Какво е намислил Кисинджър Безсмъртни?

Светът е свикнал с това, че всяко изказване на вечния Хенри Кисинджър (или според традицията на руските народни приказки Касчей Безсмъртни) веднага става световен хит и се обсъжда от всички политически анализатори.

Така се случи и с речта му в Давос-2022 година. В тази своя прелюбопитна реч той предупреди Запада да спре с опитите си да нанесе стратегическо поражение на Русия. И едновременно заяви, че Украйна трябва да бъде заставена час по-скоро да седне на масата на преговорите и да приеме условията на Русия.

Защо Кисинджър заяви това? И защо точно сега.

Би било просто смешно да обясняваме тази му позиция с човешко желание да се постигне мир. В Касчей никога не е имало нищо човешко, а още по-малко пък сега, когато е на последната отсечка от предългия си 99-годишен живот и миг преди да се възнесе на оня свят. Притежаващ дяволски усет и също толкова дяволски гениална проницателност, Кисинджър просто вижда незавидното бъдеще на любимия си Запад. Бъдеще, което далеч не е в полза на онези, които искат “да разгромят Русия на бойното поле”.

Той прекрасно разбира, че никакъв нов “Заем наем” няма да помогне на американците да си запазят Украйна. А да се победи ядрена държава е НЕВЪЗМОЖНО. Затова сега Вашингтон и съюзници на първо място се опитват да удържат тези територии, които все още не са под контрола на Русия. На второ място се стараят да не допуснат война на Русия с Полша, Молдова, Финландия, страните от бившата съветска Прибалтика, чието поражение ще е неминуемо във всички случаи – без значение дали НАТО ще им се притече на помощ или не. Отново по същата причина – НЕВЪЗМОЖНО е да се победи ядрена държава. И на трето място , бидейки основният архитект на сближаването на САЩ и Китай през 70-те години на миналия век с цел откъсването на Китай от СССР, за да може последният да бъде разгромен от Запада, сега Кисинджър категорично прави всичко, за да не допусне ВОЕНЕН И Икономически СЪЮЗ между двете велики сили Русия и Китай. А развитието на събитията в Европа тласкат Москва и Пекин именно към подобен съюз, който би разгромил САЩ и лидираният от него т. нар. солидарен Запад.

Желанията на Касчей-Кисинджър като хиперглобалист, творец на американската политика през последните 50 години, са напълно ясни и заслужават внимание. Само че този път няма как да се реализират коварните му планове. Защото:

Фактор 1. Настоящият ръководител на Украйна никога няма да се съгласи на предложението на Кисинджър. В Давос той отиде с искания точно противоположни на тези – поиска от Запада да засили санкционния натиск върху Русия. От него не се чува и намек за мир в полза на Русия. Защото Зеленски прекрасно разбира, че дори леко да намекне за подобно отстъпление – това ще доведе до ФИЗИЧЕСКАТА ВУ СМЪРТ, тоест до неговото ЛИКВИДИРАНЕ от ръката на нацистките му “съратници”. Неслучайно в Давос Зеленски заяви, че има голяма вероятност да бъде убит. Ясно е, че предложението за мир с Русия вече му е било поднесено от екипа на Касчей и това докара Зеленски до истерия.

Фактор 2. Защо й е на Русия да приема призрачен и напълно несигурен мир с Украйна, дори при условие за присъединяване на териториите, намиращи се в момента под неин контрол? Особено след като относително скоро Москва ще установи пълен контрол над цялата територия на Украйна.

Фактор 3. Китайски. Сближаването на двете ядрени държави върви със скоростта на светлината. СКОРО ВОЕННИЯТ, ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВ СЪЮЗ МЕЖДУ МОСКВА И ПЕКИН ЩЕ Е ФАКТ. И ТОЗИ СЪЮЗ МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК НЕМИНУЕМО ЩЕ УНИЩОЖИ ТРЕТАТА СТРАНА – САЩ. При това независимо дали на Кисинджър това му харесва или не?

А след това: Нова многополюсна архитектура на света, която е далеч от мечтите на 99-годишния Касчей.

Владимир Овчинский

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. КОВАРНА ЛИСИЦА СИ КИСИНДЖЕР НАРКОМАНА ЗЕЛЕНСКИ ДЪРЖИ НА БЕЗМИСЛЕНИЯ СИ ЖИВОТ КОЙТО СЛАГА НАД УКРАЙНА БЕЗСИЛНИ СТЕ ПРЕД НАЙ ВЕЛИКИЯ ЛИДЕР НА НАШЕТО ВРЕМЕ ОБИЧАНИЯ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ВЛАДИМИР ПУТИН

  2. Че кой, въобще, пита кокаиновата говоряща глава Зелена какво искал той и какво не – има човек, има проблем, няма човек – няма проблем. Пита се кога на САЩисания Запад ще му стане по-удобно наркоманчето да го няма. За сега явно им е по-удобно да го има и да се обажда от коневръза.

  3. В много благовидни препоръки са опаковани препоръките и желанията на този дърт дявол!Но светът върви напред и робството в което тоя иска пак да го потопи няма да се сбъдне!
    Едно е да искаш,друго е да можеш и грето е да го направиш! Е това третото няма да им се отдаде на фащ и любимия му запад!
    Айде ,бързай дъртако злобен,че местата в гробищата ще ги заемат преди теб!

  4. Империята загниващата в соц аспект Империя на Злото е обречена независимо от развоя на войната в Украйна Разкрепостяването на руския плебс е необратимо в съвременните жизнени процеси Очаква се бавно,но необратимо затихване на военнолюбимата политика на Рашистката политика,Световния океан на икономически прогрес постепенно ще се стабилизира

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *