Лавров Официално: Русия КЪСА Дипломатически отношения с ЕС!

Брюксел прекрати едностранно отношенията си Русия. Към момента, Москва вече не поддържа какъвто и да е контакт с ЕС като организация. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров днес на втория ден от официалната си визита в Китай.

Градените в продължение на десетилетия механизми за контакт между Русия и организацията ЕС, вече са напълно унищожени от Брюксел. Към момента Москва поддържа отношения само с няколко европейски държави, които държат на връзките си с нас в полза на националните си интереси. Най- бързо и ползотворно обаче се развиват отношенията ни с Китай, призна Лавров. Китай и Русия не се срещат, за да се наговарят срещу някого, а за да развиват интензивни икономически и културни връзки.

Русия остава отворена за подновяване на контакти с ЕС, когато Брюксел реши да се държи адекватно. Но засега няма такива изгледи. Към момента Западът не предлага нищо ново и интересно за Русия. За сметка на това, отношенията ни на Изток се задълбочават с всяка изминала година. Затова Москва ще наблегне на тях, за сметка на ЕС, обяви още Лавров.

Враждебното отношение на Запада (ЕС и САЩ) към Русия достигна точката на кипене в началото на тази година, с встъпването в длъжност на новия американски президент Джо Байдън. Западът форсира куклата си на конци Алексей Навални, който доста нескопосано се опита да предизвика Цветна революция в Русия.  По сигнал и почти едновременно ЕС и САЩ заплашиха Москва с допълнители санкции заради „нечовешкото отношение на властите в Русия“ към криминала Навални. Това преля чашата на иначе пословичното руско търпение и последва размяна на остри реплики. Стигна се дотам, американският президент Байдън да нарече Путин „убиец“. Руснаците втвърдиха риториката и показаха, че повече няма да търпят лъжите и обвиненията на Запада. В резултат, последва още по-плътно сближаване на Русия и Китай в стратегически военно-икономически съюз и размяна на нова порция санкции на двата световни колоса на сушата със Западния властелин на моретата.

Русия показа, че няма намерение повече до поддържа дипломатически тон със свръхагресивните към нея западни държави. Вчера, по време на първия ден от посещението си в Китай, Лавров официално призова Пекин двете държави дружно да изхвърлят американския долар от употреба – както в търговията помежду им, така и в сделките с трети държави.

А след днешното изявление на Сергей Лавров, можем официално да обявим началото на новата Студена война между Изтока и Запада. Дали този конфликт ще прерасне в горещ, тепърва ще стане ясно. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Ами крайно време беше нещата да се нарекат с истинските им имена и всеки да си знае мястото, което си е заслужил в този свят !

  2. ПРАВИЛНО БРАТУШКИ ПОЗДРАВЛЕНИЯ БЕШЕ ВРЕМЕ ЕС Е ФАШИСТКИ ТЕРОРИСТИЧЕН СЪЮЗ КОЙТО НОСИ СМЪРТ И РАЗРУХА

  3. А Т А К А ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ САМО ТАКА ЩЕ Я ИМА БЪЛГАРИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ А Т А К А

  4. А А К А ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ САМО ТАКА ЩЕ Я ИМА БЪЛГАРИЯ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ И Н И К О Г А НЯМА ДА СТАНЕМ БРАТЯ С ВАС НАШИЯТ ИСТИНСКИ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ Е ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА Н А В Е К И РУСИЯ ПО ВОЛЯТА НА ГОСПОД БЕЗБОЖНИЦИ НЕ ЗАСТАВАЙТЕ СРЕЩУ ГОСПОД И ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНИТЕ НИ РУСКИ БРАТЯ НЯМАТЕ ВЛАСТ И СИЛА ДА НИ РАЗДЕЛИТЕ БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД Е В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ Н А В Е К И

  5. ДИПЛОМАТ НОМЕР 1 НА СВЕТА ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ СЕРГЕЙ ЛАВРОВ ЧЕ СИ НАШ БРАТ ИМАШ ОБИЧТА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

  6. Крайно време и ние да напуснем ЕС. Нашият „велик стратег“ се хвали че получаваме от ЕС милиарди субсидии. Половината от тях отсяда по чекмеджетата, а останалета се разпределя между верни подлоги на ГЕРБ. Субсидиите от ЕС на покриват загубите от санкциите срещу Русия, натрапени на България от ЕС и НАТО. Освен това България плаща милиарди като членски внос в ЕС и НАТО. Кон за кокошка.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *