Паника на Балканите заради мигрантите, двама се клаха в Белград

бежанциЕдин човек беше ранен при сбиване между бежанци точно в центъра на  Белград.

24-годишен младеж беше наръган с нож в  корема и беше настанен в болница  без опасност за живота. Защо са се карали емигрантите не е изяснено. Още вчера след много скандали и демонстрация на сила, Македония пусна 5000 емигранти да преминат през страната и ги конвоира до границата със Сърбия. Сърбия обвини Македония, че не действа хуманно и не допуска чужденци в страната си.

На сръбско-македонската граница вече е построен лагер за 4000 души. Редът на място се осигурява от сръбската полиция с помощта на войската. От Македония пък бесен сириец се закани на Брюксел: Дръжте се, идваме.

Напрежението ескалира навсякъде в Европа и на Балканите. Беше разпространен наръчник, че мигрантите не е препоръчително да се заселват в България, тъй като е бедна страна, няма работа и стандартът на живот е нисък. Не е ясно кой е писал наръчника.

Днес в Брюксел на спешна среща се събират Ангела Меркел, Оланд и други държавници, които настояват да се направи план коя европейска държава колко бежанци да приеме.

В Брюксел са обезпокоени, че бежанската вълна подминава балканските страни и се заселва в Западна Европа. Само в Германия са се заселили вече 2 милиона души, които вече изискват и молитвени домове да изповядват религията си. Неонацисти пък нападнаха бежански лагер в страната.

Положението става твърде драматично, а ЕС е изправена пред огромно предизвикателство как да се справи с потока от хора, които продължават да прииждат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *