Не хора, а ИЗРОДИ! Мъж с ИНСУЛТ лежа 9 часа на оживена улица! ГРАЖДАНИТЕ ГО ПРЕСКАЧАЛИ!

padnal1Хора ли сме?

Остана ли нещо човешко в нас?

Мъж с инсулт лежал  девет часа в градината на изключително оживена столична  улица в кв. „Люлин“, без никой да го попита какво му е и да му се притече на помощ.

Хората го поглеждали и най-спокойно подминавали. Някои сметнали, че е пиян, други пък не искали да се замесват, на трети изобщо не им пукало, че някой е паднал в тревата. Всеки минавал, поглеждал падналия и отминавал.

Дори жената от съседната къща го видяла, но не направила нищо. Кучето й цяла нощ лаело! Четириногото усещало, че има човек в беда, но стопанката му не си направила труд да звънне на полицията или на Спешна помощ.

Само един минувач видял гледката и алармирал „Бърза помощ“. Но девет часа по-късно…

Оказало се, че мъжът бил наистина леко почерпен! Прибирал се вкъщи, но по пътя ме станало лошо. Опитал се да си свали дрехите – нещо характерно за мозъчните инсулти. Почувствал, че нещо го стяга, притъмняло му и… паднал!

Диагнозата на пострадалия е инсулт плюс хипотермия от измръзването през нощта. Лекарите едва успели да го спасят и обяснили, че още час в градинката е щял да бъде фатален за живота му.

Когато стане дума за ранената лапичка на някое куче, поне три организации надават вой до небето.

Ако някой си метне котката през балкона, понеже му е изяла последната храна, отново настъпва неистов вой от защитниците.

Но когато имаме паднал човек на земята, само едно куче е лаело цяла нощ, само то му е съчувствало!!!

В какво се превърнахме! В безчувствени марионетки, които прескачат умиращ и продължават като зомбита по безсмисления си път!

В безчувствени, напълно ампутирани от състрадание индивиди, които имат едничката цел те да оцелеят, а другите да мрат където си поискат. Ще звъннат по телефона, само ако трупът се вмирише и пречи на обонянието им.

Хора много.

Лазят като мравки по улиците, бързат и те не знаят защо… а човеци няма!

Диоген с лампата също го няма.

Омръзна му да търси Човека.

Особено в зомбирана България!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. Заслужаваме си управниците, заслужаваме си всичко, защото самите ние сме идиоти

  2. Добре де,има паднал човек и трябва да се помогне.Но защо трябва да пренебрегваме животните?Не е ли по-добре да се помага на всеки?А и пострадалите животни са много повече от колкото си мислите.

  3. Абе, мадам! Ако на земята лежат ударено дете и ударено куче, кого ще спасиш първо?

    • Абе,Ловчев!Ако на земята лежат синът и дъщеря Ви,на кого ще помогнете първо? Домашният любимец е част от семейството,също толкова обичан и свиден,колкото всеки един от тях. Децата и животните са еднаква отговорност,а не плюшени играчки да се развъждат и изоставят за удоволствие на човешки твари. Затова улиците ни са пълни с бездомни хора и животни,от хора с вашето егоистично безотговорно мислене.

  4. Здравейте,бихте ли ми съдействали за организиране на дарителска кампания за лечение?Беше блудствано с мен и е възможно да ми е счупен таза.
    С пожелание за успехи:
    Стойчева

  5. Ey ,gnusni draskachi jurnalja Bulgar.
    Washite komentari sa kato na 7 godishno oligofrenche.

    Sprete da komentirate, zashto nishyo smisleno ne mojete da kajete..Jalki mangali, nauchili losho balgarskija ezik!

  6. Софиянци… най-много, да погледнат с възмущение „глей го пъ тоа, де е легнал“. Шопи, променете се!!!

  7. Predvaritelno se izvinqvam,che shte buda malko kritichna no e samata istina.Predi dve godini i az kato drugi jeni reshih da opitam da se oturva ot malko kachenite mi kilogrami poradi vlizaneto mi v kritichnata vuzrast.chesno kazano nqmah nikakuv rezoltat ot purvata opakovka,poruchah si vtora ipakovka ,no za jalost -NIKAKVI REZOLTATI. Opitan da se svurja s distributorite ot koito go zakupih no uvi nikoi ne mi oburna nujnoto vnimanie.Dokato vzemat parite ni reklamata e golqma ,no posle uvi !!!

    • И къде е общото по темата??? Нещо не намирам смисъла на коментара ти. Това, че си дебела и опитите ти да отслабваш нямат нищо общо с това, че хората са прескачали умиращ човек!!!

  8. С такъв народ и такива „управници“ – толкоз ! Ако искаме да променим нещо, то започваме със себе си и близките си. Друг начин не съществува!

  9. Българите просто усвоиха евро-атлантическите ценности! Това е – кратичко и ясно!…

  10. Знам, че са такива, повечето! Ама се правят на много милосърдни и милички българи миряни. Лъжци и лицемери! Ако бяха истински християни, нямаше да бъдат толкова гадни, коварни и безчувствени, Библията никъде не проповядва това, нито една религия не проповядва да бъдеш лош. Има обаче и много такива, които показно палят свещи, окачили кръстовете на врата и се молят по църквите, и пак са си лоши. А добри хора се срещат понякога дори и сред атеистите. По делата се познават добрите хора, както и лошите. Да правиш добро те прави добър, да правиш лошо те прави зъл, но да не обръщаш внимание на хората и да не искаш да помогнеш те прави, най – малкото, безчувствен егоист и също не по – малко лош. Повечето хора даже вредят с пасивността и равнодушието си. Така лошите превземат властта напълно.

  11. Pepka Sestrimska,ти направо изби рибата с този коментар!!!!

  12. Знам, че са такива, повечето! Ама се правят на много милосърдни и милички. Лъжци и лицемери! Ако бяха истински християни, нямаше да бъдат толкова гадни, коварни и безчувствени, Библията никъде не проповядва това, нито една религия или идеология НЕ БИ ТРЯБВАЛО да проповядва да бъдеш лош! Има обаче и много такива, които показно палят свещи, окачили кръстовете на врата и се молят по църквите, и пак са лоши. А добри се срещат понякога дори и сред атеистите. По делата се познават добрите хора, както и лошите. Да правиш добро те прави добър, да правиш лошо те прави зъл, но да не обръщаш внимание на хората и да не искаш да помогнеш те прави, най – малкото, безчувствен егоист и също не по – малко лош. Повечето хора даже вредят с пасивността и равнодушието си. Така лошите превземат властта напълно!!!

  13. При положение, че от последните трима, на които помогнах, един ме ухапа, втори се опита да ме набие, а третия извади нож и се наложи да дам 1400 лева за нов iPhone … Съм леко склонен да подминавам подобни хора.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *