Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Боян Саръев : “ Митрополитите се наслаждаваха на рахата си, докато хората в Бисер се давеха“

Боян Саръев

Боян Саръев отново се разбунтува срещу мълчанието на църквата.

Ужасът от преливащите язовири и бедстващите хора обзе почти цялата ни страна. Встрани от паниката на българския народ обаче, остана отново църквата. Именно това подтикна кърджалийският свещеник Боян Саръев отново да се изправи срещу синодалните старци. Той за пореден път упрекна православната ни църква в пълно нехайство и незаинтересованост от чисто човешките проблеми на българите.

Митрополитите доскоро бяха тема на деня по всички възможни медии, за да се оправдават защо са били агенти на ДС. Постоянните им обяснения, че всъщност са работили за държавата, че не са били доносници и са служили само и единствено на църквата, заливаха телевизионния ефир. Когато обаче, България се изправи пред толкова сериозно изпитание като бедствието в с. Бисер, църквата замлъкна. Именно тук е упрека на Боян Саръев към българските свещеници. Бунтарът на православната ни църква смята, че не министри, премиер и всякакви висши трябва да бъдат сред страдащите хора, а именно свещениците. Според кърджалийския свещеник митрополитите обаче, предпочетоха отново необезпокоявани да се наслаждават на охолния живот, който водят. Боян Саръев призова владиците да престанат с абсурдната си дейност да съдят Мадона и баба Ванга.

Галактион

Галактиката за пореден път предпочете да се наслаждава на охолния живот, пред службата на Бог.

Непримирият Саръев добави още, че църквата трябва да е до народа в страданията му, а не да спи в покоите си. Свещеникът отправи критики и конкретно към Галактион, който пряко отговаря за Харманли. Галактиката, както е известен старозагорският владика, нашумя с раздването на архонтски титли и ред други скандали. Според Боян Саръев основната му дейност е продажбата на архонтство, а не да служи на Бог. Галактион не отиде при бедстващите, въпреки че е пряко отговорен за тях и именно това провокира Саръев.

Скандалът около мълчанието на църквата продължи и във Фейсбук. Владайският свещеник Георги Георгиев най- безочливо заяви в мрежата, че църквата няма място сред страдащите и тя служи само за божиите души, търсещи спасение. Отец Георгиев скандализира форумците още с наглото си изказване, че православието не търпи прогрес и който иска да се развива да го прави.
„Българските свещеници отново показаха, че предпочитат да не си развалят рахата със страданията на божиите души“ допълни Боян Саръев.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *