Лавров: Посещението на Пелоси в Тайван беше нагла демонстрация на „американска изключителност“!

Посещението на председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси в Тайван беше нагла демонстрация, целяща да покаже, че на САЩ им е позволено всичко. Това заяви в сряда руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след разговори с външния министър на Мианмар Вуна Маунг Луин, съобщава ТАСС.

„Не се наемам да съдя от какво са се ръководили те, но е факт, че тези им действия следват същата линия, за която говорим по отношение на украинската ситуация“, отбеляза Лавров. „Това е стремежът на САЩ да демонстрират нагло пред света някаква изключителност – безнаказаност и всепозволеност. Че правилата са за всички останали, но не и за тях“, добави той.

Руският външен министър подчерта, че не вижда друга „причина САЩ да създадат такава изненадваща провокация, знаейки много добре какво означава това за Китайската народна република“.

В изявление, разпространено вчера от руското външно министерство, се посочва, че руската страна разглежда „посещението на Нанси Пелоси в Тайван като явна провокация в духа на агресивната линия на САЩ за цялостно сдържане на КНР“. Те също така призоваха Вашингтон да се въздържа от действия, които подкопават регионалната стабилност и международната сигурност, и да признаят новата геополитическа реалност, в която вече няма място за американска хегемония, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. В България само и единствено Възраждане и Костадин Костадинов напомнят за колониалната ни зависимост от Щатите. Само той напомня, че от години у нас се заплащат журналистически и политически действия от Щатите чрез многобройните НПО. Че у нас има само проатланитически (проамерикански) партии, които се надпреварват за финансиране и за благоволение. И на фона на тези всеизвестни факти отново се говори за руското влияние, пък онази кукунделка, която пусна лъжата за 4000-те лева никой не и потърси отговорност.

  2. Респект към г-н Лавров. Винаги много ясен и точен. Назовава действията и събитията с точните им имена.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *