Лъжите на ГЕРБ как Не били Подслушвали Незаконно никого, са за Малоумни и будят само Смях!

Затрогващо наивни са опитите на ГЕРБ, Специализирания им съд, шефовете им на служби и кохортата платени бранители на Хунтата да отричат обвиненията в масово подслушване на политици, журналисти, бизнесмени и общественици от всякакъв калибър, който са практикували през последните 12 години. Стигна се до комични обяснения. Американският агент в Бойковата партия Даниел Митов и дежурният лизач на режима Тома Биков развяха опорката, че скандалът с подслушването бил скалъпен от „новите“ като отмъщение за това, че под вещото ръководство на ГЕРБ службите ни разкрили руска шпионска мрежа в България.

Ако тези двамата имаха дори елементарна представа как работят службите на Москва и САЩ, щяха да умрат от срам за изречените глупотевини. Ако филиалите на ЦРУ у нас действително бяха разкрили руски шпиони, ние изобщо нямаше да научим за това. Но дори на ГЕРБ им стига акъла за това да преценят, че става въпрос за поредна американска партенка от хибридната война на Вашингтон с Москва.

Друг бойкозащитник пък се изцепи, че може и да е имало подслушване, но да е, защото политици – опозиционери на ГЕРБ, са звъняли по телефона на подземни босове да искат финансиране за изборите. Това е толкова тъпо, че не заслужава дори минута внимание. Но за протокола ще отбележим: Ако имаше грам достоверност в тази глупост, ГЕРБ щяха да развяват тези свои разкрития като знаме отдавна. Но няма.

Друг отчаян гербаджийски глашатай защити Борисов за чекмеджето, като предположи, че парите в него може да са от сделка с имоти, защото преди време Борисов имал печеливш охранителен бизнес. Може и да е имал бизнес, но не е декларирал такива приходи. И в регистрите няма следа от такива сделки. И данъци не е платил за пачките евро и златните кюлчета.

Борисов и ГЕРБ са в паника и предистерия. Затова и „аргументите“ им, с които се опитват да опровергават нижещите се едно след друго и кое от кое по-неприятни за тях разкрития, са на ниво „помощно училище“. Което доказва, че партия, пълна с американски агенти, посредствени калинки и селски мутри не може да предложи нищо полезно на българското общество. Тя може само да го закопае.

Факт е, че всички управления в България са подслушвали своите опоненти. Властимащите се изкушават твърде лесно от възможността да научават тайните на противника, за да печелят предимство. И колкото по-продължително е едно управление, толкова повече службите биват превръщани в бойни кучета. Може да не им хареса сравнението, но е по-меко от слуги и ибрици, нали?… По мащабния брой на подслушвани лица в държавата управлението на Борисов би всички рекорди.

Специализираният наказателен съд на Борисов (СНС) отрекъл да са давани разрешения за послушване на политици. Има си хас да признае… А и сигурно няма такива, но това е защото телефоните и подслушаните разговори на въпросните политици и журналисти са били прикачени към папките на други оперативно разследвани лица. Това става като се прегледат разпечатките от разговорите на политика през последните месеци и се отделят хората, с които е водил най-много разговори. На съдията се подава попълнената бланка за подпис, което в повечето случаи е чиста формалност, но така или иначе тя съдържа имената на лицето с което е говорил политика, а не неговото. Чрез лицето Х се подслушва желаното лицето У. Това се прави от много време.

Има, разбира се и други способи. Да не говорим за „сътрудничеството“ на националните служби с една дузина частни разузнавателни агенции на Запада, близки до властта на Борисов и притежаващи съвременна апаратура за послушване, проследяване и пр. Как Борисов да признае „съвместни действия“ или поръчки към тези чужди частни служби под похлупака на ЦРУ, на които той се е отплащал като си е затварял очите за ред незаконни техни дейности в американската колония България… и на които е вършил куп услуги в остър разрез с българския национален интерес? При това положение записите на подслушваните лица няма да са в ДАНС и ДАР, а в архивите на тези частни чуждестранни структури и… върви ги търси, ако си нямаш друга работа.

Многобройни са възможностите за подслушване и през мобилните телефони, компютрите и таблетите. Тази иновативна технология за следене и подслушване издаде на света агентът на ЦРУ Едуард Сноудън, малко преди да избяга в Русия. А за да бъдат приложени някои от гореописаните способи, са достатъчни само няколко лоялни към властта доверени лица с необходимия опит и познания в сферата на националната сигурност. Можете да усетите кога ви се случва нещо такова, ако батерията ви бързо пада, ако в пълвите няколко секунди от разговора чувате събеседника си глухо или ако батерията на телефонът ви загрява прекалено, докато говорите. Но може и да не забележите нищо.

Много въпроси и съмнения поражда и наводненото помещение, където са се съхранявали данни за послушвания и пр. А когато и началниците на тайните служби вкупом излязат в дългосрочен отпуск, съмненията се превръщат в убеждение. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Ние сме държава с малко население,на което не му трябва кой знае колко много, ако хората са задоволени,ако има реално правосъдие,ако няма връзкарство,шуробажджанащина,а компетентни кадри,вярни на България,ако средствата не се крадат,а разпределят в цялото население,в цялата страна и се създава бизнес,българско производство,ако няма рекет на малките и средни фирми,насилие над хората, ако се разпределят богатствата между всички българи ,ако се помага на социално нужадаещите се, хората ще са задоволени,ще имат права,които се спазват и няма да се занимават с политика,подслушване и няма да се изнересуват от нищо. За съжаление, през последните години, ние се превърнахме в диктатура и се връщаме назад в развитието си,не вървим напред,а назад.

  2. Не е нужно да си много образован и да си Голем дявол, за да се досетиш какво би могло да се случи в Службите за сигурност в бедната ни държава при този начин на управление на икономиката на страната ни през последните 10-тина години. Борба за високи постове, заради лично облагодетелстване, лакействане, за да се запази поста и угодливо слугинстване и сервилност, за да се засвидетелства вярност и покорство. При истинска, а не фасадна демокрация това не може да се случи. Трябва да се преглътне горчивия хап и да се извърви пътя до края – бавно и полека. Да се променят устройствените правилници на Службите, да се подменят внимателно ръководните кадри, не само най-горе, а докъдето трябва, да се поставят конкретни задачи и ефикасен контрол на изпълнението им, за да се види професионализма и експертизата на кадрите и така да се направи Промяната. Това е по-важно от ръста на икономиката, той ще дойде по-късно, като резултат. Бизнеса ни се задъхва от рекет и зловреден контрол, който го лиши през последните години от милиарди доходи и съответно данъци за хазната. А за Големите Шмекери, които се опитват да останат на повърхността и треперят за живота и парите си (много пари) само пренебрежение и дишане във врата – отблизо и с горещ дъх. До една година ще видим резултата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *