Москва: НАТО активизира агентите на Навални за нови протести!

Страните от НАТО учат агентите си в Русия как да водят подривната си дейност срещу правителството чрез нови протести в подкрепа на Навални. Сподвижниците на опозиционера-криминал са получили подробен инструктаж от представители на ЕС, САЩ и Великобритания как да продължат протестите срещу властта и какви нови тактики да използват. Това съобщи преди минути говорителката на Външно министерство на Руската федерация Мария Захарова.

Срещата-инструктаж е организирана от Полша и се е провела на 8 февруари онлайн и в нея са участвали най- приближените хора на Навални – Леонид Волков и Владимир Ашурков, който през 2012 г. беше уличен като британски шпионин. От другата страна са участвали представители на редица страни от ЕС, САЩ и Великобритания. Очевидно събитието е било неформална среща на НАТО и лидерите са я използвали да насъскат агентите си на влияние за нови подривни дейности в Русия.

Снимка от срещата, публикувана от Мария Захарова

Очевидната причина за този светкавичен инструктаж, съпроводен и са набиване на канчета е заради заявлението на поддръжниците на Алексей Навални на 4 февруари, че няма да организират нови протести до пролетта, пише Захарова. Явно Западните шефове не са останали доволни от този отбой и са привикали спешно протежетата си, за да им дадат насоки за нови действия. Западът е инвестирал прекалено много в операция „Навални“, за да остави кампанията без никакво развитие чак до пролетта. Спрат ли сега, до пролетта няма да остане и помен от постигнатото. И западните поръчители, и местните руски изпълнители на тази акция са притиснати до стената и в момента са готови да рискуват всичко, коментира Мария Захарова.

Припомняме, че Владимир Ашурков е бившият директор на Фонда за разследвания на Алексей Навални, който беше изобличен с видео- запис как зоговорничи с агент на МИ-6, като му искат издръжка от 10-20 млн. долара годишно, а в замяна му предлага секретна финансова и икономическа информация на руската държава, която би могла да се използва от британски банки и фирми в тяхна икономическа полза. Към момента Ашурков живее във Великобритания, където избяга, след като в Русия започнаха да го разследват за финансови измами, свързани с кампанията на Навални за кмет на Москва от 2013 г. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *