Кой номинира Кристалина Георгиева за шеф на ЕК? Коментар на зам.- външния министър Любомир Кючуков:

Кой номинира Кристалина Георгиева за шеф на ЕК? Тя не беше издигната от България, нито пък от някое от европейските политически партии. Нещо повече – нейната номинация влезе в сблъсък с българската номинация за еврокомисар – Мария Габриел. Сякаш отново се повтори ситуацията от 2016 г., когато Кристалина Георгиева се изправи срещу Ирина Бокова в надпреварата за генерален секретар на ООН.

Очевидно Кристалина Георгиева и преди, и сега, отново се появява на сцената, за да обслужи определени лобистки интереси. Това коментира бившият зам.- министър на външните работи Любомир Кючуков.

Бойко Борисов не можа да прикрие изненадата си от кандидатурата на Кристалина за шеф на ЕК. Очевидно дори премиерът не е знаел за атаката срещу неговото протеже Мария Габриел, която е издигната за кандидат еврокомисар от името на България. След първоначалната му остра реакция обаче, Борисов явно е бил посъветван да се поправи и заяви, че няма по- подготвен кандидат от Кристалина Георгиева за шеф на ЕК.
Няма как в Европейската комисия да има двама представители от една и съща държава. Така че кръговете зад Кристалина Георгиева са целели да отстрелят официалния кандидат на България за еврокомисар Мария Габриел, коментира още Любомир Кючуков.

На Кристалина Георгиева не се гледа с добро око в Брюксел след фиаското й като кандидат за главен секретар на ООН през 2016, където се изправи срещу Ирина Бокова. За да участва в надпреварата, или по- точно, за да попречи на Бокова, Кристалина Георгиева напусна преждевременно поста си като еврокомисар по бюджета и финансите. А освободеното от нея място беше заето от представител на Германия – акт, който разгневи доста държави в съюза.

Въпреки това петно в биографията й, лобито, което сега я издигна за кандидат за шеф на ЕК, проведе масирана кампания из българските и европейските медии, коментира Любомир Кючуков. У нас най- яростните й защитните бяха соросоидните издания, спонсорирани от „Америка за България“. Очевидно се опитаха да я натрапят на Борисов, който се чудеше как да излезе от ситуацията. Премиерът се измъкна с оправданието, че много държави няма да я подкрепят, именно заради внезапното напускане на поста й като еврокомисар през 2016 г. „Тя има прекрасна работа в Световната банка. Не е без работа, че да й търсим пост“, през зъби коментира Борисов. skandalno.net

Надя Колева, skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ВЪСТАВАЙ БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА ДА УЧРЕДИМ ГРАЖДАНСКИ ПАРЛАМЕНТ ЗА СМЯНА НА СИСТЕМАТА НА УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА СЪС НАРОДНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ БЕЗ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ГЕРБ НАТО ЕС НАВЕКИ СЪС БРАТСКА ВЕЛИКА И СВЯТА РУСИЯ

  2. ВЛАСТА ПРОИЗЛИЗА ОТ НАРОДА И ПРЕНАДЛЕЖИ НА НАРОДА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗА ГРАЖДАНСКИ ПАРЛАМЕНТ БЕЗ МАФИЯ ГЕРБ

  3. И отдветеэ страниф на океана знаят че Банкянския сатрап е бил мутра и се е повизавал в престъпния свят. Мръдне ли от „начертания път“, пада от власт и отива в затвора. Ще не ще приеме този когото му посочат – било то Кристалина, било, не дай си боже Кеновица и ще каже чао на Мария Габриел.

  4. МОЖЕМ ДА СВАЛИМ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА АКО СМЕ ЕДИННИ И МАСОВО ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП

  5. Навpемето имаше един pумънски комик – Миpча Кpишан. Той имитираше един ученик, който беше си научил уpока за кpаставица, и за каквото и да го питат той все оговоpя за кpаставица. Така и нашият „гений“ от Банка, напомням че той е доктоp хоноpис кауза на няколко пpистижни унивезситета и е бивш член на БКП. Питат го журналисти за някоя ки Калинка уpедила се с фалшиа диплома до отговоpен пост в пpогpамата САПАpд? Той ни в клин ни в pъкав ги пита защо комунистите са взpимили Света Неделя? И изобщо за каквото и да го питат, той все обpъща сpещу БКП/БСП. Апpопо въпpосната Калинка е дъщеpя на началника Софийската пожаpна. Ето съде е заровено кучето.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *