Министърът на отбраната на САЩ Иска от България да даде С-300 на Украйна! Правителството – Без Коментар!

Ударна визита на американския министър на отбраната Лойд Остин в София е с цел да убеди правителството на Кирил Петков да даде страховитите зенитно- ракетни комплекси С-300 на Украйна, тъй като военните им са обучени да боравят само с руско оръжие. С такива заглавия излязоха изданията „Шпигел“ и „Файненшъл Таймс“. От Министерски съвет обаче отказаха да коментират статиите в тези авторитетни западни издания.

Срещата на Кирил Петков и Лойд Остин е планирана за събота сутринта. Междувременно днес американският министър на отбраната се срещна със словашкия си колега и получи съгласието му – Братислава ще предаде на Украйна своите С-300, като в замяна ще получи американските зенитно- ракетни комплекси „Пейтриът“.

Ако България се съгласи да снабди Украйна със съветските ПВО- та, това би означавало директна намеса на страната ни във войната между Русия и Украйна на страната на втората. С всички произтичащи от това последствия. В същото време, оставаме без системи за противовъздушна отбрана.  Според бившият военен министър Ангел Найденов, страната ни за нищо на света не трябва да позволява да бъде въвлечена в конфликта. Той също смята, че посещението на Лойд Остин цели България да предостави съветските си ракети на Украйна и ще натиска здраво, а също така възнамерява да уговори (заповяда) и разполагането на повече сили на НАТО на наша територия.

Според двама от министрите – Корнелия Нинова и Даниел Лорер страната ни към момента не е поела ангажимент да въоръжава Украйна. Но също така и двамата признаха, че все още не се е провел коалиционен съвет между управляващите партии, за да съгласуват позициите си.

Освен официална позиция на правителството, липсва и такава от президентството. Румен Радев е по- мълчалив от всякога, което в позицията му на главнокомандващ Българската армия не е много логично и даже е обезпокоително. Освен Корнелия Нинова, която както винаги демонстрира енергичност, независимо в правилна или неправилна посока, останалите представители на управляващата коалиция буквално са се изпокрили. Вероятно сред коалиционните партньори ще има сериозен разнобой по въпроса с евентуалното предоставяне на въоръжение на Украйна. БСП със сигурност ще е против, а „Демократична България“ с две ръце „За“. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. За това организирано престъпление и съучастие в убийства,правителството ще носи наказателна отговорност ако това се случи

  2. Ако това бъде прито носят наказателна
    Отговорност за нарушаване на Конституцията по чл. 59

  3. Стига сте лъгали българите бре. БСП ако бяха толкова против щяха да бутнат кабинета. Това са най-подлите и мръсни национални предатели които лъжат българите, а после ги избиват.

  4. ПРОКЛЕТИ ДА СА ЗАЕДНО С ДЕЦАТА СИ ВСИЧКИ КОИТО СА “ ЗА „

  5. НЕ ОЧАКВАЙТЕ ТЕЗИ НОВИНИ ПО ТВ, НЯМА ДА ГИ ВИДИТЕ. ЛЪЖАТ ВИ НАГЛО И ЦИНИЧНО
    Много важни събития се случиха последните дни:

    Иран изстреля 12 ракети Фатх 100 по Американски и Изрелски обекти в Ербил. Това не беше обикновен обстрел от камилари. И тези ракети са далекобойни и технологични като оръжия, а не преносими РПГ-та на миризливи араби от пустинята.
    Саудитска Арабия и Китай подписаха огромна сделка за 10$ милиарда за строеж на НПЗ работещо с Руски петрол в Китай.
    Саудитска Арабия започва да продава петрола си за юани.
    Русия и Китай финализират системата си за междубанкови разплащания, която ще заобикаля SWIFT.
    Русия обяви, че намалява добива си на петрол от Април и забрани износа на пшеница, зърно и торове до Август. А тя е най – големия износител.
    Китай, Индия, Бразилия и Русия поискаха обяснение от САЩ за биолабораториите и програмата им. Тона на заявлениято е много остър.
    Мадуро отсвири всякакви опити на САЩ за стопляне на отношенията и доставки на петрол, срещу смекчаване на санкциите срещу Венецуела.
    Тоест, ясно се очертава лагера на страните, които застават твърдо против САЩ. Това са: Иран, Саудитска Арабия, Русия и Китай. Към тази група гравитират Бразилия и Индия. Венецуела и Северна Корея са ясни.

    Дали обаче са само срещу САЩ или има и друго?

    Обърнете внимание, че в тази група влизат доставчиците на над 90% от петрола в света.

    Долара като резервна валута се държи на 3 стълба:

    Световната финанасова система- МВФ, СБ и SWIFT
    Военна сила и възможност за проекция на военна сила.
    Петродолари и петрола като покритие на долара.
    Вече разбирате, че тук не става дума за доставки на петрол. Рушат се основните стълбове на долара.

    Рушат се рязко бързо и безалтернативно.

    Удара по долара се почувства веднага след новините. Курса на рублата, който е без това е фалшив защото няма органична връзка с пазарите , поскъпна с над 10% .

    Ама дали рублата поскъпна?

    Не, естествено.

    Долара взе да се обезценява.

    Още малко натиск и долара ще се обезцени още, което означава средна цена на бензина в сащ над 5$ за галон, което е началото на полу разпада на американската икономика. Сега е 4.3$

    А за нас означава не просто висока цена на бензин, но и ценова криза за храна, заради пшеницата, зърното, торовете и цялата нарушена верига на доставки.

    Ъпдейт: мина срещата на Китай и САЩ, както анализирах САЩ бяха отсвирени. На срещата на НАТО също се препотвърди, че НАТО няма да воюва с никой. Толкоз.

    Важна забележка: Това, че Китай и Русия изместват САЩ не значи, че Китай ще спрат да търгуват с него или ще почнат само с Русия да търгуват. Не, защото е невъзможно по физически причини, а и не е нужно. Просто му отнемат мястото на хегемон и го изтикват. Същото е и за Арабите: това че приемат юани не значи че спират да продават за $, не, просто вече долара няма екклузивност и юана става обезпечен т.е петроюан. Няма черно и бяло, има изместване на хегемона и отнемане на влиянието и пазарите му. А ако хегемона т.е САЩ се срути, това си е негов проблем.

    Живеем в интересни времена.

    Не очаквайте тези новини по ТВ, няма да ги видите.

    Моля, спрете да гледате телевизия. Завинаги. Лъжат ви нагло и цинично 24/7

    Тодор Ангелов

  6. НАТОвските генерали :
    . . . . .
    Радев : „Който даде’ оръжие на Украйна – да обясни, че
    предоставяне на оръжие на Украйна би въвлекло България във военния конфликт.
    . . . . .
    Който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците“
    . . . . .
    Стефан Янев: Ако изпратим зенитни ракети на Украйна, това ни прави участници във войната .
    . . . . .
    Според него е обезпокоително, че българското общество научава не от правителството, а от чужди медии какво се иска от България във връзка с конфликта Украйна – Русия.

  7. Видяхме ги църните колко струват .. . . . . .
    Нали един църен кюнец подпали войната в Ирак с твърдението, че там се използва биологично оръжие !. . . . .
    А лабораториите за биологично оръжие на Пентагона са при Хохлите в Украйна !. . . ..
    И у нас – във военна болница (ВМА) София, където се извършват опити върху български войници „доброволци“ ?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *