Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Карбовски разяри националисти, подари на цигани къща

Мария1Мартин Карбовски подари цяла къща на семейството на Мария, която стана известна като русия ангел, продаден от майка си. Уговорката със семейството е, че ако то покаже, че в срок от половин година може да се грижи за шестте си деца, да ги храни и облича, да ги къпе и да не растат на улицата, той ще им даде и нотариален акт за въщата и тя ще е завинаги тяхна, с условието да не я продават.

Срещу благородния жест, или социалния експеримент на журналиста, изригна националисът Симеон Костадинов. Той предрече, че семейството ще превърне дома в коптор, ще го занемари, ще го изпочупи, защото няма нормални навици да живее чисто и подредено, че скитничеството е в кръвта им и няма как да се променят.

Костадинов даде пример с това, че по време на социализма държавата се е опитвала да социализира тази прослойка, давала й е домове, строяла е апартаменти, блокове,  но за нула време ромите са изкъртвали паркета, изгаряли са го, а едни даже бяха вкарали в хола си кон.

Социализираха се единици, а останалите се връщаха в гетото. Хем тогава работеха, имаше какво, децата им ходеха на училище, задължително беше и пак ги влечеше към катуна, към гетото към безсмисления цигански начин на живот. Тази хора няма да се оправят никога, смята националистът. Особено семейството на Мария, което има девет деца, шест от които малки.

Той изчисли, че майката получава над 1000 лева помощи на месец и с тези пари би могла да ги храни и да ги облиича прилично. Ако и бащата работи, ще могат да живеят сносно. Но те не го правят, а търсят желязо и кабели и с това се прехранват. Щом ще правиш добро, направи го поне на хора, които не са си продали детето!

Карбовски обаче беше категоричен. Искам да им дам шанс. Говорих с тях, повярвах им. Ако ме излъжат, просто ще им взема къщата и ще ги върна там, където живеят. Но всеки у нас заслужава шанс, твърди той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Карбовски разяри националисти, подари на цигани къща

  1. Жужи Отговор

    13.01.2014 в 10:06

    Нека експериментира човекът, но няма да стане…

  2. Дени Отговор

    16.01.2014 в 9:44

    По-скоро с женените деца може да се получи нещо, с тях да експериментира

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *