Наследникът на Лиляна Павлова: Продължаваме с магистралите и санирането, малко се изненадах, че съм министър!

Малко съм изненадан и това е сложно да бъде обяснено, че съм регионален министър в новия кабинет на Борисов. Това заяви в първото си интервю Николай Нанков.

Но това е едно лично гласувано доверие от цялата партия  ГЕРБ и от самия премиер, затова веднага приех поста, за да не го обидя. Смятах, че госпожа Павлова ще е министър и тя продължава да е мой фаворит продължи леко смутено най-младата издънка на ГЕРБ, която още не се е отракала достатъчно , за да лъже и маже пред камери и да демонстрира необходимия партиен ентусиазъм.

Приоритет ще ми бъдат магистралите и санирането, изрецитира бившият областен  управител на Ловеч. И усвояването на еврофондовете.

Ама, разбира се!

Друго не сме очаквали.

Например приоритет да му бъдат хората, разплащането с фирмите, които още си чакат парите от строителството на това и онова, ревизия на потъващата магистрала „Марица“, ревизия на всички дупки по новите европейски пътища и на падащите парчета девствена мазилка от току що санираните сгради.

Явно някой в последния момент е разбъркал колодата от карти и е извадил името на Нанков, за да даде урок на Лиляна Павлова. И не е сварил даже да го инструктира какво ще говори и какво ще прави. И той започна да повтаря думите й като папагал.

Това пък доказва, че Борисов е готов да се обгради с калинки, но послушни, вместо с хора с авторитет, размах и собствено мислене.

Друго си е министрите ти да те гледат със запнала уста и да не казват нито думичка, да  козируват даже и пред снимката ти, отколкото да имат собствено мнение и даже да ти противоречат.

В ГЕРБ се дават постове за послушание, а не за можене и инициативи. Не се търсят смели и иновативни личности, а послушници, сякаш правителството е манастир, а игуменът знае всичко, може всичко и сам говори с Бога.

Всъщност така беше назначен и Томислав Дончев, който досега думичка не е обелил против политиката на партията, Владислав Горанов, който до смърт ще твърди, че в България няма пари за пенсии и заплати, Екатерина Захариева, която пък доказа, че по лоялност може да задмине и вожда си.

С пост бе възнаградена и Цецка Цачева. Заради героичното мълчание след сгромолясването на президентските избори и още по-примиреното си мълчание, след като не стана дори депутат.

И ако досега някой се е съмнявал, че Борисов управлява еднолично държавата, съмнения всякакви тука оставете.

Министрите са марионетки, кукли на конци и просто фигурират в правителството, повтаряйки като латерни едно и също.

Решенията кое ще се строи, колко ще се открадне, как ще се открадне, ги взима той и само той.

Който не е съгласен, да си взима чантичката от 2000 евро и да си ходи.

ТОЙ каза!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *