Нова секира! Газта поскъпва, а с нея и парното! Искането било на ЕС!

Цената на природния газ трябва да се увеличи от октомври с до два процента  за различните  консуматори. Това поиска и постигна в преговори с Министерството на енергетиката  държавната фирма ”Булгартрансгаз”.
Още снощи Теменужка Петкова се удари в гърдите и заяви, че  искането било за 6 процента увеличение, но тя успяла да се пребори за два.  На срещата присъства мълчаливо и  председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, който уж защитава потребителите, но подкрепи поскъпването.
Според разчетите на енергийното министерство таксата за пренос на природен газ трябвало да скочи между 0,6 до 2%.  Така и не стана ясно за какво са се договаряли толкова с ”Булгартрансгаз”, когато от държавната фирма казаха, че техните предложения били същите. И никъде не е ставало дума за 6 процента.
В различните сайтове излязоха противоречиви информации, колкото окончателно да шашнат потребителите, а  родният бизнес от куртоазия навярно  се обяви срещу новите цени и заяви, че работодателските организации си запазват правото да протестират срещу новото поскъпване.
Те винаги се запазват правото, но никога не протестират, обаче това е друг въпрос.

Това ще е трето поред поскъпване на синьото гориво само за тази година, въпреки че цената на „Газпром“ изобщо не се е променяла.

Според „Булгартрансгаз“  новите цени били  наложителни, защото понеже с тях се въвеждат поредните европравила на ЕС, които са базирани на реалните разходи и реалните  инвестиции на газовия оператор. Защо тези цени не се включиха в скока през юли и за защо на три месеца трябва да се променят, не стана ясно.

Твърде пестеливите медии не обясниха, че това ще доведе до ново поскъпване на парното и на всички стоки, тъй като производителите чакат и най-малкото увеличение, за да си сложат свои цени и да си увеличат печалбата.
Няма смисъл да повтаряме, че всичко това става на гърба на обикновения българин, който плаща крайната цена, а доходите му не мърдат нагоре.
Щом обикновеният българин не протестира, значи е готов да закопчае още една дупка на колана и да вика : „Слава на ГЕРБ!“.
Слава и от нас!
Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. НАРОДЕ, ДО КОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАШ ГАВРИ , ИЗДЕВАТЕЛСТВА И ЦИНИЧНИ ОБЯСНЕНИЯ НА МИНИСТРИ И ЕВРОЧИНОВНИЦИ, ЧЕ ВЕЧЕ НОВИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИЛА ИЗИСКВАТ НОВАТА ПРОМЯНА И ПОСКЪПВАНЕ НА СИНЬОТО ГОРИВО? ГОСПОЖА ПЕТКОВА Е ЕВРОПЕЙСКИ МИНИСТЪР, НАЗНАЧЕНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЗАЩИТАВАЩА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ЗАЩО ТОГАВА Е МИНИСТЪР В БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО? КОЙ ОПРЕДЕЛЯ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА? КОИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА? ДОКОГА ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ ТОВА,КОЕТО БРЮКСЕЛ НИ РАЗПОРЕДИ? ОБВИНЯВАХТЕ КОМУНИСТИТЕ, ЧЕ ИЗПЪЛНЯВАЛИ УКАЗАНИЯТА НА МОСКВА. ВИЕ ПО КАКВО СЕ ОТЛИЧАВАТЕ ОТ ТЯХ СЛЕД КАТО И ВИЕ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ЧУЖДИ УКАЗАНИЯ И С УМИЛЕНИЕ ГЛЕДАТЕ ВСЕ КЪМ БРЮКСЕЛ , ДА ЛИ ЩЕ КИХНЕ И ДАЛИ НИЕ НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЕМ! БРАВО ГОСПОЖА ПЕТКОВА. ВИЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО МИСЛИТЕ ЗА НАРОДА(А НАЙТИ-ВЕРОЯТНО ЗА СОБСТВЕНОТО СИ БЛАГОПОЛУЧИЕ).

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *