НАТО Приключи! Евроатлантиците нямат късмет – МАНДЖАТА СВЪРШВА. Обаче ДОСИЕТАТА ИМ ОСТАВАТ. Проблемът на нашенските политици не е че са ПРОДАЖНИ, а че са Глупави и Продъжни!

„Най-тъмно е сутрин, преди разсъмване“

През Септемви 2021 г. се формира пакта AUKUS, алианс между Австралия, САЩ и UK ( Англия).

Французите го нарекоха „Удар в гърба“, може би защото Щатите им откраднаха сделка с Австралия за 60 млрд. $ + още 30 млрд. $ за обслужване, става въпрос за доставка на подводници.

Подводниците, които щатите ще построят за Австралия, са атомни, вместо френския дизел.

Русия им намекна, че така вкарват Австралия в ядрения клуб през задната врата. И щом така ще си говорят със САЩ, то и Иран може си купи от Русия ядрени ракети.

Точно се сетих, че Иранския президент беше скоро в Москва и се кълнеше във вечна вярност към Путин. Предложи също на Москва Иран да влезе в ЕврАзийския съюз.

Интересното е друго:

Като обявиха АУКУС, вместо да обясняват защо и как го правят , всички американски медии се скъсаха да обясняват, че това няма да попречи на НАТО и не е против НАТО.

Да, да, ама не.

Когато медия от евроатлантическия мейнстрийм ти говори нещо, истината е точно наобратно. Златно безотказно БГ правило.

НАТО е абсолютно излишна организация за САЩ към днешна дата. Интересите на САЩ са в пасифика, в Азия.

Американските пазари са там, основния им враг е Китай, капитала на света е там.

А какво носи Европа на САЩ през последните десетилетия, освен разходи и главоболия? Ами нищо.

Защо трябва САЩ да плаща за Европейската отбрана? И срещу кого? Срещу Русия? На това даже и афроамериканските джендъри не вярват вече. Да не говорим че Русия умножи шансовете на НАТО да оцелее по нула, вече.

А даже и да приемем факта, че САЩ пази Европа от лошата Русия и нейната „агресия“, какво ще спечели САЩ? Именно. Къде е парата? Ами никъде. Още повече главоболия и трупове. Тц. Не става. Няма ли пари – няма интерес.

Приказките за партньорство и демокрация са като приказките колко са красиви очите на девойката преди да я вкараш в леглото… и да лъсне „голата“ истина.

Безплатен обяд няма.

НАТО не се разшири така безсмислено и безумно с цел отбрана. Няма такъв тип нито структура на бойната техника, нито оперативност, нито възможности. Обаче то не става и за нападение. Само един въпрос:

– Ако теоретично предположим, че Русия утре предостави цялата си територия на НАТО да я нападне, без да се съпротивлява, то НАТО ще може ли да я окупира?

Ами не. Няма да може да я насити с бойна техника, нама логистика, няма демографски ресурс да контролира територията, няма дори достатъчно боеприпаси да избомби некое далечно село в тайгата, пълно с кротки руски баби, на които им е все тая кога…. Де*ба тоз скапан живот. Разсипаха я тая държава…

А каква беше основната функция на НАТО?

Ами да пази долара и хегемона и да ограби някоя малка държавица. Акцента е на малка. Малка и богата.

И да продава на американския ВПК техниката.

Е … да, де, ама всичко, което можеше да се ограби, потурчи и разпарчоса вече е ограбено? Сега накъде?

Ами сега наникъде. Всеки се спасява поединично.

Затова САЩ лееекичко взе да дава отбой.

Първо Тръмп каза че Европа трябва сама да си плаща вече за отбрана, после САЩ си направиха АУКУС – реален военен съюз за реални действия срещу реален враг. А не като бутафориите в Европа срещу „руската заплаха“. А съвсем скоро американците изтеглиха военните си съветници от Украйна.

Защото Украйна не е интересна. И защото вече САЩ печалба не могат да имат от това. Мача свърши.

Защото война няма и не може да има там. Или Русия си я взима цялата или прибира излаза на Черно Море и източната й половина, населена с руснаци и имащи се за руснаци и… Украйна става геополитически важна, колкото един скъсан цървул.

А защо е цялата медийна истерия и защо както нашия премиер Кирчо, виден гросмайстор в геополитическите тънки анализи, каза “ Дрънчи на оръжие“?

Нека се върнем на Афганистан, първо.

САЩ си тръгнаха от там с 200, толкова бързо, че оставиха оръжие за милиарди долари и инфраструктура за още повече. Местните аборигени, пардон талибани, много се кефиха на оръжието, както и Кокорчо не се е кефел на държавен дълг.

Да, ама не, не  и не.

Оръжието и всичко друго беше оставено, за да се изпишат едни много пари. Да се прикрие една яка многодишна кражба. Не от бързане.

„The Pentagon and the military industrial complex have been plagued by a massive amount of waste, fraud and financial mismanagement for decades. That is absolutely unacceptable,“ said Sen. Bernie Sanders, I-Vt

„..When the Pentagon launched its first-ever independent financial audit back in 2017..“

„..But the Defense Department failed that audit – and the next two as well…“

Изненада. На Пентагона никога не бяха му правили одит и проверка. И при първият скорошен такъв ще последва… греда, при втория – пак греда!

А знаете ли колко е бюджета му ? Около 700 млрд директен + още около 300 млрд за присъдружни агенцийки + още ??? неизвестно колко за други операции.

Над трилион. Годишно. Без одит. Без проверка.

И скоро това ще се промени. И скоро ще започнат въпроси:

– Колко и къде са кинтите за Афганистан?

-Ееее, как къде? Ми те талибаните ги зеха ве.. заедно с документите. Такъв ще е отговора на генералите от НАТО.

Хитро.

А ние си мислехме, че само ние взривяваме складове и крадем от резерва. Ех, титани са нашите атлантически братя, просто титани…

САЩ не е монолитна страна с единно ръководство. Там има лобита, групи, интереси. И всяка група е добарала парче от баницата и си го хапва. Обаче рано или късно трябва да се дава сметка и да се отчита дейността.

Ето затова “ дрънчи на оръжие“ сега в Украйна , защото има една голяяма групичка, която пък се е закачила на перото за “ Европейска сигурност и НАТО“ и си хапва от оня бюджет.

Естествено хвърля и трохи, тук на Територията. Я за правителство, я за разни фондацийки като „Америка за България“, я за Генерали, които да обгрижват Територията България.

Обаче това лоби губи вече сила и властови ресурс, защото интересите на САЩ са в Пасифика, в Азия. Там е истинският им враг Китай, който с възхода си ги отслабва и убива икономически.

И всички на клонката НАТО …еми, нямат късмет. Манджата свършва. Затова вършат тия циркове в Украйна – за да покажат на платците си, че все още има нужда от тях.

Една вметка:

Тя манджата свършва, ама досиетата остават. Кой с кого е работил, колко е взел. Братята америкаци са прилежни чиновници. Тепърва ще става интересна и тази тема.

Та….

Виждайки всичко това, французи и германци се срещнаха и плахо заговориха за ЗЕС. А ЗЕС е Европейски аналог на НАТО. Система за колективна сигурност на Европейския съюз. Прочетете. Идеята беше погребана , но лека – полека излиза на дневен ред.

Къде сме ние?

Ясно е, че НАТО е бита карта. Това е американска констатация, не наша. Ясно е, че ние работа там нямаме, щото нито можем да ограбим някой покрай тях, нито да продаваме оръжия, нито да се пазим …, абе нищо. На всичкото отгоре никой вече не ще и да плаща вместо нас за отбрана. Та на НАТО му слагаме хикса.

Пътя оттук – нататък е:

Или ЗЕС или при Русия.

“ ….другого не дано“ или “ тут без вариантов“ както казват руснаците.

И тук пак има един нюанс…

Ако приемем еврото, ще бъдем икономически вързани за задлъжняла и затъваща Европа и …щем не щем – набутнат ни в ЗЕС. Където хем с дълг ще ни натоварят западноевропейските баровци – вече бивши, хем ще сме член на военен съюз, който може да воюва само срещу Конго и Гвинея Бисау …,ама и това не е ясно.

По-интересен е момента да се примъкнем до Русия.

Тогава ще можем да се спасим от приемане на еврото, задлъжняване до ушите и тотален държавен фалит.

Тоест ние трябва да изпреварим събитията и парадоксалното е, че трябва да изберем Русия и ЕврАзийския съюз не по ИДЕОЛОГИЧЕСКИ причини, а по чисто икономически.

Да си спасим задника да не ни натоварят един брутален солидарен дълг на Еврозоната, който клони към 105% от БВП към днешна дата.

Проблема на нашите политици не е, че са продажни.

Проблема е, че не са умни и продажни.

Защото едно е да си тъпа к*рва, друго е да си умна к*рва.

Едната завършва на 40 години сама и амортизирана, а другата – с кола и апартамент.

Е , пак сама де.

ПП: А кой колко е взимал за продажничеството си и какви ангажименги е поемал , братята американци са описали. И съм убеден, че ако минем към Русия, тез книжлета ще бъдат предадени в Кремъл. Щото Великите сили взаимно си обменят такава информация, както когато един началник предава властта на друг началник.

И те това може да ни създаде лек проблем, вместо да се отървем от дълг и минем към ЕврАзия, да ни нахлузят еврото и ЗЕС.

Тодор Ангелов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. УУУРРРААААААААААААААААААА ! ОТИВАМЕ ПРИ БРАТУШКИТЕ Е В Р А З И Я

  2. Много са тези, които са се обявили подлоги на Щатите, много са и тези, които просто мразят безплатно. Такива като Соломонча, Ленчето крадлата и колко други, кой ще им плаща тлъстите заплати, кой.А има и много важен въпрос, зарязали сме си и земеделието и производството на зеленчуци,изтрепахме си козичките и свинките, цената на тока у нас надхвърли тая в западните страни,70% от храната е вносна. Как ще стъпим отново на краката си, подводници на старо ли ни трябват или стари модели на чертеж самолети по 200милиона парчето, когато и най-последните им F35C са вече по 100 милиона. Как ще спрем такива пагубни концесии, които ни обезкървяват, кой и как ще сложи в затвора всичките ни престъпници.Вече сме напълно скапани и Кирето нито може, нито иска да направи нещо, освен това за което е турен на това место.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *