Обама клекна: Иска среща с Путин!

Ed Markey campaign rallyБарак Обама внезапно поиска среща с руския президент Владимир Путин.

Най вероятно тя ще се състои на 28 и 29 септември и ще стане по врене на  Общото събрание на ООН в Ню Йорк, разтръбиха световните медии.

Засега това е решение само на американския президент. Има твърде малко време да се организира среща на такова равнище, тъй като изисква съответната подготовка, а все още няма изпратена покана и съгласуване с руската страна.

Обама  счита, че срещата ще бъде много  полезна да бъде регулирана кризата в Украйна и едновременно с това да се засилят  преговорите за бъдещето  Сирия и мерките за спирането на сирийския конфликт.

Прессекретарят на руския президент  Дмитрий Песков заяви лаконично, че Кремъл ще каже  дали тази среща ще може се състои, кога и къде.  От американската администрация също се въздържат да съобщят дали двамата държавни глави ще се срещнат.

Всичко това идва в отговор на изказването на Путин, че след като не може да се разбере със САЩ, е готов сам да реши сирийската криза и да пресече притока на бежанци към Европа, както и да спре избиването на хиляди невинни жертви в Сирия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *