Нинова: Държавата трябва да Плати Паспортизацията на Сградите! Ще го направим, веднага щом съставим правителство! (С ВИДЕО)

„Управляващите от ГЕРБ и ОП отвориха огромен проблем на милиони българи и всички общини с техническите паспорти на сградите. Вече 11 години те само отлагат старта на паспортизацията.  И както винаги са правели – накрая държавата се оттегля от ангажименти и оставя всеки да се оправя сам в най-тежката икономическа и социална криза“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира на пресконференция в централата на „Позитано“ 20 намерението на управляващите да стартират изготвянето на технически паспорти на всички сгради у нас, като оставят собствениците на жилищата сами да се погрижат за това и да платят от джоба си целия процес по паспортизирането.

Нинова обяви, че експертите на БСП са изготвили работещо решение. „Предлагаме конкретно решение в 4 стъпки, което ще приложим веднага след като спечелим изборите“, посочи Нинова и съобщи подробностите:

„1. Правителството чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще събере служебно от всички общини съхраняваната в техните архиви документация за сградите (вместо всеки собственик или домоуправител да си я търси сам).

2. Министерството ще създаде електронна платформа, информацията се дигитализира и става публична (както в редица европейски държави има дигитален сграден дневник).

3. Държавата ще заплати обследването на апартаментите на хората и ще подпомогне общините чрез два финансови механизма: целево от държавния бюджет и със средства от Плана за възстановяване и устойчивост (Ще се справим без проблеми, така както Борисов изхарчи 4 млрд. лева за съмнителното саниране на възмалък брой жилища).

4. Държавата ще направи списък на фирмите и специалистите, лицензирани за обследване на сгради и изготвянето на технически паспорти и той също ще се качи на дигиталната платформа – става публичен (така ще се избегне непрофесионалисти и близки до властта хора да действат проформа и да присвояват средства за формално издаден документ)“.

Нинова обобщи категорично: „Този план на БСП съчетава конкретна помощ с грижа за хората и реална анти-кризисна мярка за подпомагане на бизнеса. Ще можем да го реализираме когато съставим правителство“. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

23 коментара

  1. И какво ще е различното от ГЕРБ? Държавата някакъв абстрактен субект ли е или съвкупност от данъците на населението? Вижте си „големите партии“, вървят в една посока, едните в ляв, другите в десен коловоз, но каквото им е поставяно като задача от ЕС и САЩ се изпълнява като закон Божи.

  2. Поредното ‘тръскане’ на чувала на народа! Такива изродски действия нямаше и при оплювания Живков! За 30г то не бяха нивите, то не бяха спестяванията, то не бяха пенсиите, а сега вече и жилищата! Е и какво остава накрая ?Един опоскан и голташки народ от който може да се открадне само един живот! Рано или късно и на тая ще се сложи края,но нас няма да ни има, та да видим.

  3. Корнелия Нинова започва да става смешна. Както колегата по-горе писа, тя не е наясно с проблематиката, но се изхвърля в типичния за нея стил. Стига вече с тези глупотевини и желания да се откраднат едни пари. Разликата между досегашното положение и предложението на Корнелия е, че в единия случай парите ще се откраднат от всеки собственик, а в нейното предложение ще се откраднат от всеки данъкоплатец, защото реалното изпълнение на тези паспорти на сградите ще са чисто формални и следователно безмислени. Просто ще се напълнят гушите на „наши“ фирми. Единственото реално действие в тази посока е да се прави такъв паспорт на новостроящите се сгради, което ненужно ще ги оскъпи, но поне е реално изпълнимо. Нагледахме се и ни писна от безмислена смяна на лични документи при правителството на серГей ( от цветни снимки с черно бели от които не можеш да различиш лицата на хората). Омръзна ни да пререгистрираме москвичи и трабанти, защото видите ли сме влезли в Еврогейския съюз. Спрете се бе! Нямате ли поне малко срам! Българите сме на изчезване! Няма ли да се замислите, как да решите този проблем, защото скоро няма да има кой да плаща данъци за да издържа такива търтеи, като вас и циганите. Да не говорим, че цялата държава се издържа от същите тези овце, които искате да острижете още веднъж!

  4. Амиии.. това което казваш бай Иване е самата истина. Имах по-добро мнение за Нинова.От нейното изказване излиза,че дори да спечели изборите пълзенето пред евроГейските боклуци- нашите душмани, ще продължи във същия дух.Крайно време е начело на държавата да застане човек като Орбан.Няма значение син ли е червен ли е пемпен ли е.Важното е да има смелостта и достойнството да каже на европейските джендъри- „Уважаеми господа джендъри, когато направите стандарта на живот на българският народ равен на средноевропейския тогава може да имате претенции към нас.Защото именно вие със вашите джендърски закони,които ни налагате, ни докарахте до нивото на страна не от третия а от Оня свят. Засрамете се“. Ето от такъв ръководител мисля че се нуждаем.

  5. Кой има нужда от нова паспортизация на имотите и кого ще обслужва тя, след като и в момента за всеки се знае какво притежава и му се начисляват немалки данъци? Идеята е на общините да преоценят имотите заради реални или преднамерено завишени изчисления на поддръжката и направените подобрения в тях с цел промяна на съществуващата оценка и от там на данъчната основа за увеличаване на притока от събирани данъци. Какво ме топли, другарко Нинова, че ще ми направиш преоценката безплатно, след като резултатът ще е поне един път и половина по-висок данък след това? Какво социалистическо си намерила в това ново административно ограбване на електората? И изобщо кой те посъветва да се набутваш в тази душманска схема на ГЕРБ, вместо да я отхвърлиш и заклеймиш като антинародна? Тъп, тотално погрешен ход в тази съдбоносна изборна кампания, който може да ти донесе ново „пак ги бих“ на опротивялата Тиква, отчаяно борещ се за оцеляване.

  6. Нямам кометар, след като прочетох горните коментари. Мислех, че паспортизацията на жилищата се прави заради опсността, например, от земетресение, макар че е сложно да се укрепят старите панелки, на които често мазетата са пълни с вода догоре и неизползваеми и е ясно колко са здрави основите им. Май че наистина е добре да се отложи този проблем и нИНОВА Е ИЗБЪРЗАЛА ДА НИ УСПОКОИ, ЧЕ НЯМА СДА ПЛАЩАМЕ.1

  7. Отложиха паспортизация та на сградите, а сега да я видим Нинова каква лъжа ще измисли!?

  8. До коментиралите по-горе: Точно така, нападайте Корнелия и БСП. Но после да не ревете, че ГЕРБ пак ви онождат в четвъртия си мандат. Аз такива идиоти като вас не съм срещал на улицата- Не харесват ГЕРБ, но мразят и БСП… и чакат да дойде провидението, че то да вземе властта. Малоумници.

      • Няма значение какво ми се иска на мен. Аз знам, че вашият свят е многоцветен, като гей-знамето с дъгата. Проблемът е, че този болно и кичозно цветен ваш свят е тотално деградирал и си заминава. Обаче ви се плаща да продължавате да го браните и прокламирате до самият му скорошен финал. Нали ме разбра?!

      • Иска ти се да кажеш нещо, но пак го избиваш на сексуалност, маймуната с какво да се хвали? Аз дали съм те разбрал, няма значение, защото ти не си ме разбрал. Еднобитов до смърт.

      • Иванчо, ти си един класически шибан скапан глупак. Да ти еба майката проста и платеното идиотче.

      • Очакван, интелектуален отговор.

      • Не, мършо, това е презрителна псувня, предназначена за теб и останалите платени герберски троляци.

  9. ПРИ ЕДНО СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВСИЧКО НАД 2 ЕТАЖА ЩЕ СЕ СРУТИ!Я сме живи я не!С паспорт или без -край!Всички знаят това.Само в гробищата няма проблем!

  10. До Павел: абсолютно сте прав господине. Това което пишете е самата истина и за съжаление тази ще е основната причина ако герберите пак спечелят. Но както се казва – всеки народ си заслужава съдбата.

    • Господине, до сега БСП три пъти е била алтернативата и три пъти е продължила от там, до където са стигнали предишните, без дори да покриволичи от кумова срама. Като резултат, членство в НАТО, ЕС и деиндустриализация. Убедете ме, че сега ще е различно, защото другарката Нинова не се и опитва, както четем в статията, под която коментираме. Процедурните разлики не ме интересуват, а и нямат значение. Все още не сме толкова умрели, като САЩ и някои западни „демокрации“, в страната да има само две партии, а останалите да са придатък за цвят.

  11. Нинова, ако сте наистина лява партия трябва да смените релсите ! Хората не гласуват за вас ,защото сте десни в действията си, а само името ви е на лява партия за идеологията ви да не говорим!

  12. БСП НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ ТЕЗИ ИЗБОРИ,НЕ ЧЕ НЕ МОГАТ ,НЕ ИСКАТ.30 МЛРД. ИДВАТ , НЕЩО ДА СТЕ ЧУЛИ ОТ НИНОВА, ЗА БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ НА СТРАНАТА. КЪДЕ Е ПРЕДИЗБОРНАТА ПЛАТФОРМА?

    • До СИМЕОНОВ: Платформа има, както и много много стройни идеи какво да се прави с държавата. Но не си ги чул, защото медиите са на Боко и американското посолство. А ти най-добре, пак за ГЕРБ си гласувай- за по-сигурно. Те преливат от идеи и специалисти, които да ги осъществят. До фалита на държавата ни и на западната капиталистическа истема остават още едни 2-3 годинки. Дайте шанс на Боко и Хунтата му да си покрадат още малко преди големия взрив… когато нищо вече няма да има значение. Успех!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *