Корнелия Нинова: Зеленски спечели от визитата, България загуби, а президентът беше унижен

Президентът Зеленски спечели от визитата си у нас, но България загуби. Обществото ни се раздели отново на едно пацифистко мнозинство и едно милитаризирано малцинство, които агресираха помежду си. Това заяви в студиото на „Тази неделя“ по Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Президентът беше унижен, а правителството каза „хоп“ преди да скочи и се провали. Загубихме възможността да имаме втора ядрена централа, да имаме енергийна независимост, по-евтин ток за икономиката и домакинствата“, добави тя.

По думите ѝ още преди срещата българският държавен глава е бил унижен със съобщението, че у нас пристига президент на друга държава, без това да е сведено до неговото знание.

„Собственият му съветник каза, че премиерът е принудил президента да се срещне със Зеленски“, заяви още Нинова.
Тя допълни, че държавният глава е изглеждал притеснен на срещата със Зеленски.

„Той няма една позиция по Украйна, има две – една на „ястреб на войната“ и друга на „гълъб на мира“, в зависимост от аудиторията, пред която говори“, заяви още лидерът на БСП.

„България изнася оръжие за 54 държави, тези държави ни предоставят документ, че това оръжие е предназначено за тях. Нито имаш право, нито имаш възможност да искаш от тези правителства да ти обясняват какво правят впоследствие с тези оръжия“, заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ по времето на правителството на Кирил Петков, когато Нинова беше министър на икономиката страната ни не е изнесла нито един патрон за Украйна, а българското оръжие е попадало там през трети страни. БСП е беше гарантът, че България няма да изнася оръжие за Украйна и „ние спазихме това наше обещание“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Само така…!
    „До 2030 година няма да има нито държава България,нито българи“
    Едмънд дьо Ротшилд
    Недоклатените утепаняци ТОВА заслужават…!
    По същата причина турското робство е било 500 години,а не 50 години… Винаги се е намирало нЕкой предател да лиже гу.а на пашата… руския цар е направил голЕма грешка – да освободи Булгаристан :::! Дано Путин не я повтори !!!!!!!!!!!

  2. А кой го направи президент този предател, ма Корнело, не беше ли ти?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *