Криза! Режат Двойно Хонорарите на Фолкпевиците! Виж Тук:

чалга1Собствениците на чалга клубове са решили да резнат драстично хонорарите на фолкпевиците, твърдят хора от бранша.

Шефовете на заведения на общо събрание на гилдията взели крути мерки срещу кризата в бранша, а и в цялата държава.

Оборотите им през последните година-две са паднали драстично. А най-вероятната причина е в огромната конкуренция – клубове вече никнат на всеки ъгъл. Затова босовете на чалготеки от провинцията и столицата, които често са едни и същи хора, са решили да дадат дружен отпор на така нареченото обирджийство, което им налагат от Пайнер и АРА мюзик, издаде наш човек, присъствал на събирането.

Те били категорични, че няма как да се плащат луди пари за един час работа с микрофона на превзетите и претенциозни певци и певици. Разбираме да пеят цяла вечер, а то участието им е символично. Стоят на сцената час, час и нещо и си отиват. Често причината за краткото им участие е това, че бързат да отидат в друга кръчма, където да заработят още толкова пари, гневели се кръчмарите.

Режем им парите с 50 процента, споразумели се и заявили накрая босовете в бранша.

Следствие на решението на собственици на чалготеки ще се наложи част от известните имена да пеят за по 1500 – 2000 лева на вечер, а най-скъпите Преслава, Фики и Галена – за по три бона.

От своя страна певците пък решили да бойкотират решението. Дамите се оправдават, че за да се появят някъде, трябва да са с нов тоалет, защото ги одумват, ако облекат една и съща рокля два пъти. Ожалили се, че прическите им излизат скъпо, че превозът до друг град не е без пари, а често се налага и да ползват хотел, освен че плащат за шофьор. Да добавим и това, че половината от заработения хонорар отива директно в джоба на продуцента – „Пайнер“ или „Ара мюзик“, а не в джоба на певицата.

Фолкаджийките лесно няма да се откажат от претенциите си и бунтът на чалготеките ще се окаже буря в чаша вода. След като през следващите няколко месеца чалгаджийниците изпробват една дузина анонимни начинаещите певици за без пари и видят, че клиентелата им намалява, отново ще се обърнат към динозаврите в бранша, категорични са хора от „Пайнер“.

Но тогава те пък най-вероятно Митко Димитров ще им постави нови условия с още по-високи и от сега финансови претенции, прогнозират тежкото надцакване от музикалната компания.

Но както и да се споразумеят ресторантьори и певици, сметката пак ще платят клиентите!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *