Лавров: Русия къса дипломатически отношения с ЕС!

„Европейският съюз сам инициира разрива в отношенията с Русия и това не е тайна за никого“. Така външният министър на Руската федерация Сергей Лавров коментира все по- влошаващите се отношения с Брюксел. „Вече 12 години ЕС много последователно работни в посока разрушаване на отношенията с Москва, затова настоящата ситуация не е изненадваща“, заяви още той.

Русия е готова да скъса дипломатическите си отношения с Европейския съюз. Ако Брюксел наложи още санкции срещу руската икономика, ние сме готови едностранно да прекратим връзките си с Брюксел“, заяви днес Сергей Лавров. В момента ЕС, под давление на Вашингтон, заплашва Москва с нова порция рестрикции и санкции, като този път формалната причина е ареста на влогъра-криминал Алексей Навални и полицейското насилие срещу протестиращите в негова подкрепа граждани.

Преди броени дни пратеникът на ЕС в Москва – председателят на ЕК по външните политики Жозеп Борел, потвърди при завръщането си от Русия, че в разговор с руската страна е научил, че Москва е готова да прекрати отношенията си с Брюксел. Днес и руският външен министър Лавров потвърди думите на Борел. Москва ще прекъсне дипломатическите си контакти с ЕС, ако същият й наложи нови санкции.

Повратна точка в отношенията между Русия и ЕС беше превратът в Украйна през 2014 г. Брюксел отказа да застане зад подписания от представителите на ЕС договор между правителството и опозицията в Киев. Германия, Франция и Полша подписаха договора, но така и не го подкрепиха с действия, заяви Лавров.

Междувременно, генералният секретар на НАТО – Йенс Столтенберг обяви, че на тазгодишната среща на външните министри от Алианса ще се обсъжда увеличаването на бойните части по границата с Русия. Също така, НАТО ще пусне в действие наблюдение чрез безпилотни самолети по южните и източните граници на ЕС – разбирай границите с Русия. НАТО планира и увеличаване на контингента си в Ирак, уж за да сплашва Ислямска държава.

Очевидно е обаче, че целта на това решение е Иран да бъде прогонен от териториите на Ирак, които той успешно отвоюва и прочисти от бандите на Ислямска държава и поддържащите ги американски части. Изглежда НАТОвския план е Алиансът да даде отговор на съвместните учения на Русия и Иран, които в момента се провеждат в Индийския океан. Към тях скоро трябва да се присъедини и Китай. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ИМАТЕ ПРАВО БРАТУШКИ ПОДКРЕПЯМЕ ВИ ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *