Отец Боян Саръев: Нещо страшно се случва с Родопите!

Боян СаръевВ Родопите става нещо страшно. Там хората  отново се връщат към Средновековието.

Процесът върви отдавна, населението се мачка целенасочено, всява се страх и се правят жестоки и сериозни усилия да се създаде там териториална автономия – част от Турция.

Ще се събудим  някоя сутрин и ще установим, че вековната българска планина  Родопите е станала ще част от друга държава. А това е страшно!

Тези ужаасяващи свои опасения изказа днес по БНТ отец Боян Саръев. „Аз, и всички навярно искаме  да запазим Родопите български, обаче за това трябва да има твърдо държавно мислене, дипломация  и политика.

В момента аз се боря сам, а срещу мен и тези хора, които искат да запазят българското си самосъзнание и българската принадлежност, се хвърлят много сили и средства. Тези огромни потоци от пари за промиване на мозъци  идват направо от Турция и даже не се крият.

Българската православна църква се прави на сляпа и глуха какво се случва и с какво се боря аз,  а държавата изобщо не се интересува какво се случва. Не мога сам да се боря срещу турската политика и българското безразличие., каза отецът.  За тази дейност са нужни много хора, много средства,  които не мога да осигуря сам. Трудно е, но  продължавам борбата!

За жалост наистина политиците нехаят или се правят, че нехаят. Борисов пие турско кафе с Местан в центъра на Кърджали, депесари проповядват свободно на турски, крайни ислямисти сложиха на жените бурки и забрадки, отвориха се ислямски училища и всичко това става под носа ни.

Промиват се мозъци, помохамеданченото българско население от години живее затворено и не знае родния си език, туристи от централна България твърдят, че като се изгубят в планината, нямат кого да попитат за  пътя, никой не ги разбира, а в големи градове като Кърджали турският е станал  основен език даже в някои институции.

При нещастен случай местни кметове пелтечат по телевизията и не могат да скалъпят едно изречение на български, а уж са представители на българската власт.

А България спи. Дълбок спокоен сън.

Политиците са на Хаваите, Малдивите, в работно време уговарят собствения си бизнес, преследват плеймейтки и правят сватби за милиони.

А за това, че след време няма да има кого да управляват, не им пука.

Май заслужаваме не само политиците си, но и съдбата си.

На заспал народ явно му е безразлично кой го управлява.

И нищо чудно утре, вместо Плевнелиев, за  Нова година да ни поздрави Ердоган.

Дали някой ще се стресне поне тогава?

Или сме приготвили ибриците…

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *