин, който през цялото време е работил срещо „гоите“, за каквито смята омразните му Българи и една КРАДЛА, която направи България за посмешище.
    Вън тези боклуци от НАШАТА БЪЛГАРИЯ!

    • Толкоз е точно,,,исках да го пиша..Но го прочетох и потвърждавам…да се махат далече…

  2. АБЕ ОТРЕПКИ,ЩО НЕ ЗАМИНЕТЕ ЗА УКРАЙНА?! ТАМ ЩЕ СТЕ МНОГО ПОЛЕЗНИ! НИЕ,ВИ НЕНАВИЖДАМЕ!!!

  3. ТОВА СА НАЙ-ДОЛНИТЕ ПОДЛЕЦИ ПРЕДАТЕЛИ НА ПАРТИЙНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ.
    СМУКАХА ,ГРАБЕХА, ПЪТУВАХА, ПО ВРЕМЕТО НА ТОШО И ИЗВЕДНЪЖ -ИСКАМ ГИ В СЕЛСКАТА ПОМИЙНА ЯМА ТАМ ИМ Е МЕСТОТО.

  4. Г-н Енчев, за българският народ не сте прав!!! Няма народ в света, който да е по-благодарен на Русия!!! Няма народ в света, който да обича повече Русия, от българския народ!!! Отделен е въпросът, че този народ, българският, сърба попарата, която Русия надроби(меко казано), преди 30 години, не само на България, но и на себе си(Русия), а и на половината свят!!!!!! На народът български, никой не му дава избор, виждаме какво става, и как се провеждат изборите, пълен фалш и манипулация на резултатите, но никой и дума не отваре за това!?!

  5. Предлагам и Паси, Еленчето и Плевню да ги впишат в Конституцията , като единствените носители на правилните ценности и правото тяхната дума да е над НС и Конституционния съд, абе въобще трио стареишини. Също и САЩ чийто посланик има последната дума. Така поне ще спестим от безброините имитиращи дейност атенции, комисии, институти по изследване на демокрацията . Минаваме на чисто ГМО и ни бият по един чип в гъ.а

  6. повръща ми се от тия отрепки-бивши комунисти и комсомолски лидери.Народе родината я предадоха и продадоха висшите комсомолски лидери а не ония от ! главно на ДС които защитаваха родината.Прогледнете най после истината и дайте отпор на тия блюдолизци.

  7. В България още възрожденците са казали че сме тотална мърша , а не народ. Не е правилно да ни сравнят с племе защото племето не позволява разпад и взаимно се борят и подържат. Истината е че ние сме долна мърша и клоака . Щях да пиша „говно“ но даже едно говно е полезно например за торене. Все още има идиоти които ни мислят за народ . Ако наистина бяхме народ дали бихме допуснали крадливото и продажно СДС да унищожи държавата ? Дали бихме допуснали харвардци,гербаджии , депесари и всякакъв боклук до властта? Дали щяхме да имаме клошари и наркомани ? Ха , много съмнително……

  8. Както казва народът „Краставите магарета през 9 планини ще се надушат!“ И за да стана ясен на непомнещите ще напиша кои са тримата юнаци.
    Паси е от старо комунистическо потекло и закърмен от Исак Паси с идеите на ленинизма и марксизма. За да направи кариера слугински се умилкваше на Тато. След време за да се хареса но своите нови господари нагло изрече „Майната му на православието!!!“ и забрави, че именно православни защитиха неговия народ от изтребване!
    Плевенлиев бе поставен за президент благодарение усилията на бивш затворник от Панкрац, който бе защитаван кариерно от БКП и нейните „нови кадри“ от БСП. Президент, който погнуси с държанието своята съпруга и тя никога не се появи заедно с него в обществото и при служебните срещи и пътувания. Затова заслужи веднага и все още го носи с гордост прозвището „пухльо“ обобщила основните качествени характеристики на „пут…ка“ и „мух…льо“.
    И накрая наравно с тях Крадлата, опозорила България по света с алчността си да взема без да плащат… Не знаят какво е КОНСТИТУЦИЯ НА ЕДНА СТРАНА и желаят да се впишат в нея постулати, утвърждаващи фашизъм и ленинско-сталински норми на управление!!! Мога още много неща да напиша за тях, но се чувствам омерзен!
    Ако не желаете техните предложения да се превърнат в част от проекта за нова конституция с един от съавторите Д.Пеевски, моля да споделите и да вземате участие в протестите…

  9. Абе Нелизаре, ти като стар служител вън Външните работи, зваеш с какво се занимавала въпроснта дама. Навсякъде по света е придружавала Първия като преводачка за да му бъде винаги под ръка.

  10. А защо да няма в Конституцията Не-Българи да не се допускат до управленските институции? Това име – соломон паси не ми звучи като българско. Чии интереси защитава това еврейче. Защо да няма тест за интелигентност за кандидат президентите – тогава плювнелиев нямаше да се дореди? Защо се допуска една обикновена КРАДЛА да дава акъл на цял народ и да прокарва фашистка политика в България.
    БОКЛУЦИ ! РАЗКАРАЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

    ПЛЮМЧО ПО ДОБРЕ ДА МЪЛЧИШ И ДА ТЕ МИСЛЯТ ЗА ГЛУПАК, ОТКОЛКОТО ДА ОТВОРИШ УСТА И ДА РАЗСЕЕШ ВСЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ, ЧЕ СИ ГЛУПАК.

    А, БЕ СОЛОМОНЧО, НЕ БЕШЕ ЛИ ТИ ОТ РОДА НА ОНЕЗИ, КОИТО ПРОДАДОХА ХРИСТОС ЗА 30 СРЕБЪРНИКА?
    ЗА КОЛКО СРЕБЪРНИКА ТИ ПРОДАДЕ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ?

    ЛЕНЧЕ, МАЙ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ИЗЛЕЖИШ ПРИСЪДАТА В ПОЛША, А СЛЕД ТОВА И В БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА, ЧЕ ОМЪРСИ ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ И ЦЕЛИЯ НИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ КОРПУС. МАРШ В СЛИВЕН НА ДИЕТА СИТНО НАРЯЗАНИ КРАСТАВИЦИ, БОКЛУК ОТВРАТЕН !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *