Клеър Дейли: Българи, Не вярвайте на мними „спасители“ нито от ЕС, нито от САЩ – там такива няма! (С ВИДЕО)

Промяната се задава. Тя е съвсем близо. Това ще е промяна не само за България, но и за цяла Европа. И хората на протестите в България я направиха възможна! Сега само трябва да използват енергията, да се обединят и да възстановят българското общество и справедливостта в него. Може това да ви звучи по-лесно за реализация, отколкото е в действителност. Но може и да не е толкова трудно.

Призивът ми към българите е да продължат борбата със самочувствие и увереност в победата и себе си. А съветът ми е: Не вярвайте на мними „спасители“ отвън – такива не съществуват нито в Брюксел, нито в САЩ! Спасител не съм нито аз, нито Европейския съюз, където е пълно с лобисти и назначенци на големите мултинационални компании… Спасител не е никой извън вашата страна. Няма светлина, която да дойде отвън и да спаси България. Същото твърдение важи за всяка друга държава. Българите са тези, които ще решат съдбата си.

Това каза евродепутатът Клеър Дейли пред телевизия „Евроком“. Дейли и още 3-ма нейни колеги от ЕП излезе и произнесе реч на трибуната на днешното Велико народно въстание V, което се проведе в триъгълника на властта в София.

„Не знам какъв ще е краткосрочният резултат от тази борба, но бих казала на протестиращите: Вие вече постигнахте частична победа! Сменихте наратива, променихте дневния ред в обществото като фокусирахте общественото внимание върху мафиотизираната власт . Сега остава само да намерите сили да се организирате и с реакционни действия да доведете победата си докрай.“, казва още тя и даде ценен съвет: „Може да потърсите вдъхновение в историята си, както аз черпя морални сили за борбата от историята на моята родина Ирландия. Тогава човек си казва: „Да, няма невъзможни неща и щом предците ми са успели, значи ще мога и аз!““ Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *