НС отхвърли искането за референдум за лева, Костадинов призова президента да вземе отношение

Народното събрание (НС) отхвърли предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. В подкрепа на допитването гласуваха 68 народни представители, 98 бяха „против“ и 46 се въздържаха. От „Възраждане“ обявиха, че ще сезират Конституционния съд. Лидерът на партията Костадин Костадинов призова президента да вземе отношение по въпроса, съобщава БТА.

Призовавам българския президент като гарант за националното единство и като последна останала гарантираща фигура, заедно с институцията на Конституционния съд, да насрочи референдум и едновременно с това да зададе въпрос на Конституционния съд, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание. Според него с решението си парламентът е нарушил закона. „Допуснаха една много сериозна грешка и сега заради това има председателски съвет“, коментира той. Те не гласуваха предложението на правна комисия, а предложението на „Възраждане“, а няма предложение на „Възраждане“, а на комисията, добави той.

Решението на комисията е да не се свика референдум, съответно ние трябваше да гласуваме „против“ това решение, защото ние сме „за“ да се свика референдум. А тези хора, които са „против“, трябваше да гласуват „за“ решението на комисията, защото са „против“ да се свика референдум, обясни Костадинов.

В договора за членство на България в ЕС няма дата за приемане на еврото, затова няма отлагане, затова и ние нищо не нарушаваме, каза още той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/KiCr77ZW1JE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Когато лично ти писах да не влизате с твоите в и узаконите този престъпен парламент ти и твоите ме блокирахте.
    Иди се жалвай на ГОСПОДАРЯ СИ.

  2. Заглавието на статията не е правилно!
    Правилно е следното:

    98 ФАШИЗИРАНИ ДЕБИЛИ, АГЕНТИ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА СЕ ИЗПЛЮХА В ЛИЦЕТО ХА 470000 БЪЛГАРИ.

    ТРЯБВА ДА ИМА СМЪРНА ПРИСЪДА ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

    • СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ПОДПИСАНА ТОЧНО ОТ ТЕЗИ ПЛАТЕНИ АМЕРИКАНСКИ МАРИОНЕТКИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *