Кошмар! Война в Македония, албанци нахлуха по украински сценарий при съседите

Македония1Албански националисти нахлуха в Македония и атакуваха граничния град Куманово.

Битките продължават втори ден, а от Външно министерство реагираха едва днес, защото вчера бил почивен ден. Късно снощи в една от болниците на  Скопие почина още един ранен полицай. С него броят на убитите македонски полицаи става шест.  Петима служители на реда са били убити, а други 30 ранени при въоръжения сблъсък, който започна  край Куманово и продължи над 16 часа.

Според Божидар Димитров в Македония се повтаря украинският сценарий и нахлуването е платено. Няма никакви други причини крайни националистически групировки да атакуват страната. Аз предупредих за това преди доста време, каза историкът. Не трябваше да се създава изкуствена република Косово, смятат пък политици.

Водещи медии в Косово пишат, че всички албански групировки и военни формации вече са започнали да действат заедно, за да се реализира политическият  проект Република Илирида.

Сръбският вестник „Телеграф“ твърди, че целта на тези военни акции била обединяване на всички територии, които са населени с албанци,  за да се създаде Велика Албания.

Анализатори обаче смятат, че няма нищо случайно, че бойните действия са започнали точно на 9 май, когато македонският президент беше в Русия за честването на Деня на победата. Нахлуването е със знанието на САЩ, които не искат да се строи газовия поток, който ще мине и през Македония.

Войната вече чука на вратата ни, а от Външно излязоха само с декларация, че осъждат действията на албанските сепаратисти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *