Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на блаженопочившия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм „Св. Неделя“, съобщиха от Българската патриаршия.

Кръстът е изваден от гроба и част от него е счупена. Счупена е и част от мрамора, обграждащ гроба на упокоилия се предстоятел на БПЦ.

Органите на реда са уведомени за случая и се предприемат действия по издирването на извършителите. 

На 21 април, неделя, в храм „Св. Неделя“ ще бъде отслужена Заупокойна света Литургия и панихида по повод 40 дни от кончината на Българския патриарх Неофит.

На 16 март България изпрати в последния му земен път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той почина на 13 март в 22:22 ч. след продължително боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) вследствие на многоорганна недостатъчност. Ковчегът му бе положен при гроба на екзарх Йосиф от южната страната на храма „Света Неделя“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

    • Kak shte mu nalojat nakazanie? To n’a britanetsa, deto se izpika n’a balgarskiia oametnik ne mu nalojiha nakazanie i ne go arestuvaha, ta n’a toia Li? V chujbina Samo Ako un ostavish graffiti na pametnitsite i Ako otchupish i edin kanak shte te osadiat n’a 10 Gordini zatvor, a tuka chujdentsi Pilat i serait varhu balgarskite pametnitsi, a blogarite un rakolpiaskat. Kakvo stana s onia cujdenets-blogar deto se izpika n’a balgarskiia oametnik? Izkame sa znaeme organite n’a Reda zadarjali Li sa go il sa go ostavili baznakazano sa napusne Balgarua i sa d’Ava urok n’a drugi chujdentsi da idvat tuka i sa se animait Kak serait varhu balgarskata sonstvenost i Kulture? Ako beshe v chujbina niamashe da go pusnat ga napusne stranata predi da e Sagem. Izkame sa Baden informirani kakvo stana sas sluchaia. Plashtame Danatsi za tova.

  1. Във всички мюсюлмански страни, населени с богоборци е така. Не ни учудват никак оскверняванията.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *