Още едно Видео с полицейско насилие срещу мирно протестиращи граждани! Виж Тук:

Показваме ви един от стотиците циркулиращи във фейсбук клипове, показващи снощното полицейско насилие срещу мирно протестиращи граждани. Видеото е по време на ескалациите през нощта. На него се вижда как униформен рита и подгонва мъж, който мирно си върви по улицата.

След действията на полицая, в района на жълтите павета възниква поредният хаос. Хора започват да тичат. Няколко граждани, между които и младо момиче, са повалени на земята, бити и закопчани с белезници на напълно случаен принцип. Очевидно с цел респект.

Вчерашния протестен ден бе обявен като Велико Народно Въстание. Той бе най-многобройният, организиран през последните години. Според различни данни за целия ден в демонстрациите пред Народното събрание са участвали между 100 и 120 хиляди души. Мощните призиви за Оставка отекнаха на фона на първото заседание на старта на новия политически сезон в новата сграда на парламента.

Протестите продължиха от ранните сутрешни часове до късно снощи. Имаше системни опити за пробив на полицейските кордони, сблъсъци с полицията. Протестиращи замеряха униформени с бутилки, хвърлени бяха още павета, бомбички и парчета от счупени пейки. Има пострадали служители на реда, но броят им е несравнимо по-малък от този на протестиращите. Униформени упражниха насилие и срещу много мирно протестиращи. Устни свидетелства, снимки и видеоклипове от масови побоище в тъмните улички около площад „Независимост“, където по-рано същата вечер полицаите умишлено изтикаха протестиращите, валят като из ведро в социалните мрежи. Към момента са установени над 400 задържани и бити граждани и бройката им продължава да расте. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *