Ляв Нокаут преди изборите! БСП Поведе на ГЕРБ с Още Проценти! Борисов в Паника, стартира екстремния План-Б:

БСП води с 1,5% пред ГЕРБ за евроизборите и преднината й пред партията на Борисов продължава да расте. Това посочва най- новото изследване на „Медиана“, цитирано от социолога Кольо Колев.

Леката преднина на БСП пред ГЕРБ е факт още от ноември миналата година и бе регистрирана в проучване на агенция „Афис“. Според анализа на агенцията, причината за тогавашния спад в доверието на избирателите към ГЕРБ бе заради големите управленски скандали от миналото лято.

Очевидно обаче ерозията в статуквото продължава. Безспорно абсурдните обвинения на създадената и доминирана от властта Специална прокуратура срещу Елена Йончева… и мръсната кампания на ГЕРБ срещу журналистката, която разкри някои от най- крупните им далавери, затвърждават лидерската позиция на БСП.

При така оформилата се ситуация с възход на левицата и отлив на гласове от ГЕРБ, единственият нов проект, който би могъл да се намеси сериозно на предстоящите избори през май, е хипотетична партия, оглавена от президента Румен Радев, коментира още Кольо Колев. Такъв един проект би могъл да дръпне гласове от абсолютно всички партии. Президентът се радва на голяма електорална подкрепа, въпреки непрестанните нападки на ГЕРБ срещу него и семейството му. Заради мръсната кампания на управляващите, Радев още повече втвърди тона си срещу тях. Което му донесе допълнителна подкрепа от населението.

При последната си медийна изява Президентът бе категоричен, че не вижда възможност за сближаване на позициите си с тези на ГЕРБ. Но и не даде индикации, че възнамерява да прави собствен политически проект. Което значи, че към момента той стои идейно много по-близо до БСП.

Румен Радев е избран с много повече гласове, отколкото ГЕРБ, така че има пълното право да критикува управляващите, категоричен е Колев. Президентът избра да заеме страната на бедните и онеправданите и да говори от тяхно име. Знаем че тези хора са мнозинството в България, заяви още социологът.

Най- големият страх за ГЕРБ в момента е да не им се наложи да правят предсрочни избори преди евроизборите през май и местния вот. Ако се стигне до такъв сценарий, президентът Радев ще назначи отново служебен кабинет, който да организира и емлопейските, и местни избори.

ГЕРБ обаче са взели мерки и при такъв негативен за тях развой на ситуацията. Затова и предварително саботираха абсолютно всички парламентарни предложения на опозицията за реформиране на изборните правила. Защото са в ущърб на ГЕРБ и нямаше да им позволят да манипулират изборите. Така отново хората на Борисов отложиха въвеждането на машинно гласуване, поставянето на камери в секциите, така че да се следи изкъсо процесът на броене на бюлетини, не изчистиха изборните списъци от т.нар. 1.3 млн. мъртви души, и пр. и пр.

Предстоящите два избора за ГЕРБ са на живот и смърт, така че те са се постарали отново да се проведат по добре изпитаната досегашна схема. Но недоволството срещу властта им продължава да расте. Така че въпреки очакваните манипулации от тях, победата този път не им е вързана в кърпа. На Националното събрание на ГЕРБ преди две седмици, премиерът Борисов призна, макар и с половин уста, че „се усеща умора от управлението им“. А също така и, че „БСП вече ги догонват“. Затова той призова местните феодали „да се борят със зъби и нокти“, за да удържат властта. Какво е имал предвид Борисов, анализът на това оставяме на интелекта на нашите читатели. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Само планът Чаушеску ще спаси България от Българоубийците герб

    • До Анонимен:

      Приятелю, престани с този „план Чаушеску“. Ако имаш да кажеш нещо друго по темата- пиши. Но в този сайт всички вече прочетоха еднотипния ти коментар, който постваш под всяка статия. И вече е досадно това.

  2. социалистТова се очакваше, дано на изборите през лятото БСП събере повече гласове, достатъчни да катурнат ГЕРБ. Със Слави е свършено – никой няма да гласува втри път за него. Въпроса е колко ще събере ГЕРБ? Ако ви интересува моето мнение – трето поколениесоциалист – те са две: Първо озаптете жените си, а те са повече от половината от избиратели. За тях Бойко е мачо. Вижте с какъв телешки възторг го оледат където и да се появи той. Второ да се изнесат факти за мутренското му менало.
    Радев, Нинова, нека вашите хора се поразровят из мутренското минало на Борисов, особено престоя му в Чехия и с какво се е занимавал той там. Изнеси фактите пред народа. Тогава с Борисов е свършено. Да, ама какво ще кажат от ЕС и НАТО. Майната им на ЕС и НАТО, нищо хубаво не видяхме от тях. Само ни баламосват и колкото по-бързо се отълвем от тях толкова по-добре за България. А ние ще чукаме на вратата ЕА-съюз, БРИКС и ШОС, но едва ли ще ни пуснат там, защото знаят какви сме подлоги.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *