Масирана руска ракетна атака по цяла Украйна

Русия започна въздушна атака срещу Украйна тази сутрин, а властите призоваха гражданите да се укрият в убежища.

В резултат на ракетните удари са поразени десетки ключови обекти от енергийната инфраструктура на Украйна.

В „Телеграм“ се появиха снимки и видеа от взривове в Киев, Виница, Харков, Одеса. В социалната мрежа губернаторът на Николаевска област Виталий Ким обяви, че две ракети са забелязани да прелитат над територията на областта.

„Ракети летят към вътрешността на Украйна. Поне две бяха забелязани северозападно през Николаевска област“, пише Ким.

Властите на Одеска област също съобщиха за щети върху две важни инфраструктурни съоръжения.

В „Телеграм“ се появи информация за нов взрив в Запорожие. На мястото, вследствие на експлозията, е избухнал и голям пожар.

Ръководителят на администрацията на Хмелницки предупреди за предстояща нова вълна от ракети, които ще бъдат изстреляни по Украйна.

В цялата страна е била обявена въздушна тревога, гражданите масово са се евакуирали в метростанциите, докато отиват на работа, показват кадри на АП.

Първите руски ракети бяха свалени, заяви най-неадекватно началникът на президентската канцелария Андрий Ермак, без да съобщи повече подробности или да приведе каквито и да е доказателства за твърдението си.

Превантивно ще бъде спряно за 24 часа електроснабдяването в Киев, а също и в Одеска и Днепропетровска област заради опасността от въздушни атаки. Решението е на частния енергиен производител ДТЕК.

Тази нощ украинските ПВО в продължение на часове са се борили да свалят 24 дрона, изпратени от Русия, съобщи украинската армия. 15 от дроновете са свалени, но щетите, които са нанесли, са масивни.

Ден по-рано Германия и САЩ обявиха, че до 3-4 месеца ще изпратят на Украйна няколко десетки модерни бойни танкове, които да гарантират защитата на държавата. Президентът Джо Байдън акцентира, че въпросната оръжейна доставка няма да бъде използвана за нападение срещу територията на Русия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ПАЗЕТЕ БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е СВЕЩЕННА !

  2. АЙДЕ БРАТЯ,САМО ВПЕРЬОД!ПОБЕДАТА Е ВАША,ВЕЛИКИ РУСКИ СИНОВЕ!ПОКЛОН ПРЕД ВАШАТА СМЕЛОСТ И САМОЖЕРТВА!ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ ИМАТ УТРЕ,А НАШИТЕ ЩЕ СА СЛУГИ ! СЛАВА НА РУСКАТА АРМИЯ! СЛАВА НА ПУТИН! СЛАВА НА РУСИЯ!

  3. Дядо Ташко бивш мотопехотинец от Маркца каза:

    Като войник в Марица цигани бяха ограбили войник в градска отпуска,вечерта ротния ни вдигна по тревога и с два зила ни стовариха в циганската махала и каза : ПИЧОВЕ ОТ МЕН ДО ТУК . ИСКАМ ГИ ТЕЗИ СУТРИНТА КОЙТО СА ОГРАБИЛИ ПРИЯТЕЛЯ ВИ В БУНКЕРА КЪДЕТО СИ ПИЕТЕ РАКИЯТА. И като почнахме бой ,..бан за 30 минути намерихме апашите после ги оставихме при ГОШО ГАУБИЦАТА в бункера незнам какво е правил с тях 3 ма бяха но дупетата им бяха целите в кръв и реваха няма бате, та и Украйна отива на там, ако Путин нареди на войниците си бой и …бан мъка ми е какво ще правят джендърите с дантелено войнишко бельо.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *