Колапс! Американски Военни Признаха: ЗАКРИВАМЕ ВОЕННИТЕ СИ БАЗИ ПО СВЕТА! ПАРИТЕ СВЪРШВАТ! Виж Тук:

 Американска базаАмериканските военни бази по света носят огромни финансови загуби на Америка за поддръжка и ПРОТИВОРЕЧАТ НА ИНТЕРЕСИТЕ на народа на САЩ. Това обяви пред списание Time,  Джон Глейзър, сътрудник на един от най-влиятелните мозъчни тръстове в САЩ, Института „Катон“.  Специално за проучването и изследването си той разговарял с няколко висши военни от „Пентагона“. Ето какво показва още анализа на Глейзър:

80 000 войници, офицери и сътрудници на специалните части, разположени в 350 бази само в Европа, не спомагат с нищо за обезпечаване безопасността на американските граждани, защото са далеч от страната си. Глейзър смята, че няма никаква непосредствена заплаха за Съединените щати, които и без това са надеждно защитени от два океана и мощния ядрен арсенал на Америка. А военните бази и войниците напразно харчат парите на данъкоплатците, понеже намирайки се на огромно разстояние от родината си, няма как да защитят от пряко попадение територията на американската  държава и нейното население. Същите 80 хил. войници биха могли да са много по-ефективни, ако се подготвяха за отбрана в пределите на своята страна.

Нещо повече. Налудничаво-амбициозното разширяване на НАТО на Изток, не постига никакви други цели освен да предизвика шокиращи ответни реакции на Кремъл като присъединяването на Крим и обявяването независимостта и фактическото отделяне на Донбас от Украйна. Освен това от 2 години насам Русия непрекъснато увеличава влиянието си в Сирия, Ирак, Иран и целия Арабски свят, които вече виждат в нея освободител от нечовешките изстъпления на ислямските джихадисти, финансирани от САЩ.

Според Джон Глейзър, военните бази на САЩ често спомагат за полулегално и нелегално разпространение на обикновено и понякога ядрено оръжие, което попада в ръцете на терористични групи от рода на Ал Кайда, чиито главатари после заплашват Щатите с терор и ядрен апокалипсис.

Протест бази Американските военни бази все по-често стават причина за протести в страните в Източна и Западна Европа. Във всички страни, където са разположени американски войници непрекъснато се случват „инциденти“ с местното население, което предизвиква неприкрита омраза и стотици спонтанни митинги против „окупацията“ на  САЩ. Омразата се предизвиква и от страха на хората, че заради базите са първа мишена в една обикновена или ядрена война. Ще припомним, че само в България има три американски военни бази и един военен склад, в които не знаем какви оръжия – обикновени или ядрени –  има, понеже дори народен представител от българския парламент не може да влезе в тях.

Шокиращото е, че България дори се е отказала да преследва законово американски военни в случай, че те извършат престъпления в нашата страна. Такава клауза в българското законодателство просто не съществува!!!

Аналитикът твърди още, че съществува и друга опасност. Американските военни бази създават условия САЩ да бъдат принудени да се намесят в локални конфликти, нямащи нищо общо с интересите на страната, само защото са се оказали на грешното място в грешното време.

Военните бази са абсолютно излишни, продължава сътрудникът на влиятелния Институт „Катон“, и поради факта, че военната наука вече притежава такива технически средства, с които войските могат да се преместват бързо на далечни разстояния и затова военните части спокойно могат да си седят в САЩ, без да харчат огромни и непосилни за щатския бюджет държавни средства, с цел да поддържат една военна практика, която отдавна вече е остаряла.

ПутинНека припомним, че само преди няколко месеца, президента на Руската федерация Владимир Путин, на въпрос, зададен му от журналисти по време на срещите във Валдайския формат, относно това има ли Русия външни военни бази, отговори, че руските Въздушно-космически сили  и специални части работят при такава система, която напълно обезсмисля поддържането на военни бази извън страната. „Военните ни съединения, без да харчат пари за военни бази, достигат до всеки, който се опита, макар и отдалеч да застраши сигурността на Руската държава и нейните граждани“, заяви още Путин.

Затова хората по света и дори в Ню Йорк  опъват транспаранти на Владимир Путин с надпис: „Миротворец“! Защото той се ръководи от принципите на равноправието, хуманизма и мирното развитие на Земната цивилизация! А военната доктрина на иначе свръхмощната ядрена държава Русия под негово управление се изчерпва единствено със защита границите и суверенитета на Руската Федерация! Skandalno.net

Автор Иво Македонски

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Великолепен коментар, една истина, която трябва да се напъха в главите на всички атлантици, на всички майце продавници, на всички предатели и подлоги. А такива у нас има толкова много, че един списък от имена би достигнал и до Вашингтон. Долни , мръсни и подли съотечественици, каквито е имало по всяко време, но сега просто са в изобилие. Е и върхът вече е завладян от такова човече, което вмесе и нова дума в нашия осакатяван речник -СИНЕГРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *