Нов ракетен обстрел! Русия удари Одеска, Николаевска и Днепропетровска област.

Руските сили нанесоха днес удари по южните украински Одеска и Николаевска области, както и по град Днепропетровск, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нападение на фона на опасенията, че Москва е започнала поредния мащабен ракетен обстрел, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

В Одеска област е била поразена инфраструктурна цел, съобщи губернаторът Максим Марченко в Телеграм.

За множество експлозии се съобщава и в Днепропетровск, където са повредени два инфраструктурни обекта, според заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.

Системите за противовъздушна отбрана са се задействали и в централната част на Киевска област, съобщи губернаторът Алексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и Ровненска области призоваха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата заплаха от ракетни удари.

Четири руски ракети днес поразиха инфраструктурни обекти в Николаевска област, написа в профила си в Телеграм губернаторът на Николаевска област Виталий Ким. По предварителни данни ракетите са изстреляни от Ту-95МС в района на Цимлянск, Волгоградска област.

Повече от 70 снаряда са атакували района на Никопол още през нощта, съобщи губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко, който публикува в социалния канал и снимки от разрушенията там, съобщава УНИАН.

Има разрушения на около 20 административни сгради, поразени са десетки военни автомобили, газопровод, ел. трансформатори, а над 6000 абонати са без ток, уточнява Резниченко. Ударено е съоръжение от водоснабдителната система, поради което около 40 000 семейства нямат и вода.

Припомняме, че и във вторник Русия нанесе масирани удари по обекти в Украйна. Това беше и най-голямата досега атака срещу украинската енергийна инфраструктура, в резултат на която 40 % от Украйна остана без ток, 20 % без ток и вода, а украинска противовъздушна ракета попадна в Полша, където порази плевня и взе две жертви.

С наближаването на зимата Русия все по-често провежда ракетни атаки, които методично унищожават украинската енергийна мрежа. Последните две такива атаки от началото на седмицата са в отговор на украински обстрели по територията на Русия, заявиха от руското Министерство на отбраната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ДАВАЙТЕ БРАТЯ,НИЕ СМЕ С ВАС!СМЪРТ НА ФАШИСТИТЕ!!! ДА ЖИВЕЕ РУСКАТА АРМИЯ! СЛАВА НА ПУТИН!!!

  2. Надрусаните и фанатизирани бандеровци ще разберат с кого си имат работа. Не е шега да воюваш с първата ядрена сила на света.

  3. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА В О В Е К И РУСИЯ РАДВАМЕ СЕ НА ПОБЕДИТЕ ВИ РУСКИ БРАТЯ СПАСЕТЕ И БЪЛГАРИЯ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС БЕЗ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МЕЧТАЕМ ДА ДОЙДЕТЕ ПО СКОРО БРАТУШКИ !

  4. Нека ми бъде позволено да перефразирам леко една българска поговорка.“да би мирно седяло,не би Путин видяло“. Опасявам се,че и ние скоро ще „видим Путин“ заради нашите политически проститутки на НС,които които решиха,че ще изпращат оръжие в Украйна. Днес излезе съобщението,че Международния арбитражен съд в Стокхолм относно жалбата,че Газпром изисква разплащане в рубли. Съдът приема,че са на лице форсмажорни обстоятелства и осъжда Финландия да заплати на Газпром 300 мил. евро за просрочени плащания и още лихвите и разноските. Следващите сме ние със 600 мил. евро,както и лихви,и разноски.Бъдете щастливи всички вие които възторжено ръкопляскахте на умните и красивите,на Просто Кирчо и Педи Кокорчо.Останалите да се готвят за евакуация през Терминал 2. Който успее,защото както се разбра още „Шенген ще го гледаме през крив макарон“ неизвестно до кога. И да върви Хампарцумянчо да обяснява на чиновниците в Брюксел колко сме прости.Ще бъде прав. Щом търпим тези 30-годишни гаври с българския дух и достойнство.

    • Гаврата,унижението,глада,смъртноста,разграбването ,изкупуването на земята и така нататък идват по заповед от село Козяк.

      • За да се изпълни една заповед, са необходими слуги. Нашият проблем са тези слуги, алчният трътлек от Банкя или хунвейбинчетата от чужбина, докарани от негово славяновско величетво, хетман Летаев.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *