Нечувано! Киев прати повиквателна на мъж без две ръце да влезе в армията

инвалидСлужители военно  окръжие във Виницка област в Украйна направили невероятен гаф.

В опита си да запълнят армията с нови попълнения войници на местата на дезертьорите, те се опитали да мобилизират инвалид, който бил без две ръце.

 Анатолий Любимов останал пълен инвалид преди девет години и дори се хранел с помощта на близките си, внезапно получил повиквателна да отиде на комисия и да го вземат в армията. Той лично се познавал с районния военен комисар и въпреки че комисарят  знаел за неговото тежко увреждане, не могъл да направи нищо и Анатолий трябвало да се яви пред медицинска комисия.

Лекарите погледнали донаборника изненадано, а военните веднага грабнали повиквателната му, която най-вероятно бързо  са унищожили, за да няма доказателства за безумния случай, казва униженият инвалид. Той признава, че служителите от военната комисия бързо му се извинили за станалото недоразумение, като обяснили, че е станала грешка и много хора се престрували на инвалиди, за да не ги пратят на фронта. Те казали още, че имало голяма  бъркотия край „шестата мобилизационна вълна“ и затова без да искат сгрешили.

Започналата преди месец  шеста вълна на „частична мобилизация“ на военнослужещи в Украйна е заради мащабна военна операция, която хората на Порошенко ще извършат в Донбас.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *