Лавров посъветва Макрон да използва главата си за по-малко самоубийствени мисли

Руският външен министър Сергей Лавров посъветва тези, които като френския президент Еманюел Макрон изказват мисли за възможността за изпращане на западни войски в Украйна, „да използват главите си“ за по-рационални и по-безопасни мисли за Европа, предаде ТАСС.

„Струва ми се, че тези, които не само изразяват такива мисли, но дори и ги артикулират устно на всеослушание, ще е по-добре да използват главите си за по-рационални мисли, по-безопасни за Европа“, каза той на пресконференция, коментирайки думите на Макрон, който заяви, че не изключва възможността да се изпратят западни войски в Украйна.

„Броят на конференциите на Запада сега се увеличава. С тях те целят да компенсират рязкото спадане на вниманието и рязкото намаляване на финансовите им възможности за подкрепа на режима на Зеленски. Французите и президентът Еманюел Макрон по принцип са много запалени по свикването на различни събития, без особено да се интересуват дали нещо ще се случи след това или не“, отбеляза Лавров. „Не бих придал особено значение на конференцията в Париж и на подобните й“, добави той.

Сергей Лавров заяви още, че смята за „самоубийствени“ изразените от Еманюел Макрон планове за създаване на коалиция от държави, която да достави ракети с голям обсег на Киев с цел поразяване на цели в дълбочина на руска територия. „За първи път от всички западни дискусии как да бъде подкрепена Украйна, вчера в Париж Макрон обяви създаването на някаква девета ракетна коалиция, която щяла да доставя на Украйна оръжия с далечен обсег, които да достигнат дълбоко в територията на Руската федерация. Такова едно решение само по себе си вече ще е самоубийство и аз в лично качество не вярвам да го вземат“, заяви руският външен министър.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Пр. Байдън приотизира мексиканската граница, и Европа, Украина осиротяха. И пр.Макрон изпробва корпоративен шеф за Европа, и ЕС и Нато, ала не всички пудели помахаха опашки. Предстои отговор на пр. Путин, и ще заемат мястата си и в коя редица

  2. Гледайте американския кардинал, Дугин и Малинов в ютуб „ФОРУМЪТ ЗА МНОГОПОЛЯРНОСТ В МОСКВА ИЗПРАТИ СИЛНИ ПОСЛАНИЯ КЪМ СВЕТА. ГОСТ ПРОФ. ИВАЙЛО ПЕТРОВ

    • Ти си се надявай ционистите да откликват на звукови послания, но аз ще продължавам да си отстоявам мнението на което съм от години, че само Сармата е добро послание за сатаниста.

  3. Макарона (а и не само той) е по – добре да помисли как ще плаща репарациите на Русия за пораженията нанесени от оръжието, което те пращат на укро-нацистите.
    А Народите в Западна Европа и еврейските съединени щати трябва да помислят за милиардите, които пращат техните „правителства“ за удължаване агонията на една измислена и несъществуваща БИВША държава.
    Не е ли по – добре тези милиарди да си останат при тях – все пак те се крадат от техните данъци и да се използват за здравеопазване, образование и социални дейности.
    А и какъв ли процент от помощите заминава в бездънните джобове на върхушката?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *