Опорните точки на Запада за Украинската криза се променят като сюжет на евтин телевизионен сериал

Опорните точки на Запада за украинската криза се променят като сюжет на евтин телевизионен сериал:

Първи сезон. 2022. „Нека помогнем на малкия герой да оцелее.“ Метафора на Давид и Голиат с ясни старозаветни конотации и симпатии. Огромно количество „хуманитарни“ компоненти, масова солидарност, благотворителност и помощ за бежанците. И в края на първи сезон – през есента на 2022 г., героичният Давид нанася сериозно поражение на Голиат. Давайки на публиката стимулиращата емоция „ние успяхме“.

Сезон втори. 2023. Според трейлърите и плановете на шоурънърите, той трябваше да бъде последният, завършващ, с оглушителен щастлив край. Дейвид печели войната, връща си всичко, което претендира, и в замяна на това е отведен в „рая” – приет в ЕС и НАТО. Западът доказва пълното си политическо, технологично и икономическо превъзходство, всичко буквално се връща към предвоенното състояние. Т.нар. “контраофанзива“ трябваше да се превърне в катарзис в аристотелевския смисъл. Но не стана.

Една от основните причини е разликата с “Глобалния юг” по отношение на санкциите в частност и ценностите като цяло. Това, което първоначално се възприемаше като досадна дреболия, която “диваците” от Африка и Азия ще изпълняват безпрекословно, през сезон 2 се превърна в самостоятелна сюжетна история, сякаш не по-важна от случващото се в Украйна. „Глобалният юг” се оказва не просто „малко” недоволен от това, което прави Запада, но е готов да преобразува това недоволство в последователна политика, която торпилира ключовите за Запада в борбата му с Русия санкции.

Основните играчи – Китай, Бразилия, Индия, Персийския залив – се оказаха готови да изградят благосъстоянието си върху активна съпротива.

Така в сериала влезе нова линия, която напълно измести солидарността, проблемите с бежанците и други „добри хуманитарни въпроси“ от първия сезон. Това, което започна като „роман на образованието“, по време на който Украйна и нейният „смел лидер“ преодоляват себе си и излизат победители от очевидно загубена война в пълноправни членове на западния свят с известна помощ от „добрите феи“ от Запада, към края на 2023 г. се превърна в политически трилър, където играта се развива на много “шахматни дъски” по света едновременно.

 И сценаристите, и публиката буквално нямат време да оформят личността на героя.

Този „обрат“ формира очакванията за новия сезон.

Моментният лозунг, изричан ежедневно през последните седмици на всички възможни западни платформи е: „Русия не трябва да печели“ (Вече не се чува и дума за победа на Украйна). Защото победата на Русия ще е демонстрация на пълната несъстоятелност на Запада като такъв. Днес въпросът за Украйна, както между другото и въпросът за Газа, е въпрос на западното ръководство. Правомощието да издава правила за „ред, базиран на правила“.

Залозите в третия сезон станаха по-високи. Промяната на целите, задачите и залозите на героите трансформира сюжета.

В първия епизод от новия сезон европейските лидери публично ни съобщават, че техните страни са имали твърде активна социална политика и са събирали твърде малко данъци, а Макрон разсъждава на глас, че е възможно да изпрати войски в Украйна.

Украйна като „главен герой“ изчезва, Зеленски едва набира няколко десетки хиляди гледания след огромното си интервю за западна медия, дадено, според легендата, директно от землянката на фронтовата линия, а европейските медии са пълни със статии за недостатъците на украинците, които „не искат да се интегрират правилно“, “голямата корупция”…

Владислав Наков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. В същност залогът стана „all in“ и вече трябва да се свалят картите, кой блъфирал, блъфирал.

    • В Усрайна от 2014 г. управлява Еврейска хунта. Там всички министри са евреи, лоялни само към Изсраел и Хазарската мафия, контролираща ЕССР и Юдоамерика.

  2. Русофобските войни с Русия са от кримската война, а Крим е твърде важен на Русия за Черно море и уязвим само по море, и английския принос, вече и на вермахта нищо ново не прибавя в целите им на войната. България е черноморска държава с население благодарно на Русия за освобождението и съзнателно целят русофобия да насадят, кой от изхранваните нами украинци добра дума е отронил за Русия. Интелигенцията им в украина са идеолози на бандера, и спешно разпродават на трета от цената жилищата си, не искат живот с Русия и дано не ги населят още тук. Та измет от чужбини много още ще пристига и всуе, с и без опорни точки, мрежови войни с илюзии мечти, България е наша

  3. С приключването на войната действително Русия ще наследи една опустошена обезлюдена територия, която на първо време ще се нуждае от разчистване на разрушенията и използване предимно в крупно земеделие за зърнопроизводство и по късно за промишлено животновъдство. Постепенно ще се пристъпи към съживяване на развитите по съветско време добивна промишленост като минно дело и металургия, лека промишленост, хранителна индустрия и тежка промишленост даващи възможност за привличане на специалисти, създаване на работни места и пълноценно усвояване и възстановяване на територията. Преобладаващото поради непознаване на действителността мнение за „рая“ на запад и свързаното с него трайно влечение към бягство на запад, даде тласък както у нас така и в разпадналия се СССР засилена емигрантска вълна от авантюристи и заблудени от пропаганда и холивудски илюзии младоци. Не е далеч времето когато бъдещата Малорусия ще стане най-привлекателното място за живеене в цяла Русия и ще започне да приема обратно масово забягналите аванрюристи.

  4. Във възторг съм от празнуването на националния ни празник. Българите се пробудиха.

  5. Джо Байдън си трие сополите със кърпа с цветовете на украинското знаме. Това май говори за нещо А???

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *