ООН намалява дажбите на бежанците заради продоволствената криза

Световната програма по прехраната на ООН ще намали почти наполовина размера на хранителните дажби за бежанците заради продоволствената криза, съобщи агенция „Блумбърг“.

„Принудени сме да вземем напълно отчаяно решение и да съкратим хранителните дажби за бежанците, които разчитат на нас за своето оцеляване”, заяви изпълнителният директор на програмата Дейвид Бизли.

По оценка на ООН от намаляването на дажбите най-силно ще бъдат засегнати бежанците в Етиопия, Кения, Южен Судан и Уганда.

Войната в Украйна и предприетите в отговор на нахлуването санкции от страна на САЩ и ЕС срещу Русия доведоха до нарушаване в доставките на зърно, което засилва риска от продоволствена криза в редица държави по света.

От началото на годината цената на пшеницата и царевицата се увеличи съществено. По време на заседание на Съвета за сигурност на ООН в края на май беше отбелязано, че запасите от пшеница в света ще стигнат само за 10 седмици, а ситуацията е по-сложна, отколкото по време на кризата 2007-2008 г.

А ние от Skandalno.net имаме само два въпроса:

Гражданите на САЩ са едва 4% от световното население, а потребяват 40% от енергийните ресурси на Земята и 25 % от продоволствията – храни и пр. Та, въпросът ни е на тези 4% с колко им съкратихте дажбите?

По оценка на ООН от намаляването на дажбите най-силно ще бъдат засегнати бежанците в Етиопия, Кения, Южен Судан и Уганда. И в тази връзка е вторият ни въпрос: ООН не е ли под американски диктат и не обрича ли съвсем умишлено на глад бежанците в Африка, за да се юрнат към Европа и да я досъсипят? Докато САЩ обясняват на клетите африканци и европейци (че и на целия останал свят) как за трагедията им е виновна Русия. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Бесен съм както на всички безобразия,които натвориха нашите американски господари,така и на линията, каквато подеха повечето наши партии в тази трета световна война, в която насила ни блъскат в пропастта.Няма пари нито за гладуващия Афганистан, където Янките мърсуваха цели 20 години, в което участвахме и ние, няма пари за гладните африкански държави, където сушата и повишените цени на житото ги осъждат също на глад. има обаче пари за още въоръжаване, за военно промишлената ламя на Щатите ,има пари за продължаване на войната в Украина. Всичко това е един абсолютно сатанински сценарии, който има единствена цел да поддържа хегемонията на Щатите и Англия. САМО ЧЕ РАЗВОЯ НА СЪБИТИЯТА ЩЕ Е ДРУГ, САМО ДЕТО ЦЕНАТА ЩЕ Я ПЛАЩАТ НАЙ-БЕДНИТЕ, и ние в това число. Сега през следващите три дни си стойте в къщи и си посмърчвайте, гледайте каква подкрепа ще има Кирчо и кокорчо, какви муцуни ще правят Ристето Иванов, Генерала, че и останалите.

  2. Хм, интересно, защо украинските бежанци са по-различни бежанци от всички останали. На тях ще им намалят ли дажбите наполовина. Или за тях хотели и по 40 лв на ден плюс безплатно медицинско обслужване, безплатно ветеринарно обслужване на кучетата и котките им, безплатни процедури маникюр, педикюр, безплатен градски транспорт, безплатна синя зона.Всички са бежанци, но се оказва, че някой са по-бежанци от други. За едните храна няма, на другите угодия няма.Ако не глезеха толкова украинците може би щеше да има малко повечко храна за останалите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *