МВнР в декларация срещу Русия: Съветската армия не е освободител! СССР Репресираше българския народ. 9-ти септември е Черна дата!

По повод съобщение за организирано от Посолството на Русия у нас събитие, което ще се състои на 9 септември „Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“, Министерството на външните работи на Република България заявява следното: „Без да отричаме ролята на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите за това, че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави.

МВнР няма никакво отношение към тази проява и съветваме руското посолство да не заема позиция в подкрепа на съмнителна историческа теза („освобождение“), която се подкрепя само от някои политически среди в България, тъй като е намеса във вътрешнополитическия дебат в страната ни.

Девети септември и неговите последици трябва да бъдат по-пълноценно проучени от историците, за да получим по- пълна и точна оценка за деградиращото влияние върху развитието на България през 20-и век., пише в силно неадекватната декларация – заклинание на родното Външно министерство.

И продължава: „От гледна точка на международното право фактите са ясни: Превратът на 9 септември, 44 година се случва вследствие на обявената на България война от СССР на 5 септември, 1944 г. и последвалото на 8 септември нахлуване на съветски военни части в България, която до последно е неутрална спрямо СССР.

СССР обявява война на България само 3 дни след като на 2 септември у нас е избрано ново демократично правителство (това на Константин Муравиев). Правителство, което веднага прекратява връзките на страната ни с нацистка Германия и заема позиция на неутралитет спрямо Русия. Следва временна окупация на България от СССР и Съюзниците (разбирай- Великобритания и САЩ, които година преди това, през 42-43 г. бомбардират България и убиват 3500 мирни граждани. Но за този чудовищен акт на днешните ни западни партньори МВнР мълчи- б.а.).

Но да се върнем на пасквила на МВнР: „България е окупирана. Окупацията формално се администрира от представители на коалицията, но де факто се упражнява изключително чрез съветското военно присъствие. (Всъщност руското военно присъствие е плод на споразумение между съюзниците, сключено в Ялта, където САЩ, Англия и Русия си поделят света на зони на влияние. Вследствие на ялтенския договор например България попада в руската зона на влияние, а Гърция в британската. А под каубойския ботуш на Чичо Сам Вашингтонски пък попада цяла Западна Европа. Нашето МВнР обаче се прави на ударено- б.а.)

Дългосрочните последици за България, продължават от МВнР, са същите, като за останалите страни от Източна Европа, окупирани от СССР – 45 години управление на тоталитарен режим, опиращ се на болшевишко-ленинския вариант на комунистическата идеология.“, завършват от Външно министерство.

А ето и невинното съобщение, което възпали безродните дипломати от българското МВнР, до един агенти на САЩ:

„Съобщение на посолството на Руската федерация в България за предстоящото събитие:

На 9 септември от 16.00 в Руския културно-информационен център в София (Шипка, 34) ще се състои тържествено откриване на документална изложба, посветена на 75-та годишнина от освобождението на Източна Европа от нацизма.

Експозицията ще бъде представена от Посланика на Русия в България Анатолий Макаров, директора на фондацията „История на Русия“ Константин Могилевски и историка проф. д-р Евгения Калинова.

Материалите, използвани за подготвяне на изложбата, са от фондовете на Държавния централен архив на съвременната руска история (ГЦМСИР), Руския държавен архив на социално-политическата история (РГАСПИ), Централния архив на Министерството на отбраната на Руската Федерация (ЦА МО РФ), Архива на външната политика на Министерството на външните работи на Руската Федерация (АВП РФ).

Входът е свободен, заповядайте! След откриването експозицията ще бъде достъпна за разглеждане в работните часове на Руския културно-информационен център“. Край на съобщението!

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Няма да влизаме в подробности относно манипулативните глупости, избълвани по-горе от родното МВнР. Те на тия щуротии сами не си вярват, но го правят, защото до един са американски агенти на влияние и на пряко подчинение на Вашингтон. Затова ще коментираме само едно тяхно твърдение – за деградиращата роля на социализма от съветски тип. През 87 г. в пика на зрелия си социализъм България се изкачва на култовото 28-мо място в класацията на ООН по индекс на човешко развитие.

Интересно е сравнението на други едни цифри: Днес, 30 години след 1989 г. и старта на промените, материалните активи в България са приблизително същите. Изчислението е в абсолютни стойности и не зависи от обезценяването на валутите във времето. Днес материалните активи на България се оценяват на 118,8 млрд лв., докато непосредствено преди 10-ти ноември, 89 г. са били 126 млрд. лв. С огромната разлика, че в момента по данни на БНБ от 31 август 2019 г. в 17 часа нетните чуждестранни активи са 60,014 млрд. лв., а нетните вътрешни активи са 58,7629 млрд. лв.

С други думи, притежаваните фабрики, имоти и земи в България от чуждестранни юридически и физически лица като стойност надминава всичко, притежавано от български граждани. Интересна е и сумата на чуждестранните пасиви – 9,388 млрд.лв. Казано иначе: Неолибералните глобалисти, агентите на западни разузнавания и соросоидните НПО-безродници вероятно са щастливи от този факт и се поздравяват: През 2019 г. в България малцината чужденци притежават повече от всички български граждани взети заедно.Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

33 коментара

  1. Скандално.нет! Я не се правете на ударени!!! Язък, че досега ви четях с интерес и в повечето случаи с одобрение – не знаех че сте руски подлоги, соцносталгици и въобще никаквци!!!! Това, което тъпото ни МВнР е казало тук е точно така!!! Съветската окупация през 1944 г. и последдвалите 45 години съветски „социализъм“ са началото на разрушението на българия и българския народ – заветна мечта на Руската имперска канцелария поне от 200 години!!! Ай сиктир!!! Бегайте в Сибир веднага!!!

    • Приемете този коментар като отговор на всички коментари по-горе. Имам чувството, че са направени от сукалчета, тийн-ейджъри, които вече са прочели новата история на РъБъ за периода 1944 – 1989 г.г. след последните промени, приети от МОН. Не мога да ги определя като „идиоти“ защото някой с фантазия може да ги определи като хора с идеи. Точната дума за 4-те коментатора (до този момент) е „имбецили“.

    • Господин Помаков (много изясняващо), Вие „четейки с интерес“ разбирате ли български? Сайтът има определено ясни мнения по повечето въпроси и не ги е крил до сега, за да правите това гневно откритие. Не знам в кой джендем на разрушена България (БЪЛГАРИЯ!!!!) сте живели в ОНЯ период, но с изключение на някои дребни неуредици, всеки гражданин беше равен пред държавата. Дали това се е дължало на Съветската армия или някой тук го е организирал, не знам, но отчитам фактите. Велики борци срещу социализма се родиха в БКП, след решението за разграбване на България, което беше оповестена на гражданите на 10.11.1989г. Разбира се на тях им (ВИ?) трябва покровител, за да спират гнева на ограбените и за тази цел служат като вярно псе на евреите. Да на ТЯХ!!! Русия не е СССР, а СССР е страна, създадена и управлявана изключително от евреи. Може би това е и поводът за война между СССР и Германия. Защо сега всячески се стремим (управляващата нас и служеща на ТЯХ пасмина) да пришием Русия на СССР, това е важният въпрос? Това е опит за разделение, за откъсване от общите корени, които и генетично са доказани. Това е опит да се измият от собствената си вина, за сметка на друг. Какво спечели България от тази велика декларация? Възторг у няколко либерални и продажни тикви и надсмешка, презрение и омраза у засегнатите. Войната може да я води СССР, но кръвта е руска, белоруска, украинска, казахска, узбекска, таджикска, тюркменска и на всички останали участници в Червената армия и граждани на окупираните територии. Вие плюете и на българската кръв, на всички онези войни от Първа българска армия, които останаха по полетата на Унгария. Не е случайно, че не участваме активно в началната фаза на войната, а после само българите не се огъват при Драва. Хората воюват смело само тогава, когато вярват в каузата. Сигурен съм, че няма да си промените мнението, но не се стърпях и не заради Вас.
      Извинявам се на авторите на сайта, че изпреварих техният отговор!

    • ПЪРВО СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕШ ПРАВИЛНО ДУМАТА БЪЛГАРИЯ И ТОГАВА ПИШИ КОМЕНТАР.ВИДНО СИ МНОГО „УМЕН“.

  2. И какво очаквате сега!Да ви повярваме лиѝ?Затривате историята ни-турско присъствие,руско нашествие,джендър пол,силикон,чат.,А нещо истинско да ни покажете!Нямате!!!!!!!

  3. И какво очаквате сега!Да ви повярваме лиѝ?Затривате историята ни-турско присъствие,руско нашествие,джендър пол,силикон,чат.,А нещо истинско да ни покажете!Нямате!!!!!!!

  4. Външно министерство ли управлява посолствата или посолства управляват него, не знам. Терминологията съвсем се обърка, откак силно объркани хорица яхнаха властта. Поляците се пльоснаха като стресиран кит пред САЩ, но нашата звезда гледа да не остане назад. Няма нищо по-гнусно от слугинското мислене и тотално безволие на някой, който инак се пъне да изглежда велик.

  5. ДА ТЕ ЕБА В УСТАТА ТЪПА ПРОСТА КУРВО ЯВНО НЕ СИ СИ УЧИЛА УРОЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ ЧЕ ТЕ Е РОДИЛА ДОЛНА КУРВА НАД КУРВИТЕ ЛИЧИ И ЧЕ ТЕ Е НАЗНАЧИЛ ПРОСТ МАФИОТ ЗА ВЪНШЕН МИНИСТЪР СЪЩО ЛИЧИ ТИ СИ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ ПО ДОЛНА И ПРОСТА СИ ДАЖЕ ОТ ПЛЕВНЬО ОТВРАТ ТИ СИ ЕДНА ЗАБЛУДЕНА НАРКОМАНКА КОЯТО НЕ Е ЧУЛА ЧЕ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е ПОСРЕЩНАТА СЪС ХЛЯБ И СЪЛЗИ ОТ РАДОСТ НЕ Е НАХЛУВАЛА КАТО НАТО И ЕС НЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА 98% БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ТЕ ЕБА В УСТАТА МРЪСНА НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

  6. СЛЕД ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ НА ВЪНШНАТА МИНИСТЪРКА САМО ИДИОТ БИ ГЛАСУВАЛ ЗА МАФИЯ ГЕРБ

  7. 95%БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ВЪНШНАТА МИНИСТЪРКА НА ГЕРБ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ПОРУГАВА ПАМЕТТА НА ХИЛЯДИТЕ ЗАГИНАЛИ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗЛА

  8. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ШАНТУНЕРКАТА ЗАХАРИЕВА ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА МАФИЯ ГЕРБ ДА СЕ ГАВРИ СЪС ПАМЕТТА НА ХИЛЯДИТЕ ЗАГИНАЛИ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА ТЯ ЗНАЕ ДА ИГРАЕ ТАНЦ СЪС САБИ ЗАЕДНО СЪС БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ПО РОЗОВ ПРОЗРАЧЕН ГАЩИРИЗОН В СУАДИТСКА АРАБИЯ

  9. ЗАХАРИЕВА ДОЛНА НАРКОМАНКЕ МАЛОУМНА НЯ ЗНАЕШ ЛИ ДО ДНЕС И НЕ СИ ЛИ ЧУЛА СРЕД МАФИОТИТЕ ОТ ГЕРБ НИТО ЕДИН ЛИ ОТ ВАС НЕ ЗНАЕ ЧЕ С С С Р ДАДЕ 27 МИЛИОНА ЖЕРТВИ ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА ТОВА ГДР И ДО ДНЕС НЕ ГО ОТРИЧАТ С С С Р ОБЕДИ ФАШИЗМА СЛАВА С С С Р

  10. СЛАВА С С С Р ТИ ПОБЕДИ ФАШИЗМА ВЕЧНА СЛАВА И БЕЗСМЪРТИЕ НА ВСИЧКИ ВАС БРАТЯ ГЕРОИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ СВЕТЛА ПАМЕТ И НИСЪК ПОКЛОН ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА СИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ

  11. Що за демонстрация на малоумие? Кой може да вярва в тези писания на министърката ? Толкова ли голяма е станала пропастта между управляващи и народ ?

  12. Невежество, простотия и наглост от МВнР на страна – съюзник на Третия Райх.

  13. ВЕЧНА ПАМЕТ И БЕЗСМЪРТИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙНИ КОИТО ЗАЕДНО СЪС СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСТАВИХА КОСТИТЕ СИ ИЗ ЕВРОПА ЗА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА СВЕТЛА ПАМЕТ И НИСЪК ПОКЛОН НА ГЕРОИТЕ ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА СИ ДОКАТО НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ ЗАЕДНО СЪС БЛАГОДАРНОСТА КЪМ ВЕЛИКИЯ С С С Р ПОБЕДИЛ ФАШИДМА С ЦЕНАТА НА 27 МИЛИОНА ЖЕРТВИ НИСЪС ПОКЛОН ВЕЧНА СЛАВА С С С Р

  14. БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ВЛАСТ СПЕЧЕЛЕНА СЪС ИЗМАМА И ПОДКРЕПЯНА ОТ ТЕРОРИСТИЧНИ СЪЮЗИ НАТО И ЕС ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРОКУДИХА ДЕЦАТА НИ ДЕМОНИЗИРАТ РОДНИТЕ НИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ЩЕ ТЕ НОСИМ В СЪРЦАТА СИ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ДОКАТО НИ ИМА НА СВЕТА

  15. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ

  16. Срам и позор за тази „министърка“. По-ще и приляга да поеме едно стадо овце, че то ще я слуша, а не да ни учи на история и исторически събития. Тези гербери продадоха нас, страната, а сега и историята ни. НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ !!! ДА ГИ ИЗРИНЕМ НЕ СЕ ЛОПАТА, А СЪС „СНЕГОРИН“!

  17. ДОЛНА ТЪПА МАСТИЙО ЗАХАРИЕВА ТИ ОГОРЧИ СЪС ПРОСТОТИЯТА СИ ШЕСТ МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ НАРОД ГОСПОД ДА ТЕ УБИЕ СЪС ЦЯЛОТО ТИ СЕМЕЙСТВО ДА ТЕ НАКАЖЕ СЪС НАЙ ЖЕСТОКОТО ВЪЗМЕЗДИЕ И БЪДИ СИГУРНА ЧЕ НЯМА ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ ТАЗИ ГАВРА СРЕЩУ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ

  18. Помаков долен ,турски боклук затвори си минетчииска уста,ти си срам за Българският отруден, беден и ограбен народ!При „гадният социализъм“дошъл благодарение на съветските окупатори никой не ровеше по кофите за боклук,имаше ред и закон прост тъпако а не диктатура!Много ти се иска на теб ина шайката ГЕРБ да я няма тази Държава,само че скоро вас няма да ви има!А срещу Русия който е тръгнал не сее върнал,глупако прост!

  19. Нека, нека се изказват ГЕРБ, колкото повече плюят миналото, толкова повече електорат губят. Екатерино, ние помним, предаваме на децата и внуците си какво е било, та едва ли ще успееш да промиеш всички български мозъци! Излагайте се още, още и още, та и малкото ви поддръжници да се отвратят от вас! Подлоги, гнусни продажни подлоги сте вие, цялото предателско правителство! Има доказателства за ликуването на българите и посрещането на руснаците! Каквото и да напише човек, истината е една, а ти, Екатерино, си идиот и не изразяваш мнението на болшинството от българския народ!

  20. Добре, че ни „окупираха“ руснаците, та да видим море и почивка, да се образоваме качествено и напълно безплатно, да се лекуваме безплатно при който специалист пожелаем и пр. А това, че почти не можехме да се докопаем до банани, е бял кахър! Всички, без изключение плюещи предатели, са бивши агенти и храненици на социализЪма на Живков, бивши уж „комунисти“. Срам!!! Да плюеш това, от което си се облажил! А дебелото Лили е позор и дядо й би се обърнал в гроба, ако знае какви ги върши. Има народ, който е видял, знае и помни миналото си! Нужен ви е само един нов Джугашвили, да се скриете вдън земя, предатели!

  21. Всъщност тези думи не са на малоумката Катеринка с коефициент на интелигентност на врабче!Това са думи на Боко Тиквата Бай Хуй, ама казани от устата на Тъпото Кате.Щот той е нечуван страхливец-ходи да прай милни очички пред Путин и Медведев а зад гърба им ги плюе по заповед на краварските си шефове!
    Докога ще я търпим тая смрад бе, хора???Не се трае вече!!!

  22. БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦО ПРОСТАК КРАДЕЦ ЛЪЖЕЦ МАФИОТ ПРЕДАТЕЛ УБИЕЦ ГОСПОД ДА ТЕ УБИЕ ЗАЕДНО СЪС ДЕЦАТА ВНУЦИТЕ ТИ КУРВИТЕ ТИ И ГРОЗНАТА ТИ КАКА МАХНИ СЕ ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ПРОСТАКО ТИ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ РЕЗИЛ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС МАЛОУМНИЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ

  23. Всеки, който е тръгнал срещу Русия, се е провалил. Страхливецът Тиквоний не смее да прави подобни изявления, за подобни мръсотии ползва марионетките си – Екатерина Захариева, дебелото Лили, грозната Цвета и подобните им мижитурки. Още малко им остава, светът вече кипи и ще ги помете!

  24. ПРОСТ МАЛОГРАМОТЕН МАФИОТ БЪЛГАРОУБИЕЦ ЗНАЕМ ЧЕ СИ И СТРАХЛИВ СПРИ ДА СЕ КРИЕШ И ДА ДИКТУВАШ НА КУРВИТЕ СИ ОТ ШАЙКАТА КАКВИ ЛАЙНА ДА ЯДЪТ ЗНАЕМ ЧЕ ТИ ГИ ДИКТУВАШ МРЪСТНИКО И ЩЕ ТИ ПОКАЖЕМ НА ИЗБОРИТЕ КАКВО НИЩОЖЕСТВО СИ ИЗМАМНИКО ПРЕДАТЕЛ ТИ УБИ БЪЛГАРИЯ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ

  25. Декларацията на Министерството на външните работи не е уместна,но се очудвам на тоталната простотия,обиди,цинизми и безкултурие на хората,които коментират!Това е възмутително!Русия няма нужда от такива „защитници“-простаци!С тази жестока омраза „господа-другари“,няма да постигнете нищо,нито моето уважение,нито това на „народът“!

    • Кой пък си ти, че някой да се бори за твоето уважение, бе изперкал трол?! А Русия има нужда точно от такива яростни и предани защитници срещу проклетите крадливи, двулични и деградирали западни злодеи.

  26. Съветските войски ни донесоха 45 години комунизъм,репресии,десетки хиляди избити без съд и присъда и такова икономическо изоставане,че още 50 години няма да достигнем нивото на развитите страни.Спомнете си Унгария 50-те години,пражката пролет 68г.,КГБ,ЩАЗИ.Какво повече да говорим?

    • До Бай Кольо тъпанара:

      Аз пък искам да си спомням избиването на индианците и поробването на негрите в САЩ, както и бомбардировките на американците над София, Пловдив, Варна и други градове през 42 и 43 г., когато избиха 3200 мои сънародници. Имаш ли нещо против такива примери? Или викаш- да помним само определени неща?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *